Inhoudsopgave

Yard Force AMIRO 400 robotmaaier

Van de tuin kan het gras de meeste tijd in beslag nemen. Dit komt doordat je niet alleen bezig bent met het maaien van het gazon, maar ook met de bemesting en het aanharken van het gemaaide gras. Wanneer je hiervoor een gewone grasmaaier gebruikt, kan dit veel kracht kosten. Met een robotmaaier ben je hier volledig vanaf. Een robotgrasmaaier gaat namelijk zelf aan de slag met het maaien, zonder dat je hier spieren voor dient te gebruiken. Ideaal voor de tuingenieter die liever geniet van zijn of haar tuin, dan er in bezig te zijn. Een van de modellen waar je naar moet gaan kijken is de Yard Force AMIRO 400. Deze maairobot is namelijk meer dan alleen hulp in de tuin.

Koop nu een Yard Force AMIRO 400 robotmaaier

Yard Force AMIRO 400 overzicht

De Yard Force AMIRO 400 robotmaaier is een van de nieuwste robotmaaiers in het assortiment van de fabrikant. De laatste jaren komt er namelijk steeds meer behoefte aan automatische grasmaaiers die geschikt zijn voor de kleinere tuinen. Deze robotmaaier van Yard Force kan daarom tuinen tot 400 vierkante meter aan, waarbij een maaibreedte van 16 centimeter en verschillende extra functies tot jouw beschikking staan. Met een relatief laag geluid zul je deze maairobot bijna niet horen. Het enige wat er nog overblijft, is een goed gemaaide tuin en een natuurlijke bemesting dankzij de mulching functie.

In de doos

 • Yard Force AMIRO 400
 • Handleiding
 • 100 meter begrenzingsdraad
 • Basisstation
 • Connectoren 3x
 • Verlengkabel 9 meter
 • Vervangende messen 3x
 • Vervangende schroeven 3x

Installatie van de Yard Force AMIRO 400

De Yard Force AMIRO 400 is een robotmaaier waarbij je veel in kunt stellen en programmeren. Je begint hiermee altijd al voordat je de eerste maaibeurt uit laat voeren. Via de app of het bedieningspaneel op het toestel zelf is het mogelijk om de maaihoogte en het gehele maaiprogramma instellen. Zo weet de robot grasmaaier direct waarmee gewerkt wordt voor het gehele seizoen. Door de tijden aan te geven kan de grasmaaier vanzelf aan de slag gaan en heb jij er geen omkijken meer naar. Na de installatie hoef je dus vrijwel niets meer te doen.

Technische specificatiesYard Force AMIRO 400 robotmaaier

 • Accu: Lithium-Ion
 • Vermogen: 20 Volt
 • Maaibreedte: 16 centimeter
 • Maaihoogte: 20 tot 55 millimeter
 • Gazonoppervlakte: 400 vierkante meter
 • Mulching functie: Ja
 • Geluidsniveau: 64 dB
 • Maximale hellingshoek: 40 procent
 • Afmetingen (H x B x D): 20 x 38 x 44
 • Materiaal: Kunststof

Bediening en onderhoud van de Yard Force AMIRO 400

De bediening van de Yard Force AMIRO 400 gebeurt zowel via de app als via het bedieningspaneel. Hiermee heb je toegang tot het instellen van de maaihoogte, de intervaltijden en de sensoren. Je kunt hierdoor alles naar wens instellen. Dit kun je ook altijd weer aanpassen wanneer jij vindt dat er iets veranderd moet worden. Qua robotmaaier onderhoud ben je ook snel klaar. Er worden verschillende messen meegeleverd. Deze moet je eens in de zoveel tijd vervangen zodat je een optimaal maairesultaat kunt bereiken.

Voor- en nadelen van de Yard Force AMIRO 400

De voordelen van de robotmaaier zijn niet op een hand te tellen. Er zijn namelijk verschillende sensoren te vinden, die jou hierbij helpen. Wanneer je dus een automatische grasmaaier in jouw bezit hebt, dan weet je zeker dat er geen vreemde dingen gebeuren. De maaimachine gaat namelijk geheel zelfstandig aan de slag en kan uitschakelen wanneer er gevaarlijke situaties ontstaan. Tevens heb je een accu die meer dan een uur meegaat. Je kunt hierdoor heel jouw tuin in een keer gemaaid hebben.

De Yard Force AMIRO 400 zorgt helaas wel voor extra kosten op je energierekening. Doordat het toestel regelmatig op moet laden zullen de maandelijkse lasten dus wel iets hoger worden. Ook is het een vrij zwaar apparaat. Ondanks het compacte formaat heb je een apparaat in handen die met enkele kilo’s niet altijd eenvoudig op te tillen. Echter zijn beide nadelen verwaarloosbaar ten opzichte van alle voordelen van deze robotmaaier.

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar eenvoud en een goedkope robotmaaier voor de kleinere tuinen, dan is de Yard Force AMIRO 400 de beste keuze. Deze robot maaier kan in een korte tijd jouw gehele tuin gemaaid hebben, terwijl je er zelf niet meer achteraan hoeft te lopen. Daarnaast zorgt de machine dat het gras altijd de goede lengte heeft, dat de randen worden meegepakt en dat er een natuurlijke bemesting plaatsgevonden heeft. Wanneer je investeert in dit model ben je verzekerd van het beste eindresultaat dat je jezelf kunt wensen.

Meer informatie over de Yard Force AMIRO 400

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *