Worx WG790E review | Met de Worx WG790E Landroid M volautomatische robotmaaier zet Worx een goedkope robotmaaier op de markt met veel waar voor je geld. De robotmaaier kan gazons tot 800 m2 onderhouden en is uitgerust met onder andere een regensensor zodat hij met regen netjes in zijn laadstation blijft staan.

Worx WG790E Landroid

Vergelijk direct Worx robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Worx robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Artificial Intelligence

Het navigatiesysteem van de Worx WG790E Landroid maakt gebruik van artificial intelligence om nog efficiënter te kunnen maaien, wat erg handig is bij nauwe doorgangen. Zijn er in je tuin smalle doorgangen aanwezig dan is er sprake van 2 grensdraden die dicht tegenover elkaar zijn geplaatst. Omdat deze draden vlak bij elkaar liggen kunnen domme robotmaaiers dit als 1 draad waarnemen, waardoor ze de doorgang niet passeren. Doordat de Worx WG790E Landroid een slim apparaat is zal hij je gehele gazon maaien en ervoor zorgen dat je tevreden zult zijn over het maairesultaat. Je buren zullen overigens geen last hebben van je nieuwe vriend. Want met 63 dB aan geluidsproductie is hij zeker niet de luidruchtigste grasrobot op de markt.

Worx WG790E Landroid in de praktijk

Opladen en maaien

De Worx WG790E Landroid wordt opgeladen in het meegeleverde basisstation. Wanneer de accu is opgeladen zal hij er zelfstandig op uit gaan om zijn voorgeprogrammeerde maaipatroon af te werken. Als de accu bijna leeg is, keert hij zelfstandig terug naar het laadstation. Hoe fijn is dat? Voorzien van een 28 Volt onderhoudsvrije lithium-ion accu is hij in staat om 60 minuten achtereen te maaien alvorens hij zich naar het laadstation moet begeven. Het opladen duurt ongeveer 90 minuten, wat langer is dan de meeste robotmaaiers die 800m2 aan kunnen. Dat niet gekozen is voor een loodzuur-accu is en pluspunt. Een lithium-ion accu betekent hoog vermogen, geen zelfontlading en geen geheugeneffect.

Regensensor

Uitgerust met een regensensor hoef je niet bang te zijn dat de robot grasmaaier je gazon gaat maaien als het regent. Los van het feit dat de Worx WG790E Landroid weerbestendig is, blijft het beter om met regen niet te maaien. De grassnippers zullen aan de maairobot vast gaan plakken wat het maairesultaat zeker niet ten goede komt. Voelt de maairobot regen op zijn behuizing, dan keert hij terug naar het laadstation om daar te wachten op drogere perioden.

De Worx WG790E rijdt dagelijks over je gazon. Helaas zul je hem ook af en toe schoon moeten maken en de bewegende delen controleren op slijtage en beschadigingen. Gelukkig is dit maar een paar minuten werk!

Messen en beveiliging

De Worx WG790E Landroid beschikt over een borstelloze mesmotor welke een draaischijf aanstuurt die is uitgerust met 3 messen. De roterende schijf zit in het midden van het toestel zodat de messen niet tot aan de rand van de robotmaaier komen. Jezelf verwonden is dus niet zo snel mogelijk. De maaihoogte is instelbaar van 20 tot 60mm en de 9kg zware robot maaier kan met zijn all-terrain wielen zelfs hellingen tot 20 graden (35%) bedwingen.

Mocht de Worx WG790E Landroid worden opgetild of kantelen, dan stoppen de messen binnen 2 seconden met draaien! Dit is om beschadiging aan mens, dier en machine te voorkomen. Elke Worx WG790E robotmaaier is verder voorzien van een pincodeslot met alarmsysteem zodat oneigenlijk gebruik door kinderen of onbevoegden niet mogelijk is. Als iemand de grasmaaier robot zonder juiste pinicode wil gebruiken, dan wordt er een alarmsignaal gegeven plus een notificatie naar je telefoon gestuurd!

