Zoef robotmaaier Rob en Hendrik-Jan voor een perfect gazon | Wil je ook zo graag genieten van een groen gazon, maar heb je geen zin om daar veel tijd en energie aan te besteden? Een robot grasmaaier biedt dan uitkomst. Dankzij dit slimme apparaat heb je geen omkijken meer naar jouw grasveld en kun je heerlijk relaxen in de tuin, terwijl Zoef robotmaaier Rob of robot Hendrik-Jan voor jou het vervelende maaikarwei secuur en snel uitvoert. In onderstaande tekst lees je meer over de kenmerken van de twee verschillende modellen Zoef robotmaaiers en kun je afwegen welk model het meest geschikt is voor jouw gazon.

Zoef robotmaaier Hendrik-Jan

Vergelijk direct Zoef robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Zoef robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Over Zoef

Zoef Robot is een nuchter, Nederlands bedrijf dat graag zijn klanten ontlast van vervelende en tijdrovende huishoudelijke klussen. Zoef Robot heeft daarom meerdere huishoudelijke robots ontwikkeld, die jou goed kunnen helpen bij klussen in en rond het huis. Zo heeft Zoef robots bedacht die ramen kunnen lappen en automatische stofzuigers ontwikkeld om jouw kamer binnen een mum van tijd weer aan kant te maken. Naast deze robots binnenshuis heeft Zoef ook robotmaaiers voor buitenshuis ontwikkeld: robotmaaier Rob en robotmaaier Hendrik-Jan. Zoef Robot staat bekend om zijn robots die eenvoudig in gebruik en onderhoud zijn en dat geldt uiteraard ook voor de laatstgenoemde robots.

Zoef robotmaaier Rob

De Zoef robotmaaier Rob helpt je graag met het bijhouden van de grasmat en zorgt ervoor dat jouw gazon groen en gezond blijft. Het grote voordeel van Zoef Robot is dat het bedrijf robots ontwikkeld die beschikken over een zeer sterke accu in vergelijking met andere merken. Dat geldt zeker ook voor Robot Rob. Hierdoor kan Robot Rob zeer snel jouw gazon maaien, zonder dat deze tussendoor moet worden opgeladen. Robot Rob is geschikt voor de grotere tuin en kan een grasveld tot 3.000 m2 met gemak verzorgen.

Grasrecycling

De robot grasmaaiers van Zoef werken middels het zogenaamde mulching-systeem. De maairobot maakt het gemaaide gras direct zeer fijn om het vervolgens terug te geven aan het grasveld. De kleine restjes gras komen tussen de grassprieten terecht en zorgen voor natuurlijke bemesting van het gazon. Daarnaast voorkomen de kleine restjes gras tussen de andere grassprieten dat onkruid gelegenheid krijgt om te groeien. Dankzij dit slimme systeem ben je verzekerd van een gezonde en groene grasmat.

Bijkomend voordeel is dat je nu ook niet meer de grasresten hoeft af te voeren. Daarnaast is gras recycling heel gunstig voor hooikoorts-patiënten: met mulching heb je minder last van hooikoorts, omdat het gras zeer klein wordt gemaakt en daardoor de allergenen niet goed vrij kunnen komen.

Zeer sterke accu en slim navigatiesysteem

Zoals eerder al beschreven kan Robot Rob heel lang werken zonder opgeladen te hoeven worden. De sterke Lithium accu heeft een werktijd van maar liefst 2.5 tot 3 uur en kan daardoor prima een maaibeurt volbrengen zonder tussendoor opgeladen te hoeven worden. Mocht de accu toch leeg raken, dan keert Zoef robotmaaier Rob zelfstandig terug naar het basisstation om zichzelf op te laden. Dankzij het slimme navigatiesysteem waarover Robot Rob beschikt, wordt het gazon op systematische wijze gemaaid en weet je zeker dat geen enkel plekje wordt overgeslagen.

Regensensor en veiligheidssysteem

Zijn de weersvoorspellingen niet al te gunstig? Dat is geen enkel probleem. Robot Rob heeft namelijk een ingebouwde regensensor, waardoor de robot grasmaaier gewaarschuwd wordt als het begint te regenen. Als Zoef robotmaaier Rob druppels detecteert, dan keert de maairobot geheel zelfstandig terug naar het basisstation. Robot Rob is niet programmeerbaar, maar door middel van een afstandsbediening kun je de maairobot jouw wensen nauwkeurig laten uitvoeren. Ook heeft Rob een intelligent veiligheidssysteem aan boord, dat in de gaten houdt of de motor niet overbelast raakt.

