Inhoudsopgave

Yard Force Compact 280R robotmaaier

Een robot grasmaaier is een goede toevoeging aan iedere woning. Met slechts enkele instellingen zorg je er namelijk voor dat je een goed gemaaid gazon hebt, zonder dat je zelf nog met een grasmaaier aan de slag hoeft te gaan. Helemaal automatisch en op een stille manier wordt het gras namelijk voor jou gemaaid. Je moet er dan wel voor zorgen dat je de juiste robotmaaier hebt aangeschaft. Welke robotmaaier kiezen is vaak nog een hele klus. Heb je de beschikking over een kleine tuin, dan kun je gaan kijken naar de Yard Force Compact 280R robotmaaier. Deze maaimachine heeft je meer te bieden dan je in eerste instantie denkt. Het is daarom verstandig om alle specificaties mee te nemen in jouw keuze.

Koop nu een Yard Force Compact 280R robotmaaier

Yard Force Compact 280R

Deze Yard Force robot maaier kan uitsluitend overweg in de kleinere tuinen. Wanneer het gazon maximaal 280 vierkante meter is, ben je hiermee het beste uit. Je kunt de robotmaaier namelijk geheel zelfstandig aan de slag laten gaan, waarvoor je alleen maar enkele programmeringen hoeft toe te passen. Daarna geniet je van alle voordelen en functies waarover deze robot grasmaaier beschikt. Aan het einde van de dag heb je er veel baat bij en hoef je zelf niet meer aan de slag met het maaien van het gras en tevens hoef je het gemaaide gras niet meer op te ruimen! Ieder seizoen ligt jouw grasmat er goed bij.

In de doos

  • Yard Force Compact 280R
  • Handleiding
  • Basisstation
  • Connectoren 3x
  • Haringen 6x
  • Verlengkabel 10 meter
  • Doorverbinddoppen 2x
  • Roboliniaal

Installatie van de Yard Force Compact 280R

Het is in eerste instantie goed om te weten hoe de Yard Force Compact 280R geïnstalleerd dient te worden. Je krijgt een basisstation meegeleverd, welke ervoor zorgt dat de robotmaaier na iedere maaibeurt weer kan beschikken over een volledig opgeladen accu. Het laadstation kun je op iedere plaats zetten, zolang er maar een stopcontact in de buurt te vinden is. Vervolgens leg je de grensdraad om je gazon en maakt deze vast aan het laadstation. Middels deze begrenzingsdraad weet de grasmaaier robot tot waar hij mag maaien. Is dit ook gebeurd, dan is het tijd voor de programmering van de robotmaaier. Er zijn verschillende maaiprogramma’s te vinden, waardoor je altijd een goed eindresultaat gaat behalen. Zorg er daarom voor dat deze ingesteld zijn.

Technische specificaties

 • Accu: Lithium-Ion
 • Vermogen: 20 Volt
 • Maaibreedte: 16 centimeter
 • Maaihoogte: 20 tot 55 millimeter
 • Gazonoppervlakte: 280 vierkante meter
 • Mulching functie: Ja
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Maximale hellingshoek: 50 procent
 • Afmetingen (H x B x D): 20 x 38 x 44
 • Materiaal: Kunststof

Bediening en onderhoud van de Yard Force Compact 280R

De Yard Force Compact 280R kent slechts een manier om bediend te worden. Het geavanceerde display op de robotmaaier geeft jou de gelegenheid om de programma’s in te stellen. Een app is dus niet aanwezig. Via de maairobot kun je onder andere de maaihoogte instellen tussen de 20 en 55 millimeter en is het ook mogelijk om de maaitijden aan te geven. Je kunt hierdoor alles naar wens instellen. Het display geeft ook aan wanneer er onderhoud uitgevoerd moet worden. Zodra de messen bot zijn, kun je deze vervangen met nieuwe, waardoor je weer een aantal jaren vooruit kunt.

Voor- en nadelen van de Yard Force Compact 280R

Yard Force Compact 280R robotmaaier

Deze automatische grasmaaier heeft als voordeel dat deze jouw gras direct van een natuurlijke bemesting voorzien is. Dit gebeurt aan de hand van de mulching functie, welke je in kunt stellen via het bedieningspaneel. Daarnaast heb je een krachtige accu, welke ervoor zorgt dat de robot grasmaaier efficiënt en lang kan werken op je gazon. Pas wanneer de accu leeg is, gaat de robotmaaier terug naar het basisstation.

Qua nadelen is er weinig te vinden aan deze automatische grasmaaier. De robot maaier kent echter wel een prijskaartje, maar deze is niet zo hoog als sommige andere maairobots in zijn soort. Wel moet je er rekening mee houden dat de robotmaaier niet bestuurd kan worden door een app. Je moet dus zelf naar de robotmaaier toe lopen wanneer er andere instellingen geplaatst moeten worden. Dit brengt dus soms wel wat extra tijd met zich mee.

Conclusie

De Yard Force Compact 280R is een compacte robotmaaier met een niet al te hoog prijskaartje. Dit maakt het model aantrekkelijker dan andere modellen. Wanneer je jouw grasmat continu van de beste lengte wilt voorzien moet je dus overwegen of je deze robotmaaier aan gaat schaffen. Je gaat er in ieder geval geen moment spijt van krijgen wanneer je dit doet. Het enige wat je dan nog doet is het apparaat instellen, zodat je er voor een aantal weken geen omkijken meer naar hebt. Na verloop van tijd is het wel aan te raden om even de behuizing, messen en wielen vrij te maken van grassnippers zodat de grasrobot je gazon weer optimaal kan maaien.

Meer informatie over de Yard Force Compact 280R