Inhoudsopgave

Wolf Garten robotmaaier

Wolf-Garten is Duits bedrijf een producent van tuingereedschap (zoals de Wolf Garten LBV 2600 Een tuinmachines. Het eerste wat alle apparaten met elkaar gemeen hebben, is het feit dat ze eenvoudig in gebruik zijn en je van alle gemakken kan voorzien. Zo ook bij de robotmaaiers die de fabrikant in het assortiment heeft. In het eerste kwartaal van 2018 zijn nieuwe robotmaaiers geïntroduceerd die allen beschikken over de allernieuwste Robomow techniek. Een Wolf Garten robotmaaier geeft je gazon een geheel nieuwe uitstraling, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. De automatische grasmaaier verzorgt namelijk geheel uit zichzelf het gazon, in plaats van dat je zelf de grasmaaier vooruit moet te duwen.

Vergelijk Wolf Garten robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken

Vergelijk Wolf Garten robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Wolf Garten robotmaaier

Wolf Garten robotmaaier - Loopo M2000Een Wolf Garten robotmaaier gaat geheel uit zichzelf aan de slag met het gras. De robotmaaiers van Wolf Garten maken gebruik van een groot stalen mesblad. De messen van de Loopo M modellen hebben zelfs hebben een doorsnede van 28 centimeter. Deze ijzersterke messen kunnen tijdens het rijdenzelfs kleine takjes en dennenappels versnipperen zodat je deze niet telkens van het gazon hoeft te verwijderen. Ook hoger en stugger gras worden direct aangepakt. Het enige wat je nog hoeft te doen is een van de modellen uitzoeken die goed aansluit bij het gazon, zodat je geen kostbare tijd meer gaat verliezen.

De Wolf Garten robotmaaiers komen in verschillende vormen en maten. Je hebt namelijk een S-serie en een M-serie. Zo kun je bij de S-serie onder andere de Loopo S250, S300 en S500 vinden. Deze zijn voornamelijk bedoeld voor de kleine tuinen en zijn vaak goedkoper. Echter ontbreken hier wel functies die je bij de M-serie terugziet. Denk daarbij aan de SmartMow en TurboMow. Ook wordt er bij enkele modellen een ander type accu gebruikt. Hierdoor moet je goed bekijken welke serie het beste bij je tuin gaat passen en hoe je het gras zo mooi mogelijk gaat krijgen, zonder dat je zelf met een grasmaaier moet werken. Daarbij zjin er ook andere modellen zoals bijvoorbeeld de Wolf Garten Robo Scooter 400 te koop.

Wat zijn de voordelen van Wolf Garten robotmaaiers?

Wolf Garten kent enkele voordelen ten opzichte van andere robotmaaiers. Zo heb je voor vrijwel iedere tuin een eigen model beschikbaar. Ook kun je gaan kijken naar de M-serie, zodat je een TurboMow functie beschikbaar hebt. In een korte tijd heb je het gazon weer op de juiste hoogte. Doordat je altijd een keuze blijft houden, kun je een robotmaaier aanschaffen die je alleen maar voordelen op kan gaan leveren. Wel moet je rekening houden met een prijskaartje. Niet ieder model pat misschien bij het budget wat je tot je beschikking hebt.

Doordat een robot grasmaaier van Wolf Garten per maaibeurt een grote hoeveelheid gras kan maaien, is hij sneller klaar dan een model wat 3 kleine mesjes gebruikt. Bij normaal gebruik hoeft het robuuste maaimes dan ook slechts 1 maal per jaar vervangen te worden. Omdat de maaimotor en de messen zo krachtig zijn, kan de Wolf Garten robotmaaier ook erg goed omgaan met hoger en stugger gras. Daarnaast houden de meeste mensen van gemak en gemak dient de mens. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Wolf Garten robotmaaier via een tablet of smartphone is te bedienen en in te stellen. Gewoon vanuit je luie stoel. En maak je geen zorgen, het instellen van de grasrobot is erg eenvoudig.

Hoe werkt een Wolf Garten robotmaaier?

Een Wolf Garten robotmaaier behoeft weinig kennis. Het oplaadstation neerzetten en de gewenste instellingen ingeven is namelijk voldoende om het gras te kunnen maaien. Afhankelijk van het model kan het toestel minimaal twee uur aaneengesloten maaien, waarna de robotmaaier automatisch weer teruggaat naar zijn plek om op te laden. Tevens is de Wolf Garten robotmaaier standaard (alleen bij de Loopo M modellen) uitgerust met een regensensor, wat inhoudt dat bij regen de grasmaaier robot niet zal gaan maaien. Is hij reeds op het gazon onderweg en gaat het regenen, dan keert de machine direct terug naar zijn basisstation. Hier wacht de tuinmachine tot de regenbui voorbij is. Je voorkomt hiermee dat de robotmaaier kapot gaat of de maaimachine vies wordt en hierdoor minder efficiënt kan maaien.

Ook aan beveiliging is gedacht, want de Wolf Garten robotmaaier Loopo is voorzien van een pin-code beveiliging zodat kinderen of onverlaten hem niet kunnen bedienen. Daarnaast bevatten de robot grasmaaiers diverse sensoren die ervoor zorgen dat mens en dier niet gewond raken door de draaiende messen. Komt de maaier robot bijvoorbeeld met een object in aanraking, dan zullen de messen direct stoppen met draaien. Ondanks dat robotmaaiers zeer veilig zijn, raden fabrikanten af om de machine “thuis” te houden wanneer er kinderen of huisdieren op het gazon aanwezig zijn. De maairobot is naast via de app, ook uit te schakelen door het indrukken van de rode stop knop bovenop de machine.

Speciale functies van een Wolf Garten robotmaaier

Er zijn enkele speciale functies te vinden bij een Wolf Garten robotmaaier. Zo is elke Wolf Garten robotmaaier in staat om meerdere zones te maaien. De maairobot kan door smalle doorgangen manoeuvreren en zodoende je gehele gazon onderhouden. Is hij in een aangrenzende zone klaar of raakt de accu leeg? De maairobot vindt via de grensdraden automatisch zijn weg terug naar het laadstation.

In tegenstelling tot veel andere merken kan deze robotmaaier ook de randen van je gazon mee maaien. Oorspronkelijk alleen voorhanden op de krachtige Robomow robotmaaiers, maar ook beschikbaar vanaf de Wolf Garten robotmaaier, type Loopo M1000. Waar bij gewone robotmaaiers de messen niet buiten de wielen kunnen maaien, beschikken enkele modellen van Wolf Garten wel over deze optie. Door het mes – wat veilig is afgeschermd door de behuizing – tot buiten de wielen te laten maaien, worden gazonranden netjes meegepakt. De Loopo M modellen beschikken tevens over SmartMow en TurboMow voor nog efficiënter en sneller maaien. Zo heb je zelfs de randen op de juiste lengte, zonder dat je hiervoor met een ander apparaat aan de slag hoeft te gaan.

Na het maaien wordt het gras op het gazon verspreid en achter gelaten, zodat er tevens een natuurlijke bemesting plaatsvindt. Met een Wolf Garten robotmaaier op je gazon hoef je dus zelf nooit meer gras aan te harken en op te ruimen. Hoe fijn is dat? De grasrobot maait slechts kleine stukjes van het gras af en laat deze op het gazon liggen. Het afgesneden grasmaaisel verteert snel en zorgt op die manier voor een natuurlijke organische bemesting voor je gazon.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Voor de aankoop van een Wolf Garten moet je als eerste gaan kijken naar het beschikbare budget. Het maximale bedrag zorgt er namelijk voor dat er niet te veel geld wordt uitgegeven aan de robot maaier. Daarna kun je gaan kijken naar de modellen die aan je eigen wensen voldoen. Ieder model kent namelijk zijn eigen specificaties. Zo kun je bekijken welke sensoren er aanwezig zijn, welke instellingen je kunt ingeven en hoeveel vierkante meter er gemaaid kan worden door de tuinmachine.

Welke Wolf Garten robotmaaier je ook aanschaft, je moet er altijd voor zorgen dat je de beste robotmaaier voor je situatie uitzoekt. Hoe beter je over ieder kenmerk nadenkt en hoe beter je de vergelijking maakt, hoe beter de robotmaaier bij je gaat passen. Goed om te weten is dat de kleinere Loopo robotmaaiers minder steile hellingen aankunnen dan de toestellen die geschikt zijn vanaf gazons met een afmeting van 1.000 vierkante meter. Daarnaast is er minder variatie in maaihoogte mogelijk. Vind je deze punten allemaal geen probleem, dan is de kleine Wolf Garten robotmaaier uit de “S” serie een erg goede keuze voor de kleinere tuin.

Verschillende Wolf Garten robotmaaier modellen

De modellenreeks is onderverdeeld in de “S” en de “M” serie. De Loopo S150, S250, S300 en S500 zijn bijvoorbeeld kleine robotgrasmaaiers voor kleine tuinen. Deze tuinmachines zijn een stuk goedkoper dan de duurdere modellen, maar de fabrikant heeft hierdoor wel enige concessies moeten doen. Zo ontbreekt het de Loopo S aan functies als SmartMow en TurboMow en is de maaicirkel uiteraard kleiner (18cm vs 28cm bij de Loopo M). Het vlaggenschip, de Wolf Garten robotmaaier M2000, kan gazons van maximaal 2.000 vierkante meter onderhouden en heeft geen enkele moeite met hellingen tot 36%.

Ook is bij beide modellen aan ander type accu gebruikt. Waar de Loopo M is voorzien van een lithium accu is de Loopo S250 en S300 een lood-zuur accu toebedeeld. De Wolf Garten robotmaaiers met een loodzuur accu kunnen hierdoor een dikke 2 uur lang achter elkaar maaien. Een eventueel nadeel is dat ze daarna bijna tot 20 uur moeten bijladen op het basisstation. De nieuwere Loopo S500 is echter voorzien van een lithium-ion accu wat de maaiduur verlengt en de oplaadtijd aanzienlijk verkort. 

Wolf Garten S serie: voor een maximale gazongrootte tot 500 vierkante meter

 • Capaciteit werkgebied: 250 m2 (S250) / 300 m2 (S300) / 500 m2 (S500)
 • Maximale helling: 8.5 graden / 15%
 • Maaihoogte (min-max): 15-45 mm
 • Maaibreedte: 18 cm (1 mes)
 • Werktijd: 90-120 minuten (S250 en S300) / 180 minuten (S500)
 • Laadtijd: 16-20 uur (S250 en S300) / 10 uur (S500)
 • Stroomverbruik per maand: 2.5 kWh (S250) / 4 kWh (S300) / 8kWh (S500)
 • Geluidsniveau: 64 dB

Wolf Garten M serie: voor een maximale gazongrootte tot 2.000 vierkante meter

 • Capaciteit werkgebied: 1.000 m2 (M1000) / 1.500 m2 (M1500) / 2.000 m2 (M2000)
 • Maximale helling: 20 graden / 36%
 • Maaihoogte (min-max): 15-60 mm
 • Maaibreedte: 28 cm (1 mes)
 • Werktijd: 45-50 minuten (M1000) / 60-70 minuten (M1500 en M2000)
 • Laadtijd: 50-70 minuten (M1000) / 90-120 minuten (M1500 en M2000)
 • Stroomverbruik per maand: 11 kWh (M1000) / 14 kWh (M1500) / 18 kWh (M2000)
 • Geluidsniveau: 68 dB

Belangrijke kenmerken van Wolf Garten robotmaaiers

 • Ook randen worden meegenomen
 • Grote en kleine robotmaaiers
 • Een natuurlijke bemesting
 • Minimaal twee uur aan een stuk maaien

Koop nu een Wolf Garten robotmaaier