Inhoudsopgave

Yard Force AMIRO 400i robotmaaier

Een robotgrasmaaier is een van de opties die je hebt wanneer je op zoek bent naar een nieuwe grasmaaier. Met een robotmaaier ben je namelijk verzekerd van meer vrijheid. Je hoeft zelf niet meer in de weer met de handgrasmaaier en bespaart jezelf een hoop spierpijn. Een grasmaaier vooruit duwen brengt immers ook belasting van jouw spieren met zich mee. Als je op zoek bent naar de verschillende modellen, dan kom je ook de Yard Force AMIRO 400i robotmaaier tegen. Dit model is zeker de moeite waard om verder onder de loep te leggen.

Koop nu een Yard Force AMIRO 400i robotmaaier

Yard Force AMIRO 400i

De Yard Force AMIRO 400i kent verschillende maaihoogtes om jouw gazon van gezond gras te kunnen voorzien. Je kunt deze zelf instellen tussen de 20 en 55 millimeter. Bij deze vol automatische grasmaaier beschik je over een krachtige accu van 20 Volt, waardoor de grasmatten van 400 vierkante meter geen enkel probleem meer zijn. Deze robot maaier kan daarnaast hellingen van maximaal 25 procent beklimmen, waardoor je ook op oneffen gazons dit vernuftige stukje tuingereedschap zonder problemen inzet. Nadat je de maairobot hebt aangeschaft zoek je eerst een plekje op voor het laadstation. Hierna breng je de perimterdraad rondom je gazon aan en stelt de robot maaier in. Nu kun je gewoon vanuit je woonkamer of vanaf je terras je nieuwe tuinhulp aanschouwen terwijl deze je gazon verzorgt.

In de doosYard Force AMIRO 400i robotmaaier

 • Yard Force AMIRO 400i
 • Handleiding
 • 100 meter begrenzingsdraad
 • Basisstation
 • Connectoren 3x
 • Pinnen 120 stuks
 • Verlengkabel 9 meter
 • Vervangende messen 3x
 • Vervangende schroeven 3x

Installatie van de Yard Force AMIRO 400i

De Yard Force AMIRO 400i kent een gemakkelijke installatie. Je moet namelijk een goede plek voor het oplaadstation hebben en een stopcontact. Hierdoor wordt de robotmaaier iedere keer weer van stroom voorzien en is het een kwestie van de juiste instellingen in te geven. Hiervoor gebruik je het bedieningspaneel, waar je meerdere opties op kunt vinden. De maaihoogte, de tijden waarop de robotmaaier aan de slag moet gaan en de route waarin de grasrobot gaat werken. Al deze zaken samen zorgen voor het beste eindresultaat dat je jezelf maar kunt wensen.

Technische specificaties

 • Maaibreedte: 16 centimeter
 • Maaihoogte: 20 tot 55 millimeter
 • Gazonoppervlakte: 400 vierkante meter
 • Accu: Lithium-Ion
 • Vermogen: 20 Volt
 • Mulching functie: Ja
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Maximale hellingshoek: 25 procent
 • Afmetingen (H x B x D): 20 x 38 x 44
 • Materiaal: Kunststof

Bediening en onderhoud van de Yard Force AMIRO 400i

Voor de bediening heb je niet veel kennis nodig. Het bedieningspaneel van de Yard Force robot grasmaaier wijst zichzelf. Tevens heb je een app tot jouw beschikking, waarmee dezelfde instellingen geplaatst kunnen worden. Je kunt hierdoor de maaimachine zo instellen dat deze op de gewenste maaitijden aan de slag gaat. Tevens heb je hier de gelegenheid om de maaihoogte in te stellen. Wanneer de messen of de accu vervangen moeten worden, wordt dit ook in de app aangegeven. Je kunt hierdoor altijd simpel het gewenste onderhoud uitvoeren, waardoor de robotmaaier jarenlang mee kan gaan.

Voor- en nadelen van de Yard Force AMIRO 400i

Als je de voordelen van de robotmaaier ziet, ben je direct overtuigd. De verschillende sensoren op de robotmaaier zorgen voor veiligheid en de beste eindresultaten. Zo zal de robot grasmaaier verschillende objecten detecteren, waardoor botsingen voorkomen kunnen worden. Ook merkt de machine wanneer het regent. In dit geval gaat de maairobot terug naar het oplaadstation en probeert het op een later moment nog een keer. Wil je onderhoud plegen, dan is het toestel vanwege het lage gewicht ook eenvoudig op te tillen. Mocht er dus iets niet goed gaan, dan is dit binnen een korte tijd weer geregeld.

Nadelen heeft het toestel vrijwel niet. Je zou het als nadeel kunnen zien dat de robotmaaier alleen geschikt is voor de kleinere tuinen. Echter kan dit ook een goed voordeel zijn. Je bepaalt altijd zelf hoeveel vierkante meter er gemaaid moet worden met de robotmaaier. De werktijd van de accu is ongeveer een uur, dus de maairobot zal wel regelmatig terug keren naar het laadstation om op te laden.

Conclusie

De Yard Force AMIRO 400i is een van de beste robotmaaiers wanneer je voor eenvoud in combinatie met een goede werking wilt gaan. Het wordt je allemaal heel makkelijk gemaakt en je hoeft zelf niet meer aan de slag te gaan met een handgrasmaaier. Alle instellingen zijn gedurende de dag binnen handbereik en voor jou is het alleen nog maar genieten van het vers gemaaide gras. Deze grasnippers hoef je ook niet op te ruimen, want het zorgt voor een natuurlijke bemesting van het gazon.

Meer informatie over de Yard Force AMIRO400Ri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *