Yard Force SA600H review | De Yard Force SA600H is ontworpen voor gazons van maximaal 600 vierkante meter. Zichzelf opladen doet de robotmaaier volledig automatisch. Vermindert de accuspanning en raakt de accu leeg, dan vindt hij geheel zelfstandig zijn weg terug naar het laadstation om op te laden voor een volgende maaisessie. Tijdens het maaien wordt het gras in kleine snippers over je gazon verspreid waar het als natuurlijke bemesting zal blijven liggen. Je hoeft het gras dus niet meer op te ruimen! Laten we nu maar eens kijken naar deze nieuwe robotmaaier.

Yard Force SA600H review

Vergelijk direct Yard Force robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Yard Force robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Yard Force SA600H

 • Capaciteit van maximaal 600 m2 (aanbevolen 480 m2)
 • Voorzien van een regensensor
 • Compleet geleverd met installatiemateriaal

Over Yard Force

Yard Force is een toonaangevende leverancier van tuingereedschap (elektrisch, benzine en draadloos). Het uitgebreide assortiment wordt veelvuldig gebruikt door zowel professionele hoveniersbedrijven als recreatieve hoveniers. De producent levert onder andere grasmaaiers, verticuteermachines, bladblazers, heggenscharen en grastrimmers.

Yard Force SA600H in de praktijk

Installatie

Het is voor de Yard Force SA600H mogelijk om een werkgebied tot maximaal 600 vierkante meter te onderhouden. Voordat je maairobot het gras kan maaien zul je eerst een en ander moeten installeren. Ten eerste zul je het laadstation een plekje moeten geven. Plaats het basisstation zo dat de robotmaaier hier gemakkelijk in kan rijden. Zorg er ook voor dat er geen rommel rondom het basisstation ligt wat de rijroute zou kunnen blokkeren.

Perimeterdraad

Is het laadstation eenmaal vastgespijkerd in de grasmat, dan wordt de perimeterdraad aangelegd rondom je gazon en (is wel zo prettig) bloemenborders of vijverpartij. Je wilt namelijk graag nog wat langer genieten van de madeliefjes en je robotmaaier welke geen zwemdiploma bezit. De uiteinden van de grensdraad sluit je aan op het laadstation en deze wordt vervolgens op een stroomvoorziening aangesloten.

Programmeren

Plaats vervolgens de Yard Force SA600H op het laadstation en programmeer hem eenvoudig via de meegeleverde handleiding. Middels het intuïtieve display is het erg eenvoudig de machine via de duidelijke knoppen en menustructuur in te stellen. Voer de gewenste maaitijd in en de robotmaaier zal automatisch volgens een vast programma zijn taken in gaan plannen.

Accu

De energie van de 9 kg zware Yard Force SA600H wordt geleverd door een krachtige 28 Volt lithium-ion batterij met een vermogen van 2.0 Ah. Aangezien het een volautomatisch model is heb je er bijna geen omkijken naar. De accu is onderhoudsvrij heeft een levensduur van 2 tot 5 jaar waarna deze waarschijnlijk aan vervanging toe is. Is de grasmaaier robot tussen 2 laadbeurten door steeds minder lang aan het maaien, dan is dit een teken dat de batterij verouderd is en in slechtere conditie raakt. Het vervangen van de accu gaat eenvoudig. Gebruik hiervoor de instructies in de meegeleverde handleiding. Op een volle accu kan de robotmaaier 60 tot 70 minuten, waarna hij zijn laadstation weer opzoekt. Het laden duurt vervolgens ongeveer 100 minuten.

Maaisysteem

De maaibreedte van de Yard Force SA600H is 18 centimeter wat gebruikelijk is voor robot grasmaaiers uit dit segment. Hoe groter de maaibreedte, hoe groter de strook met gras die de robot maaier in een maaibeweging weg kan maaien. Hellingen tot maar liefst 50 procent zijn geen probleem voor deze robotmaaier.

