Inhoudsopgave

Yard Force X60i robotmaaier

Een robotmaaier is een goede toevoeging aan ieder huis. Tenminste, als je het juiste model in jouw bezit krijgt. Voordat je een aankoop gaat doen is het daarom goed om te bekijken welke opties er zijn en welke modellen er het beste aansluiten bij jouw wensen en eisen. Een van de modellen die je gegarandeerd tegen gaat komen wanneer je een robotmaaier voor de middelgrote tot grote tuin zoekt, is de Yard Force X60i robotmaaier. Doordat deze volautomatische grasmaaier jou veel te bieden heeft, is het goed om te bekijken welke specificaties erbij komen kijken.

Koop nu een Yard Force X60i robotmaaier

Yard Force X60i

De Yard Force X60i is een robotmaaier die voornamelijk tot zijn recht komt in tuinen van maximaal 600 vierkante meter. Deze compacte robotmaaier kan hiervoor volledig ingesteld worden. Zo kun je de maaihoogte bijvoorbeeld in vijf verschillende hoogtes instellen, tussen de 20 en 60 millimeter. Dankzij de maaibreedte van 18 centimeter kun je met slechts een volledig opgeladen accu de gehele tuin hebben gemaaid, waarna de maairobot weer teruggaat naar het oplaadstation. Zo zorgt de tuinmachine zelf voor zijn energietoevoer, waardoor je er geen omkijken meer naar hoeft te hebben.

In de doosYard Force X60i robotmaaier

 • Yard Force X60i
 • Handleiding
 • 120 meter begrenzingsdraad
 • Basisstation
 • Aansluitstekker
 • Vervangende messen 6x
 • Vervangende schroeven 3x
 • Connectoren

Installatie van de Yard Force X60i

De Yard Force X60i robotmaaier is eenvoudig te installeren. In eerste instantie moet je het basisstation op de juiste plaats zetten. De plaats hiervan kun je zelf bepalen, zolang je er maar voor zorgt dat er een stroomtoevoer beschikbaar is. Een stopcontact met een verlengkabel is in feite al voldoende. Vervolgens breng je de begrenzingsdraad aan rondom het te maaien gebied. Deze zet je vast met de haringen of graaf je in. Daarna zet je de robotmaaier in het basisstation, zodat de accu op kan gaan laden. Dit is ook een juist moment om het toestel in te stellen zodat de robot maaier het gras op de juiste manier gaat maaien. Daarna is het alleen een kwestie van kijken of de instellingen bij jouw tuin passen.

Technische specificaties

 • Maaibreedte: 18 centimeter
 • Maaihoogte: 20 tot 60 millimeter
 • Gazonoppervlakte: 600 vierkante meter
 • Mulching functie: Ja
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Maximale hellingshoek: 40 procent
 • Accu: Lithium-Ion
 • Vermogen: 28 Volt
 • Afmetingen (H x B x D): 28,2 x 40 x 57,4
 • Materiaal: Kunststof

Bediening en onderhoud van de Yard Force X60i

De Yard Force robotmaaier is geen lastig apparaat. Hierdoor kun je de bediening ook eenvoudig uitvoeren. Deze bediening gebeurt door middel van het paneel op de robotmaaier zelf. Wil je instellingen wijzigen, dan hoef je alleen maar enkele knoppen in te drukken. Hierdoor kun je snel zaken zoals de intervaltijd en de maaihoogte ingestellen. Tevens kun je hiermee de sensoren activeren die ervoor zorgen dat de maaimachine altijd veilig op het gazon rond kan rijden. Kijken we naar het onderhoud van de robotmaaier, dan is dit echt weinig te noemen. Met enige regelmaat de maairobot ontdoen van gras en af en toe de messen vervangen is het enige wat nodig is. Na enkele jaren kan het nodig zijn om de robotmaaier accu te vervangen.

Voor- en nadelen van de Yard Force X60i

De voordelen van deze robot grasmaaier hebben voornamelijk te maken met de veiligheid en de beveiliging van de tuinmachine. De robotmaaier beschikt namelijk over enkele sensoren die jou extra veiligheid bieden. Zo wordt de motor automatisch uitgeschakeld in geval van botsingen en optillen. Ook kun je de automatische grasmaaier beveiligen door middel van een pincode, waardoor derden geen toegang hebben tot het apparaat.

Het toestel heeft vrijwel geen nadelen. Als je gaat kijken naar de maaibreedte, dan zou het kunnen zijn dat door de indeling van jouw tuin de robotmaaier meerdere malen op moet laden om tot het beste eindresultaat te komen. Echter heb je zoveel voordelen te behalen aan het apparaat dat dit eigenlijk vrijwel in het niet valt. Zorg er wel voor dat je gazonafmeting past bij de capaciteit die het model aan kan. Anders loop je het risico dat de grasrobot misschien niet krachtig genoeg is voor de werkzaamheden.

Conclusie

De Yard Force X60i is een goede robotgrasmaaier voor de grotere tuinen. Door de verschillende instellingen in combinatie met veiligheidssensoren kun je ervoor zorgen dat jouw tuin altijd op de juiste manier onderhouden gaat worden. Je kunt altijd zelf bepalen hoe hoog je het gras laat, waardoor je er zeker van kunt zijn dat het gazon gezond blijft in ieder seizoen. Hiervoor hoef je ook geen hoog prijskaartje te betalen. Voor een schappelijk bedrag heb je deze redelijk goedkope robotmaaier al in huis en is het alleen nog maar genieten van de gemakken.

Meer informatie over de Yard Force X60i

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *