Inhoudsopgave
Worx robotmaaiers
Een relatief nieuwe speler op de markt van robot grasmaaiers is Worx. Het bedrijf bracht in 2014 zijn eerste robot maaier onder de naam Landroid op de markt en voert inmiddels diverse modellen in haar assortiment. Wat kan de Worx robotmaaier allemaal? Worx zorgt ervoor dat grasmaaien nooit meer lastig hoeft te zijn. De robotmaaiers van deze fabrikant doen namelijk alles automatisch, waardoor je er geen omkijken meer naar hebt. Ze kunnen dankzij de artificial intelligence functie geheel zelf beslissingen maken. Deze technologieën zorgen er daarom voor dat er altijd een goede maaihoogte te vinden is en er voldoende veiligheid geboden is voor zowel jezelf als de omgeving. Wanneer je een Worx hebt gevonden wil je nooit meer iets anders en is het alleen nog maar genieten van vers gemaaid gras.
Vergelijk nu Worx robotmaaiers
Worx robotmaaier
De Worx robotmaaier komt in verschillende vormen en maten. Hierdoor vind je altijd een model dat bij je eigen situatie past. Hiervoor hoef je eigenlijk niets meer te doen, buiten de programmering aan te passen aan je wensen. Zodra de robotmaaier geactiveerd is, gaat deze direct voor aan de slag en gaat pas weer terug naar het oplaadstation als de accu leeg dreigt te raken. De volautomatische grasmaaier doet compleet zelfstandig zijn werk. is hij eenmaal geactiveerd, dan rijdt/maait hij zijn rondjes en zal vanzelf weer terugkeren naar het oplaadstation als de accu bijna leeg is. Dit terugrijden doet hij via de perimeterdraad. Iedere robotmaaier is vrijwel onderhoudsvrij en geeft je de gelegenheid om jezelf bezig te houden met andere delen van de tuin.
Een van de modellen die je tegen kunt komen bij de zoektocht naar een Worx robotmaaier is de Landroid WG754E. Deze werkt tot een oppervlakte van 500 vierkante meter en een maximale helling van 35 procent. Je kunt de maaihoogte instellen tussen de 20 en 60 millimeter. De Landroid WG793E.1 is een robotmaaier met een hogere capaciteit. Dit model maait tot een oppervlakte van 2.000 vierkante meter. Ook hierbij kun je dezelfde instellingen plaatsen, maar dus wel een grotere tuin aanpakken. Je moet wel rekening houden met een laadtijd van twee uur. Tevens zijn enkele goed verkochte modellen de WG790E en de WG791E.
Wat zijn de voordelen van Worx robotmaaiers?
Robotgrasmaaiers van Worx presteren gewoon goed. De Landroid WG791E.1 robotmaaier bijvoorbeeld is in 2017 door de consumentenbond uitgeroepen tot beste koop en beste uit de test. Een Worx robotmaaier heeft dan ook enkele voordelen. Zo ben je verzekerd van een natuurlijke bemesting van het gras door de grasrecyclingfunctie. Moet je dit gras dan niet handmatig opruimen? Nee, dat is niet meer nodig nu je de Worx robotmaaier hebt gekocht. Zoals aangegeven blijft het gras in kleine snippers op het gazon achter waar het als natuurlijke gazonbemesting fungeert! Je gazon wordt gezonder en zal er beter uit gaan zien. Met deze grasrecycling functie zorg je er tevens voor dat onkruid en mos minder kans hebben zich te ontwikkelen. Doordat er te allen tijde een natuurlijke bemesting plaatsvindt, hoef je er al helemaal niet meer naar om te kijken. Je hoeft daarom alleen nog maar te kijken of alle randen meegenomen zijn in het maai proces. Zo niet, dan kun je altijd nog even een grastrimmer ter hand nemen.
Ook kennen de robotmaaiers verschillende sensoren die ertoe leiden dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Zo is de robot altijd beschermd tegen stoten en kun je hem ook optillen zonder jezelf te bezeren. Met de Worx modellen weet je dat je goed zit en het gras weer op de juiste manier wordt gemaaid. Daarnaast zijn er voor een Worx robotmaaier verschillende maai accessoires te koop zoals messen, grensdraad, haringen en beschermhuisjes. Worx robotmaaiers doen het veelal goed in een robotmaaier test.
Hoe werkt een Worx robotmaaier?
Een Worx robotmaaier is in principe neerzetten en instellen, waarna deze automatisch aan het werk gaat. Het oplaadstation plaats je op een plek naar keuze, waarna je de instellingen gaat plaatsen. Denk daarbij aan de maaihoogte en de vertraagde startfunctie wanneer het regent. De maaihoogte is via een stelknop onder de beschermkap instelbaar van 20 tot 60 millimeter. Voordat de grasmaaier robot aan het werk gaat is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het gras niet hoger is dan 9 centimeter. Begin altijd op de maximale snijhoogte en breng deze desgewenst in de weken die volgen stapsgewijs terug naar de hoogte die je zelf het prettigst vindt. De vlijmscherpe maaimesjes zorgen ervoor dat het gras perfect wordt afgesneden.
Is alles eenmaal ingesteld, dan heb je eigenlijk geen omkijken meer naar de automatische grasmaaier. De Worx robotmaaier gaat automatisch aan de slag en gaat weer terug naar het oplaadstation als de accu leeg dreigt te raken. Daarna is het alleen een kwestie van wachten tot de oplaadtijd voltooid is, waarna de robot maaier weer opnieuw begint.