Maaihoogte en mulching

Bij de Worx WG790E Landroid is de maaihoogte instelbaar tussen de 20 en 60 millimeter. Het is verstandig om bij het eerste gebruik de robotgrasmaaier niet gelijk op de laagste stand in te stellen. Begin altijd iets hoger en naar gelang het graas harder of minder hard

Worx WG790E Landroid - zijaanzicht

groeit kun je op elk moment de maaihoogte aanpassen. Om optimaal gebruik te maken van de mulch functie zul je ervoor moeten zorgen dat er slechts kleine stukjes van het gras afgemaaid worden. Deze mulch valt daarna tussen het gras en biedt een natuurlijke voeding aan het gazon. De kleinere grassprieten zullen beter groeien terwijl de reeds langere grassen steeds een klein beetje kleiner worden gemaakt door de maaihoogte die je af en toe iets naar beneden bijstelt.

Worx WG790E review: conclusie

Er is goed nagedacht over de bediening van de Worx WG790E Landroid. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop, vandaar is het bedieningspaneel eenvoudig opgebouwd. Samen met de diverse veiligheidssensoren en de goede maai eigenschappen krijg je veel waar voor je geld. De maaibreedte is wel wat aan de kleine kant vergeleken met de Robomow RC308.

Voordelen

 • Voorzien van regensensor
 • Borstelloze motren
 • Artificial Intelligence

Nadelen

 • Iets langere oplaadtijd dan andere merken
 • Geen bediening via app mogelijk
 • Door de geringe maaibreedte toch nog zelf grasranden bijtrimmen
 • Minder stoer uiterlijk dan de Robomow RC308
Bestel direct een Worx robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Worx robotmaaier in België
Nu kopen

6 thoughts on “Worx WG790E review

 1. robot is een drama. Je hebt te maken met een belgische helpdesk. eerst een half jaar mee zitten bellen en doen. Bleek uiteindelijk dat de accu stuk was er maar 10 minuten werkte. Na veel gezeur monteur bij geweest. Toen een paar keer goed gedraaid. Nu weer geprobeerd na de winterstop om het aan de praat te krijgen maar alleen maar storingen.

  Helpdesk reageert niet op mails en telefonisch slecht bereikbaar! KOOP NOOIT EEN WORX! werkt niet

  1. Worx is een ramp. Na amper 28 maanden volledig stuk. Geen service en helpdesk neemt nooit op, of is onvriendelijk, zeggen na 10 pogingen dat ze over x aantal weken contact zullen opnemen, en dat je geen garantie meer hebt. Goedkope brol uit china. Schande dat testaankoop dit de beste koop vindt. Moet beoordeeld worden op leefduur ook, en die is miniem. NOOIT goedkope grasrobot kopen, koop bij de vakman dan heb je ook service als iets stuk is. Ik ben geen verdeler noch verkoper.

 2. Zelfde ervaring als bovenstaande reacties, koop noooooit een Worxs robotmaaier, updates zijn niet te downloaden, geen Nederlands servicepunt, hopeloze Belgische helpdesk.
  Kortom een drama!

 3. Nieuw apparaat werkt niet automatisch en laadt ook niet meer op na 1 week. Helpdesk is een groot probleem. telefonisch niet bereikbaar via mail lukt wel. Heb dat rotding via internet rechtstreeks in Duitsland gekocht. DOM..DOM…DOM .
  Helpdesk kon niet doen en adviseerde het apparaat maar op te sturen naar Dusseldorff. Ik krijg hem maar niet terug ondanks vele mails ook van de helpdesk.
  Les ga niet meer af op zogenaamde test ook niet van Consumentenbond zo maar. Ik had eerst de reviews moeten lezen. toeval of niet er is net gebeld dat het apparaat is gevonden!! is gerepareerd en wordt nu verzonden.
  ik ben benieuwd

 4. Heeft het een jaar goed gedaan. Daarna binnen 2 jaar 3 keer in reparatie gehad… Gelukkig garantie, maar de reparaties verlopen zo langzaam dat ik de robot dit seizoen pas een paar weken heb kunnen gebruiken en de rest van de tijd was dat ding in reparatie (eerst 5 weken en nu wacht ik al ruim 6 weken!) … Geen aanrader dus!

Comments are closed.