Aan de roterende schijf zitten 3 snijmesjes bevestigd die bij het optoeren van de maaimotor naar buiten toe bewegen en het gras zullen afsnijden. De mesjes kunnen ronddraaien en scharnieren naar binnen wanneer ze in contact komen met een voorwerp om schade aan de mesjes en het voorwerp te minimaliseren. Controleer de mesjes wel regelmatig op beschadigingen. Het vervangen van de messen gaat eenvoudig met een gewone schroevendraaier. Let er wel op dat je tegelijkertijd ook de schroeven vervangt.

Compatibiliteit messenset

Waar robotmaaier fabrikanten normaal gesproken aanraden om je robotmaaier met originele merkeigen onderdelen te vervangen, kun je bij de Yard Force SA600H gebruikmaken van Husqvarna of Gardena messensets! Deze zijn compleet compatibel.

Maaihoogte

Je kunt de Yard Force SA600H op 5 verschillende maaihoogten instellen. De laagste stand is 20 mm, waarna het trapgewijs met 10 mm omhoog kan tot de max van 60 millimeter. Wanneer je in het voorjaar (of bij het eerste gebruik) de robotmaaier op het gras zet is het verstandig om altijd op een wat hogere setting te beginnen. Je wilt namelijk dat er alleen maar kleine gras snippers worden afgesneden, want anders kun je alsnog met je hark en container in de weer om de grasresten op te ruimen. De maaihoogte is via een draaiknop (onder het deksel) van de maairobot in te stellen.

Regensensor

Ondanks dat deze Yard Force robotmaaier een van de goedkoopste robotmaaiers op de markt is, is hij wel uitgevoerd met een regensensor. Maaien in regen wordt namelijk niet aanbevolen en de fabrikant heeft gemeend toch een sensor in te bouwen die de maairobot bij regen laat terugkeren naar het basisstation om op te laden. Is de robotgrasmaaier compleet opgeladen, dan wacht hij nog twee uur voordat hij weer een poging waagt om de werkzaamheden te hervatten.

Grasrecycling

Grasresten opruimen behoort tot het verleden. De Yard Force SA600H kan mulchen, wat inhoudt dat de machine het gras zeer fijn versnippert en achterlaat op het gazon. Hier verteren de snippers erg snel en geven de natuurlijke voedingsstoffen af aan de bodem. Dit resulteert na verloop van tijd in een gezonder, sterker en mooier gazon. Op deze manier wordt mosvorming tegengegaan en krijgt onkruid ook minder kans om zich te ontwikkelen.

Navigatie

De Yard Force robotmaaier werkt geheel willekeurig. Dit betekent dat de machine kriskras over het gazon zal bewegen zodat hij uiteindelijk elk stukje van je gazon heeft meegepakt. Daarnaast zorgt deze wijze van maaien ervoor dat spoorvorming wordt voorkomen en dat het gras telkens vanaf een andere richting wordt gemaaid.

 

Geluidsniveau

Omdat de Yard Force SA600H zo stil is, kan hij zowel overdag als ’s nachts je gazon onderhouden. Hij zal met zijn 67 decibel nauwelijks overlast veroorzaken voor omwonenden.

Veiligheid & Beveiliging

Sensoren

Waar de fabrikant de robot grasmaaier niet voorzien heeft van bediening middels een app, is hij wel zeker voorzien van de allerlaatste veiligheidssensoren. Botssensoren zorgen ervoor dat de maaimotor gelijk stopt bij het detecteren van een botsing. Wordt de robot grasmaaier opgetild dan valt de machine ook stil. Uiteraard is de machine op ieder moment stil te zetten door de rode stop-knop bovenop de robot grasmaaier in te drukken.

Diefstalbeveiliging

Dieven kunnen niks met de Yard Force SA600H beginnen, want de grasrobot is uitgerust met diefstalbeveiliging. Met een 4-cijferige pincode beveilig je de robot grasmaaier tegen onbedoeld gebruik. Af fabriek staat de toegangscode standaard op “0000”, maar we raden je aan dit per direct te wijzigen.