Speciale functies van een Worx robotmaaier
Elke Worx robotmaaier is rijkelijk uitgerust met onder andere een regensensor, kantenmaaier-modus en veiligheidsslot met pincode. Detecteert deze regensensor neerslag, dan zal de robot maaier ogenblikkelijk stoppen met maaien en via de begrenzingsdraad terugkeren naar het laadstation. Deze sensor heeft overigens een vertraagde startfunctie, welke automatisch ingesteld staat op drie uur. De tuinmachine blijft daarom tijdens een regenbui altijd op zijn plaats staan. Wanneer het na deze drie uur nog altijd regent, gaat de robotmaaier nog steeds niet aan de slag. Pas als de sensoren droog zijn zal de Worx Landroid robotmaaier beginnen met aftellen voor de uitgestelde start of direct weer beginnen met maaien.
De Worx robotmaaier is zo ontwikkeld dat hij geschikt is voor iedere tuin en zelfs op complexe en nauwe locaties kan maaien. Het toestel bezit artificial intelligence waardoor hij zelfstandig beslissingen kan maken. Hij zal bijvoorbeeld 1 keer per weeg langs de gehele grensdraad maaien en terugkeren naar het laadstation om op te laden. Voelt de maairobot dat de behuizing in aanraking komt met een obstakel dan brengt de Worx robotmaaier de maaimotor en messen automatisch tot stilstand. Ditzelfde zal hij doen wanneer hij kantelt of wordt opgetild om zodoende verwondingen te voorkomen.
Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop
Voordat je overgaat tot de aankoop van een Worx robotmaaier moet je met verschillende zaken rekening houden. Als eerste is het beschikbare budget van toepassing. Je hebt namelijk maar een bepaald bedrag dat je uit kunt geven. Zorg er daarom voor dat je in de juiste prijsklassen gaat kijken en je hier ook niet overheen gaat. Dit maakt je zoektocht tevens makkelijker. Wanneer de prijsklasse is bepaald, zullen er namelijk alleen maar modellen terug te vinden zijn die hierbij passen.
Daarna ga je aan de slag met de specificaties. Het belangrijkste is dat de Worx robotmaaier de oppervlakte van je tuin aankan. Je zult daarom naar deze eigenschappen moeten kijken. Doordat veel modellen op elkaar lijken, moet je opletten welke verschillen er zijn. Wanneer je dit allemaal doet, hoef je nooit meer bang te zijn dat er een verkeerde aankoop wordt gedaan en kun je genieten van gezond en kort gemaaid gras.
Onderhoud aan de Worx robotmaaier is simpel. Het enige wat je hoeft te doen is wekelijks (of vaker indien nodig) met een borstel de robot maaier schoon te maken en de bewegende delen te inspecteren. Zijn de snijmessen beschadigd? Gewoon even snel vervangen met behulp van een schroevendraaier.
Verschillende Worx robotmaaier modellen
Enkele modellen van Worx Landroid beschikken over wifi en zijn via een app op je smartphone te bedienen. Dit levert natuurlijk extra gebruikgemak op omdat je zo vanuit je luie stoel instellingen van de Worx robotgrasmaaier kunt wijzigen. Hieronder volgen enkele modellen uit het assortiment, waarbij we opmerken dat deze lijst niet volledig is. Voor de complete lijst kun je onderaan de pagina Worx robotmaaiers vergelijken. Koop je een robotmaaier van Worx, dan wordt deze onder andere geleverd met laadstation, grensdraad, haringen en extra mesjes zodat je niet gelijk enkele reservesets hoeft te bestellen. Een pluspunt dus! Het vervangen van de mesjes is erg eenvoudig en het is zeker niet nodig om deze wekelijks te uitwisselen. Onder normale omstandigheden gaan de messen ongeveer 4 tot 5 maanden mee.
Landroid WG754E / WG756E / WR106SI (met WiFi)
- Capaciteit werkgebied: 500 m2
- Maximale helling: 20 graden / 35%
- Maaihoogte (min-max): 20-60 mm
- Maaibreedte: 18 cm (3 mesjes)
- Werktijd: 50 minuten (WR106SI 40 minuten)
- Laadtijd: 60 minuten (WR106SI 90 minuten)
- Geluidsniveau: 67 dB (WR106SI 68 dB)
Landroid WG790E.1
- Capaciteit werkgebied: 800 m2
- Maximale helling: 20 graden / 35%
- Maaihoogte (min-max): 20-60 mm
- Maaibreedte: 18 cm (3 mesjes)
- Werktijd: 60 minuten
- Laadtijd: 90 minuten
- Geluidsniveau: 63 dB
Landroid WG791E.1 / WG796E.1 (met WiFi)
- Capaciteit werkgebied: 1.000 m2
- Maximale helling: 20 graden / 35%
- Maaihoogte (min-max): 20-60 mm
- Maaibreedte: 18 cm (3 mesjes)
- Werktijd: 60 minuten
- Laadtijd: 90 minuten
- Geluidsniveau: 63 dB
Landroid WG793E.1 / WG797E.1 (met WiFi)
- Capaciteit werkgebied: 2.000 m2
- Maximale helling: 20 graden / 35%
- Maaihoogte (min-max): 20-60 mm
- Maaibreedte: 22 cm (3 mesjes)
- Werktijd: 60 minuten
- Laadtijd: 120 minuten
- Geluidsniveau: 57 dB
Belangrijke kenmerken van Worx robotmaaiers
- Vertraagde startfunctie bij regenbuien
- Voor ieder oppervlakte een model
- Programmering geheel zelf te bepalen
- Een natuurlijke bemesting