3 verschillende maaihoogtes

Hoe hoog jij jouw gras wilt hebben is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en waarvoor het grasveld gebruikt wordt. Omdat iedereen andere wensen heeft, kun je de maaihoogte van deze Zoef robotmaaier zelf instellen. Je hebt hierbij keuze uit drie verschillende grashoogtes. De scherpe messen-set maait het gras dus in jouw ideale hoogte en je kunt zelf bepalen hoe vaak je wilt dat Rob jouw grasmat maait. De robot maaier is daarnaast goed beveiligd.

Kantel- en tilsensor

Wanneer je de Zoef robotmaaier Rob optilt, dan stopt de grasmaaier automatisch met maaien. Dat komt doordat de ingebouwde kantel- en tilsensor de robot waarschuwt. Met deze volautomatische grasmaaier hoef je dus niet bang te zijn dat jouw kinderen zich bezeren aan de scherpe messen. Ook beschikt Robot Rob over een bots-sensor. Hierdoor is het geen ramp als je eens wat speelgoed laat liggen op het grasveld. De Rob robotmaaier manoeuvreert zich er, dankzij de bots-sensoren, feilloos langs.

Wil je een makkelijk te bedienen robotmaaier kopen en is het voor jou niet erg dat je deze grasrobot niet kunt voorprogrammeren? Dan is Zoef robotmaaier Rob voor jou de ideale robot om de maaiklus te klaren. Zeker wanneer je beschikt over een groot grasoppervlak is Robot Rob dankzij de sterke accu echt het overwegen waard.

Zoef robotmaaier Hendrik-Jan

De nieuwste robotmaaier van Zoef Robot is Hendrik-Jan. Hendrik-Jan is de ideale tuinman voor wie een groot grasveld moet onderhouden; hij maait namelijk met gemak tot 3.000 m2 het grasveld gezond en kort en doet dit geheel zelfstandig. Qua uiterlijk lijkt hij erg op zijn broertje Rob, alleen is Hendrik-Jan iets hoger. Het opmerkelijkste inhoudelijke verschil met Robot Rob is dat je bij Hendrik-Jan de machine kunt voorprogrammeren, zodat je niet aanwezig hoeft te zijn wanneer de robot grasmaaier aan de slag gaat.

Programmeerbaar

Robot Hendrik-Jan is de meest zelfstandige van de twee Zoef robotmaaiers. Deze slimme grasmaaier is op tijd programmeerbaar. Het enige dat je hoeft te doen is de tijd in te stellen wanneer je wilt dat Hendrik-Jan gaat maaien en de machine doet de rest. Omdat de Zoef robotmaaier zeer geruisloos is, kun je er ook voor kiezen om de maaier bijvoorbeeld ’s avonds aan het werk te zetten, zodat je overdag het gazon vrij hebt.

Bots- en regensensoren

Zoef robotmaaier Hendrik-Jan manoeuvreert zich langs eventuele obstakels die op het grasveld liggen middels zijn geavanceerde ingebouwde bots-sensoren. Hierdoor is het niet erg als je per ongeluk nog iets op het gras laat liggen. Als je Hendrik-Jan hebt voorgeprogrammeerd en hem wilt laten maaien tijdens jouw afwezigheid, dan hoef je niet angstvallig het weer in de gaten te houden. Dankzij de aanwezige regensensoren wordt Hendrik-Jan zeer snel gewaarschuwd als het regent en zal hij zo snel mogelijk terugkeren naar het basisstation.

Til- en kantelfunctie en noodknop

Net als zijn kleine broertje Rob heeft Hendrik-Jan een ingebouwd waarschuwingssysteem die til- en kantelbewegingen signaleren. Wanneer Hendrik-Jan wordt opgetild of kantelt, dan stopt de robot direct met maaien. Daarnaast heeft Zoef Robot Hendrik-Jan, in tegenstelling tot Robot Rob, een noodknop. Wanneer de noodknop wordt geactiveerd stopt Hendrik-Jan binnen 0.5 seconden met maaien. Hendrik-Jan is dus zeer goed beveiligd en daarmee erg kind- en gebruiksvriendelijk.

Intelligente grasdetectie en navigatiesysteem

Net als Zoef robotmaaier Rob beschikt Hendrik-Jan over intelligente grasdetectie. Dat betekent dat de maaier zelf de dichtheid van het gras kan meten en op basis van deze dichtheid de juiste maai-instelling kan bepalen. Hendrik-Jan heeft daarnaast drie verschillende instelbare maaihoogtes. Het intelligente navigatiesysteem zorgt ervoor dat Hendrik-Jan nauwkeurig maait en dat er geen enkele plek wordt overgeslagen.

