De Worx Landroid robotmaaier onderscheidt zich met name door zijn lage(re) aanschafprijs, slimme AI technologie en stille werking.Worx Landroid

Vergelijk direct Worx robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Worx robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Waarom Worx Landroid?

Worx is een zeer snelgroeiend merk wat de volgende stap in de wereld van robotmaaiers aan het bereiken is. Door middel van wifi, sensortechnologie en artificial intelligence kan de Worx Landroid robotmaaier de gebruiker zo bedienen dat hij of zij er geen rekening meer mee hoeft te houden.

Het mooie is dat de Worx Landroid robot grasmaaier op alle minpunten van robotmaaiers heeft ingespeeld. Denk hierbij aan veiligheid, diefstal, capaciteit, prijs en intelligentie. Veiligheid is het meest belangrijk wanneer we het over tuinonderhoudsmiddelen hebben. De Worx Landroid robotmaaier houdt hier op verschillende vlakken rekening mee. Zo stopt de maairobot meteen zodra het iets aanraakt. Daarnaast stopt de machine wanneer het gaat regenen door middel van regensensoren. Hij keert terug naar zijn laadstation en zal daar rustig bij gaan laden. Tot 3 uur na het stoppen van de regen maait de grasrobot het gras niet omdat het dan nog te nat kan zijn wat de nodige gevaren zoals kortsluiting met zich mee kan brengen.

Worx Landroid robot grasmaaier

Diefstalbeveiliging

Af en toe lees je in de krant dat er een robot grasmaaier bij iemand uit de tuin is gestolen. Dit is te verwachten aangezien deze apparaten duur zijn en makkelijk om mee te nemen. Het kan dus nogal wat geld opleveren. Men heeft hier iets op gevonden, want de robot gazonmaaier beschikt over een pincode die alleen de eigenaar weet. Wanneer de Worx Landroid robotmaaier buiten zijn territorium komt gaat hij in de beveiligde modus en kan het niet worden gebruikt door onbevoegde mensen doordat de pincode dient te worden ingevuld.

Capaciteit

De Worx Landroid robotmaaier kan net iets meer dan de meeste merken. Het goedkoopste robotmaaier model beschikt over een capaciteit van circa 500 vierkante meter. Dit is zo’n 100 vierkante meter meer dan de meeste merken van deze prijsklasse. Daarnaast kunnen de meeste merken een helling van 25% aan. De laagste prijsklasse van Worx Landroid gaat tot 35% wat toch bijna een derde meer is.

Prijs

De fabrikant hanteert een stuk lagere prijzen dan de meeste merken. Waar andere robot gazonmaaiers met dezelfde capaciteit 800 tot 900 euro kosten, kost de Worx Landroid robotmaaier circa 500 euro. Daarnaast beschikt deze grasmaaier robot dan ook nog over een hogere capaciteit, goede beveiliging en meerdere accessoires en technologie van de bovenste plank.

Intelligentie

Robotmaaiers zijn dom maar die van ons zijn het minst dom, aldus Worx Landroid. Waarom? Andere robotmaaiers zijn blind en voeren alleen de opdrachten uit die vast geprogrammeerd zijn. De Worx Landroid robotmaaiers beschikken over artificial intelligence wat ervoor zorgt dat de robotgrasmaaier zelf beslissingen kan nemen. De maairobot is in staat om in nauwe doorgangen te maaien en zichzelf navigeren. Door deze gazonmaaier zou de tuin niet meer moeten worden aangepast op de robot maaier maar andersom. De Worx Landroid robotmaaier moet zich aanpassen aan jouw tuin en dat kan alleen wanneer de grasrobot daar slim genoeg voor is.

App en sensoren

Bij Worx zijn ze van de technologie en dat betekent dat er ontzettend veel mogelijk is. Zo kun je de automatische grasmaaier op afstand opdrachten geven via een app. Daarnaast beschikt de robot grasmaaier over een sensor die hindernissen zoals tuinstoelen en plantenbakken detecteert. Zodra deze zijn gedetecteerd vermijdt hij ze. Dit is anders dan bij andere gazonmaaiers. Deze rijden er veelal op af en draaien pas om wanneer de botsing al is geweest.

Voor- en nadelen

Bij veel bedrijven zie je het idee van updates terug. Dit is een slimme marketing truc die ervoor zorgt dat er een nieuw product moet worden aangeschaft wanneer de update is geweest. Want na de update voldoet het niet meer aan de nieuwe maatstaven. Neem een voorbeeld aan mobiele telefonie. De Worx Landroid robotmaaier is echter zo gemaakt dat hij altijd geüpgraded kan worden en up to date blijft. Het is dus niet wachten op nieuwe versies en nieuwe systemen aanschaffen maar gewoon simpelweg blijven updaten.

Hiernaast is de Worx Landroid robotmaaier stil, licht van gewicht en erg laag in de prijs. Daar tegenover staat wel een mindere autonomie en kleine maaibreedte. Hierdoor zul je de graskanten zelf nog bij moeten trimmen met een kantenmaaier.

De autonomie is te wijten aan het kleine bedieningspaneel wat het heeft. Deze is niet altijd even makkelijk te begrijpen. Daarnaast is het een klein apparaatje waardoor je zou denken dat het z’n werk minder goed zal doen. Dit is niet waar! De Worx Landroid robot grasmaaier maait het gazon volledig random en stopt wanneer hij overal genoeg is geweest. Het resultaat is verbijsterend goed!

Waar te koop

De Worx Landroid robotmaaier is via de eigen site van de fabrikant te koop. Daarnaast zijn er nog diverse leveranciers binnen Nederland en België die ervoor zorgen dat je het product binnen no time in huis kunt hebben.

Bestel direct een Worx robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Worx robotmaaier in België
Nu kopen

4 thoughts on “Worx Landroid

 1. Waar in Belgie kan ik de worx landrood S300 àf S500 kopen. Ik informeerde mij reeds bij Brico, maar waar nog elders is er een winkel. De plaatsen van die robot moet ook gebeuren. Welke winkel of verdeler kunt u mij aanraden. Hoeveel kost de installatie. Mijn grasoppervlakte is ongeveer 280 vierkante meter. Wel moet de draad ondergronds geplaatst worden/

  1. Beste Etienne,

   Worx robotmaaiers worden veelal via Praxis en Hornbach verkocht. Ten aanzien van de installatie: Worx raadt aan de grasmaaier zelf te installeren, zie ook bijvoorbeeld de website van Worx (worx-europe.com/nl/support-home/wie-kan-de-landroid-s-installeren). Je kunt de machine overigens wel laten installeren door een partner van Worx, zie hiervoor (worx-europe.com/nl/aanbiedingen-en-promoties). Installatie via deze partner kost ongeveer 150 euro.

   Vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 2. Beste,
  Welke winkels in Frankrijk leveren Worx S300 of 350? Kunnen zij ook instaan voor de installatie? Geldt er een mogelijkheid tot connectie met Belgisch gsm-nummer?
  Vriendelijke groeten,
  Thierry

  1. Beste Thierry,

   Op worx-europe.com/fr kun je onderaan de pagina een lijstje met partners vinden waarmee Worx samenwerkt. Voor vragen omtrent koppeling van een Belgisch telefoonnummer met de robotmaaier, kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice van Worx.

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *