Om met de Worx Landroid installatie gelijk goed van start te gaan dien je eerst je gras te ontdoen van obstakels als takjes, stenen of speelgoed. Vervolgens mag je voor de laatste keer op de oude manier het gras maaien om daarna voorgoed afscheid te nemen van dit ouderwetse apparaat.

Worx landroid installatie

Inhoudsopgave

Worx Landroid installatie stap 1 | Gebruikershandleiding pakken

Nu je accu grasmaaier vrij baan heeft en zijn messen niet beschadigd zullen worden door rondslingerend spul, is het verstandig de gebruikers handleiding erbij te pakken. Hier staat meer in detail beschreven wat en hoe je iets aan moet sluiten. Maar goed, een Worx Landroid installeren is vrij eenvoudig en zou niet te veel problemen op moeten leveren.

Installatievideo | Worx Landroid M/L/S

Worx Landroid installatie stap 2 | Docking station installeren

Eerst moet je een geschikte plek vinden waar je het docking station neer kunt leggen. Probeer een droog plekje te vinden met beschutting tegen zon en regen. Ruimte rondom het basisstation gewenst zodat de Worx robotmaaier niet gehinderd wordt. Een stroomvoorziening in de buurt is een must zodat je de tuin niet vol hebt liggen met verlengkabels. Zet het laadstation nu vast met de meegeleverde pennen.

Worx Landroid installatie stap 3 | Perimeterdraad aanleggen

Ten tweede is het belangrijk om de perimeterdraad aan te leggen en vast te zetten. Je begin bij de ingang van het laadstation en legt de afbakeningsdraad langs de grenzen van je gazon. Zorg er wel voor dat delen van de tuin waar de automatische grasmaaier niet mag komen goed worden afgebakend. Voor je het weet neemt de maairobot frisse duik of maait al al je mooie bloemen af met zijn vlijmscherpe messen. De grensdraad zet je vast met de bijbehorende draadpennen of je brengt de draad onder de grond. Dit is iets meer werk, maar wanneer je houdt van verticuteren dan loop je hiermee de minste kans op beschadiging van de draad.

Worx Landroid installatie stap 4 | Laadstation aansluiten

Zodra je tuin compleet omrand is kom je weer uit bij het basisstation waaraan je de draaduiteinden zult moeten bevestigen. Sluit vervolgens het netsnoer aan op de transformator en steek de stekker in het stopcontact. Zet de grasmaaier robot nu op het laadstation, stel hem in en stuur hem er op uit voor een eerste testrun. Als de maaier onderweg problemen ondervindt moet je een aantal aanpassingen doen. Let op! Doe dit alleen als je de stekker uit het stopcontact hebt getrokken.