Accessoires

Bij het kopen van de Yard Force SA 600H ontvang je, naast de maairobot en het laadstation zelf, ook nog andere robotmaaier accessoires, waaronder 120 meter begrenzingsdraad, 150 draadpennen, reservemessen en een gebruikershandleiding.

Yard Force SA600H review: conclusie

Voor deze prijs krijg je een prima robotmaaier! Heb je er geen moeite mee dat de robotmaaier niet via een app te bedienen is en neem je voor lief dat hij qua geluidsniveau iets boven andere robotmaaiers uitsteekt? Kies kan voor de Yard Force SA600H.

Voordelen

 • De goedkoopste robotmaaier op de markt!
 • Maait niet met regen door de ingebouwde regensensor
 • De kleine snijmesjes beschadigen nauwelijks objecten die op het gazon liggen

Nadelen

 • Niet op afstand te bedienen via smartphone of tablet
 • Iets luider dan modellen van Gardena en Husqvarna
 • Gazonranden nog wel even mooi bijtrimmen met de grastrimmer

Belangrijkste specificaties van de Yard Force SA600H

De Yard Force SA600H heeft als belangrijkste technische specificaties:

 • Capaciteit werkgebied: 600 m2 (aanbevolen 480 m2)
 • Maximale helling: 27 graden / 50%
 • Maaihoogte (min-max): 20-60 mm (5 standen)
 • Maaibreedte: 18 cm (3 mesjes)
 • Werktijd: 70 minuten
 • Laadtijd: 100 minuten
 • Geluidsniveau: 67 dB
 • Beveiliging: sensoren en pin-code
 • Overig: de Yard Force SA600H wordt geleverd met 120 meter begrenzingsdraad en 150 draadpinnen
Bestel direct een Yard Force robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Yard Force robotmaaier in België
Nu kopen

5 thoughts on “Yard Force SA600H review

  1. Beste Depre,

   Dit is inderdaad mogelijk. Je dient er wel voor te zorgen dat de automatische grasmaaier via een doorgang (ook wel corridor genoemd) tussen de zones kan manoeuvreren. Let er wel op dat de doorgang niet te smal is. Grofweg minimaal 2 meter breed, op hetzelfde niveau als het gras en geen losse steentjes of houten vlonders met kieren ertussen en je robotmaaier maait beide gebieden!

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 1. Ik heb twee stuks van de Ferrex R800Easy+ van de Aldi (349 euro).
  Hoewel deze geschikt is voor 800 vierkante meter, is dit toch een kloon van bovengenoemde Yardforce maaier.

  Daarom wil ik even iets opmerken: de PIN beveiliging is een wassen neus en beveiligt alleen tegen nieuwsgierige kinderhanden.
  Je kunt de code namelijk simpel terugzetten naar de fabrieksinstelling (0000) door een bepaalde knoppencombinatie. Je hoeft daarvoor niet de oude pincode te weten.

  Verder is dit een prima maaier, zeker voor het geld. Zoals gezegd heb ik er twee rondrijden en die doen prima wat ze moeten doen. Als ik 1 robotmaaier voor 1600 vierkante meter had moeten kopen was ik veel duurder uitgeweest!

 2. Sinds gisteren een yardforce sa650eco volledig geïnstalleerd en werkt en maait maar stopt na een tijdje en geeft slotsymbool aan.daarna pincode invoeren weer vertrokken maar stopt dan weer,weer pincode ingeven en stopt weer.enzoverder.is er iets verkeerd?

 3. Heb de indruk dat een redelijke breedte aan de rand niet gemaaid wordt. Hoeveel ongeveer, bv tot een muur. Hoe ver moet de randdraad van de muur liggen?
  Ook moet laadstation minstens 1m van de buitenrand van de tuin geplaatst worden. Wordt er dan wel gemaaid tussen laadstation en de buitenrand van de tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *