Worx WG791E review | 2018 is nog maar net gestart, maar het Belgische Test Aankoop heeft de Worx WG791E robotmaaier reeds verkozen tot “beste koop” product van 2018. Genoeg reden om zelf deze Worx Landroid eens van dichterbij te bekijken. Aangezien het een automatisch model is, keert de maairobot zelfstandig terug naar zijn laadstation om op te laden. Fijn om te zien is dat er ook een regensensor aanwezig is wat ervoor zorgt dat de maairobot met regen direct terugkeert naar zijn laadstation.

Worx WG791E review

Vergelijk direct Worx robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Worx robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Worx WG791E

 • Capaciteit van maximaal 1.000 m2 (aanbevolen 800 m2)
 • Regensensor
 • Borstelloze mes en wielmotoren
 • Geschikt voor meerdere zones

Worx WG791E in de praktijk

Productiviteit

Gazons met een afmeting van maximaal 1.000 vierkante meter zijn voor de Worx WG791E goed te behappen. Daarnaast kan hij omgaan met niveauverschillen tot 35%. Dit is handig, want bijna in elk gazon bevinden zich wel kleine hellingen. Merk je dat het gazon bezaaid ligt met obstakels of dat hij toch wat steiler is dan gedacht? Dan kan de robot grasmaaier bepaalde plekken niet maaien en zal hij doordat hij steeds van richting moet veranderen meer energie verbruiken. Voor een tuin met diverse obstakels en hellingen kun je gerust 20% van de maximale capaciteit aftrekken zodat je op ongeveer 800 vierkante meter uitkomt. De robot grasmaaier is overigens voorzien van all-terrain wielen voor extra grip op vochtig gras en hellingen.

Accu

Voorzien van een onderhoudsvrije li-ion accu van 28 Volt met een vermogen van 2.0 Ah is de Worx WG791E robotmaaier in staat om op een acculading ongeveer 1 uur te. Hij rijdt vervolgens geheel autonoom naar het basisstation toe om daar gedurende 1.5 uur op te laden. Hiermee is de maai/laad ratio minder goed dan bij bijvoorbeeld de Gardena robotmaaiers, wat zeker niet wil zeggen dat deze robotmaaier kopen geen goed idee is. Integendeel, de prijs/kwaliteit verhouding is prima. En aangezien het toestel autonoom over het gras zijn werk doet, is het niet nodig om hem zelf op te pakken en aan de lader te zetten. Hoe fijn is dat?

Maaisysteem

Gekozen is voor een maaischijf waaraan 4 kleine snijmesjes bevestigd zijn. Deze kunnen vrij rond draaien en zullen regelmatig gecontroleerd moeten worden op beschadigingen of slijtage. Het vervangen van de mesjes is overigens erg eenvoudig met behulp van een schroevendraaier.

Er wordt wel aangeraden je gazon regelmatig vrij te maken van obstakels zodat de mesjes niet beschadigd raken. Je kunt dan denken aan takjes en eikels. De Robomow robotmaaier bijvoorbeeld heeft 1 groot mesblad wat gemakkelijk takjes en eikels versnipperd. Nadeel is dat de maaier ook zwaarder is en meer geluid maakt.

Maaihoogte

De maaibreedte is 18 centimeter waarbij de maaihoogte in 5 standen verstelbaar is tussen de 20 en 60 mm. Maar voordat je de Worx WG791E robotmaaier gaat gebruiken is het zinvol de maaihoogte op maximaal te zetten. Mocht je gras al wat hoger zijn is het namelijk niet verstandig de maairobot de grassprieten op 20 mm af te laten snijden. Deze grote grassnippers vallen op het gras, maar zullen niet snel verteren om. Het doel van een mulch maaier is juist om zeer kleine snippers achter te laten die als organische voeding voor je gazonbodem dienen. Begin dus altijd op een iets hogere maaihoogte en schroef de hoogte over de weken die volgen langzaam terug (naar beneden). Uiteraard kun je in periode dat het gras harder of juist minder hard groeit hier de maaihoogte op aanpassen.

Navigatie

Bediening van de Worx WG791E is erg eenvoudig door de intuïtieve gebruikersinterface. Via het display kun je snel je wekelijkse maaischema programmeren en instellingen wijzigen. Maar hoe navigeert de Worx WG791E nu precies door je tuin en hoe weet hij waar hij moet maaien? De fabrikant heeft het 9 kg zware toestel uitgerust met een intelligent navigatiesysteem wat zij “artificial intelligence” noemt. Met slimme techniek is de Worx WG791E in staat om efficiënt te kunnen maaien, zelfs door nauwe doorgangen. Door continu de signalen van de grensdraad op te vangen en te interpreteren is de robotgrasmaaier in staat je gehele gazon te maaien.

Geluidsniveau

 • Buurvrouw: “Zeg buurman, ik hoor je nooit meer het gras maaien. Wat is er aan de hand?”
 • Jijzelf: “Nou, ik heb sinds kort een Worx WG791E robotmaaier aan het werk!”
 • Buurvrouw: “Oh, maar ik hoor je grasrobot helemaal niet. Is hij stuk?”
 • Jijzelf: “Nee hoor, hij maait elke dag, maar omdat hij slechts 63 decibel aan geluid produceert heeft niemand er last van.”
 • Buurvrouw: “Ik wil er ook een!”

Regensensor

Omdat de Worx WG791E een regensensor aan boord heeft gaat de machine niet maaien als het regent. Maaien met regen is sowieso funest voor het grasrecycling effect. Als de natte maaisels aan de machine gaan plakken kan de robot grasmaaier niet meer efficiënt zijn werk doen. Dit heeft vervolgens invloed op het maairesultaat en de werktijd op een acculading (die minder zal worden).

Veiligheid & Beveiliging

Volgestopt met sensoren zal de maaimotor van de Worx WG791E direct stoppen met draaien wanneer er een sensor geactiveerd wordt. Je kunt dan denken aan een botssensor die via de behuizing aanraking met een voorwerp detecteert of een kantel- en hefsensor die door heeft wanneer de maairobot wordt opgetild. Verder heeft de robot grasmaaier een pincode slot zodat niet iedereen zomaar instellingen kan wijzigen en de robot maaier kan bedienen.

Accessoires

Standaard wordt de Worx WG791E geleverd met een heleboel extra’s. Wat kun je verwachten als je de doos opent?

 • Oplaadstation met 4 spijkers om deze mee vast te zetten
 • Netvoedingsadapter
 • Worx WG791E Landroid robotmaaier
 • 200 bevestigingspinnen met een rol van 180 meter grensdraad
 • Afstandsmeter
 • 12 extra messen
 • Installatiehandleiding, gebruiksaanwijzing en programmeringshandleiding
 • Garantieverklaring (standaard 2 jaar garantie maar verlengbaar naar 5 jaar door aanvraag via de Worx website)

Worx WG791E review: conclusie

Deze robotmaaier doet wat je van hem verwacht. Hij rijdt automoom over je gehele gazon en zorgt ervoor dat je gras goed gemaaid wordt. Helaas onbreekt een app om de robotmaaier via je smartphone te kunnen bedienen. Maakt jou dit niet uit, dan heb je aan de Worx WG791E een goede koop. Je kunt de Worx WG791E robotmaaier kopen bij onder andere Praxis voor een prijs (op moment van schrijven) van Euro 850,-.

Voordelen

 • Voorzien van regensensor
 • Borstelloze mesmotor en wielmotoren
 • Laag geluidsniveau van 63 dB

Nadelen

 • Geen bediening via app mogelijk
 • Langere maaitijd in vergelijking met andere merken
 • Zelf af en toe nog de grastrimmer ter hand nemen

Belangrijkste specificaties van de Worx WG791E

De Worx WG791E heeft als belangrijkste technische specificaties:

 • Capaciteit werkgebied: 1.000 m2 (aanbevolen 800 m2)
 • Maximale helling: 20 graden / 35%
 • Maaihoogte (min-max): 20-60 mm
 • Maaibreedte: 18 cm (3 mesjes)
 • Werktijd: 60 minuten
 • Laadtijd: 90 minuten
 • Geluidsniveau: 63 dB
 • Beveiliging: sensoren en pin-code
 • Overig: de Worx WG791E wordt geleverd met 180 meter begrenzingsdraad en 200 draadpinnen
Bestel direct een Worx robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Worx robotmaaier in België
Nu kopen

15 thoughts on “Worx WG791E review

  1. Beste,

   Hiervoor kun je beter even contact opnemen met de klantenservice van Worx en daar informeren wat de mogelijkheden zijn.

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 1. Ik heb gekozen voor het merk Worx, en wel voor de WG791E.1, omdat deze machines de beste software hebben voor ingewikkelde tuinen. Onze tuin (800m2 totaal, waarvan circa 550m2 gras) houdt het midden tussen een hindernisbaan en een doolhof. De Worx vindt hierin feilloos zijn weg en slaat geen hoekje over. Het is gewoon een geweldige machine. Minstens even geweldig is de service: toen ik dit voorjaar de maaier weer in gebruik ging nemen, heb ik een aansluitstekkertje verklooid, waardoor het laadstation geen stroom meer kreeg. Werd gratis gerepareerd en ik had de maaier met anderhalve week weer terug. Het spreekt vanzelf dat het gras van een robotmaaier flink opknapt. Dus wie genoeg heeft van het gezeul met een maaimachine moet een Worx kopen.

 2. De robotmaaier vangt de signalen van de grensdraad niet meer op. Helaas rijdt de robot dan in buitengebied. Wat kan ik hier aan doen?

  1. Beste J. Rinsma,

   Er zijn meerdere oorzaken die je kunt onderzoeken. Wellicht ligt er een begrenzingskabel van een andere robotmaaier binnen 2 meter afstand van je eigen kabel. Is dit niet het geval, controleer dan de begrenzingsdraad op knikken en breuken en check of de verbinding tussen de grensdraden en de draadisolatie nog in orde is.

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 3. Beste

  Graag informatie voor het maaien van 600 cvierkante meter Denk dat ik best een worx neem voor’1000’of 100 vierkante meter mijn vraag is nu heb al verschillende geplaatst bij mensen met,wifi zonder wifI bestaat dit nog een machine dat je kan programmeren op de worx zelf?

  Mvg
  Gerdy

  1. Beste Gerdy,

   De meeste robot grasmaaiers zijn gelukkig nog te programmeren op het toestel zelf. Kijk bijvoorbeeld eens hier voor een aantal goede modellen.

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 4. ik heb me de worx w141 zeer goed toestel maar ik vraag me af hoeveel keer per week er gemaaid word of kan je dat instellen . de app om mijn smartphone heb ik ook jammer alles in het engels en dat is nu niet echt mijn sterkste kan dat in het nederland geplaatst worden .

  Nick

  1. Beste Nick,

   Via de site van Worx kun je zien waar je deze robotmaaiers kunt bestellen. Bij deze partners (Praxis en Hornbach) is het wellicht mogelijk om de installatie te regelen. Je kunt ook eens kijken op worx-europe.com/nl/landroid-robotmaaier/set-up-tips/ voor hulp bij het installeren van je robotmaaier.

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 5. Beste ik heb een worx wg791E.1 tweedehands gekocht en wil de software updaten kan dit zonder registratie en is deze met wifi ( app ) besturing ? Mvg kenny

  1. Beste Kenny,

   We raden je aan bij de verkoper nog even de gegevens op te vragen, of – indien dit niet mogelijk is – te proberen een account aan te maken op account.worxlandroid.com/register. Kom je niet verder, dan kun je het beste even een telefoontje of mailtje doen naar de fabrikant. Het model Worx robotmaaier wat je hebt gekocht is helaas niet via een app te bedienen.

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 6. hoe test je het laadstation op werken, reden , ik denk dat het station niet meer werkt/oplaad.geen lamp rand.
  Heb het los gekoppeld ,stekker in het stopcontact,niets.

  1. Hallo,

   Wanneer je de stappen in de handleiding hebt gevolgd maar ziet dat dit geen soelaas biedt, dan kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice van Worx.

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 7. Ik gebruik de Worx zonder een maaischema in te stellen, dus ik zet voor alle dagen het aantal maaiuren op nul.
  Wanneer er gemaaid moet worden druk ik dus op de startknop en zodra het gras kort genoeg is, zet ik, zodra de robot is teruggekeerd naar het oplaadstation, de robot uit
  Mijn vraag is heeft dit geen storende invloed op de software?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *