Inhoudsopgave

Zoef Berta MR18Z robotmaaier

Je ziet ze in steeds meer tuinen rijden: de robotmaaiers. Deze volautomatische grasmaaiers zijn intelligent, veelzijdig en heel gemakkelijk in gebruik. Je hebt dan ook heel veel verschillende opties in jouw zoektocht naar een goede robotmaaier. Een van de mogelijkheden die je hebt is de Zoef Berta MR18Z. Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie over dit model. Zo kun je voor jezelf bepalen of deze maaier voor jou de juiste keuze is, maar kun je dit model ook vergelijken met andere opties, zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt.

Koop nu een Zoef robotmaaier

Zoef Berta MR18Z overzicht

Zoef Berta MR18Z robotmaaierDe Zoef Berta MR18Z is een robotgrasmaaier die ervoor zorgt dat jouw gazon niet alleen snel, maar ook zeer strak gemaaid wordt. De maaier is helemaal automatisch en geschikt voor gazons tot 600m2. Omdat de maaier een zeer laag geluidsniveau heeft kun je de maaier op ieder moment aanzetten: niemand heeft er last van. Door middel van de meegeleverde grenskabel wordt bepaalt tot hoever je maaier kan gaan. Daarnaast is het apparaat ook voorzien van een mulchfunctie waardoor het gemaaide gras blijft liggen, zodat dit meteen als duurzame bemesting werkt.

In de doos

  • Zoef Berta MR18Z
  • Oplaadstation
  • Grensdraad en bevestigingsmateriaal
  • Handleiding

De installatie van de Zoef Berta MR18Z

Voordat je de Zoef Berta MR18Z kunt gebruiken is het belangrijk de handleiding door te nemen waar alles in staat wat je moet weten over het instellen van de robotmaaier. Dit is vooral voor de eerste keer belangrijk om door te nemen, zodat je direct weet hoe dit werkt. Het instellen en gebruiken van de maaier wordt op deze manier erg gemakkelijk. Plaats voor gebruik ook het grensdraad met het bevestigingsmateriaal.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: tot 600 m2
  • Maaihoogte: 20 tot 60 mm
  • Snijbreedte: 18 cm
  • Mulchfunctie: Ja
  • Maximale maaiduur: 120 min voor 100m2

Bediening en onderhoud

De Zoef robotmaaier is met een druk op de knop aan te zetten en in te stellen. Je bepaalt zelf hoe groot het te maaien oppervlak is: je kunt dit instellen van 50 tot 600m. De maaier start elke 48 uur, de begintijd bepaalt wanneer het toestel start. Daarbij is het apparaat voorzien van een pincode waarmee je hem kunt beveiligen tegen diefstal. Maar hoe moet je de Zoef robotmaaier onderhouden? De robot maaier is vrij onderhoudsvriendelijk, maar het is wel belangrijk om deze na gebruik te controleren op vuil, zoals zand of grassnippers. De wielen gaan hierdoor mogelijk minder goed werken, waardoor het resultaat minder wordt. Dit maakt onderhoud wel belangrijk, omdat je op deze manier de levensduur van je robotgrasmaaier verlengt. Ook is het slim om af en toe de accu en messen te controleren.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van deze robotmaaier is dat je tal van extra functies hebt waar je gebruik van maakt. Zo is de maaier voorzien van een noodstop, waardoor deze binnen een seconde stopt met maaien. Daarnaast zal de grasmaaier robot zelfstandig naar het oplaadstation gaan om zich op te laden. Verder is de maaier voorzien van handige sensoren waardoor de maaier bijvoorbeeld bij regen zelfstandig terugkeert naar het laadstation. Je krijgt een grensdraad meegeleverd van 100 meter, dit kan te weinig zijn voor het afzetten van de hele tuin. Dit is een mogelijk nadeel waar je mee te maken krijgt wanneer je de Zoef Berta MR18Z aanschaft. Een ander nadeel is dat je de maaier niet met app kunt bedienen voor extra gebruiksgemak.

Conclusie

Met de Zoef Berta MR18Z kies je voor een goede robotmaaier die niet alleen voor een strak gazon zorgt, maar ook tal van handige extra’s heeft waar je gebruik van kunt maken. Zo is de maaier beveiligd met een pincode en voorzien van een noodstop. Je hebt nauwelijks omkijken naar de maaier, omdat deze volledig zelfstandig te werk gaat. Deze tuinmachine is zeker aan te raden wanneer je zoekt naar een degelijke en betrouwbare robotmaaier net als bijvoorbeeld de Gardena Sileno Minimo 250.

Meer informatie over de Zoef Berta MR18Z