IJzersterke accu

Hendrik-Jan heeft een zeer sterke accu, waarmee hij maar liefst 2.5 tot 3 uur kan maaien. Mocht de accu leeg dreigen te raken, dan keert Hendrik-Jan automatisch terug naar het basisstation om zichzelf op te laden. Juist deze sterke accu maakt de robots van Zoef Robots zo geschikt voor het maaien van grotere grasvelden. Waar andere merk robots vaak hun karwei moeten onderbreken om opnieuw op te laden, gaan de Zoef robotmaaiers door met maaien totdat de klus geklaard is.

Beveiliging door persoonlijke pincode

Ben je bang dat Zoef robotmaaier Hendrik-Jan verdwijnt? Dankzij het beveiligingssysteem wordt de kans op een dergelijk scenario gelukkig een stukje kleiner gemaakt. Door middel van een persoonlijke pincode kun je ervoor zorgen dat niemand anders Hendrik-Jan kan gebruiken en het daardoor, voor ongenodigde gasten, onaantrekkelijk maken om deze slimme robot grasmaaier mee te nemen.

Verschillen op een rijtje

De twee Zoef robotmaaiers lijken erg op elkaar. Ze hebben allebei een sterke accu en kunnen lang doorgaan met maaien zonder opgeladen te hoeven worden. Samenvattend zijn dit de grootste verschillen tussen de twee robot grasmaaiers:

 • Hendrik-Jan is programmeerbaar en daarnaast ook te besturen met afstandsbediening
 • Rob is enkel bestuurbaar met afstandsbediening
 • Hendrik-Jan beschikt over een persoonlijk beveiligingssysteem
 • Hendrik-Jan is iets hoger dan Rob

Zoef robotmaaier voor ultiem gemak

Met één van deze Zoef robotmaaiers kun jij lekker relaxen in de tuin en hoef je geen maaiwerkzaamheden te verrichten. Nooit meer zelf grasmaaien, het gras bemesten en grasresten afvoeren; heerlijk toch? Het grote pluspunt van robotmaaiers van Zoef Robot is dat zij beschikken over een ijzersterke accu, waardoor ze met gemak gazons tot 3.000 vierkante meter kunnen maaien zonder tussendoor op te laden. De Zoef robotmaaier is zijn onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, Alternate, Meker Tuinen, Topgardens of eenvoudig te bestellen via de webshop van Zoef Robot. Ook is er een speciale Zoef Afdekkap verkrijgbaar om de Zoef robotmaaier extra te beschermen zodat Rob of Hendrik-Jan langer goed blijft. Kijk anders ook eens naar de Zoef Berta MR18Z.

Bestel direct een Zoef robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Zoef robotmaaier in België
Nu kopen

5 thoughts on “Zoef robotmaaier Rob en Hendrik-Jan

 1. Ik begrijp de positieve reviews van de Zoef Hendrik-Jan niet zo goed. Ik heb het apparaat nu iets meer dan een half jaar en het is niets dan tobben. De messen waren zo bot bij levering dat het gras kapot ging, i.p.v. afgesneden werd. Regelmatig rijdt hij de verkeerde kant op richting oplaad station. Hobbels van enkele centimeters zijn genoeg om hem vast te laten lopen. Bovendien beginnen alle metalen onderdelen nu al te roesten. Kortom; absoluut geen aanrader.

   1. Beste Mark,

    Je kunt het beste even contact opnemen met de klantenservice (zoefrobot.nl/nl/service). Zij kunnen je verder helpen.

    Met vriendelijke groet,
    Team Robotmaaiervergelijken.nl

 2. Erg blij met mij Hendrik-Jan. Doet als 1,5 jaar prima zijn werk. Eigenlijk geen omkijken naar. Gaat in de lente om de dag zijn werkt doen en keert altijd weer lekker terug om op te laden. Het was verre weg de voordeligste keus aangezien ik best een groot veld heb. Wat vooral opvalt is dat de grasmat een stuk mooier is geworden omdat onkruid geen kans krijgt. Dus een echte aanrader wat mij betreft.

  1. Beste Bert,

   Goed om te horen. Ondanks dat de Zoef maairobots niet overal te koop zijn, merken wij dat de relatief lage prijs i.c.m. een zeer groot werkgebied steeds meer mensen over de streep trekt. Zoef robots zijn o.a. te koop bij Bol.com.

   Vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *