Inhoudsopgave

Wolf Garten Robo Scooter 400 robotmaaier

Op zoek naar de best verkochte robotmaaiers voor jouw gazon? In je zoektocht naar een kwalitatieve maaier kom je heel wat opties tegen. Alle robotmaaiers hebben een ding gemeen: ze zorgen voor heel veel gemak. Het zijn de specificaties en speciale functies die de ene robotmaaier onderscheidt van de andere. De Wolf Garten Robo Scooter 400 is een van de robotgrasmaaiers waar je voor kunt kiezen. Wil je meer weten over deze maaier, de voor- en nadelen en informatie over de installatie? Hier lees je alles wat je moet weten, zodat je gegarandeerd een goede keuze maakt.

Koop nu een Wolf Garten robotmaaier

Wolf Garten Robo Scooter 400

Wolf Garten Robo Scooter 400Met de Wolf Garten Robo Scooter 400 kies je voor een robotmaaier van het merk Wolf Garten: dit is een zeer bekend merk als het gaat om tuingereedschap. Het ruime aanbod en de kwaliteit die het merk biedt is bij velen bekend. En ook als het gaat om deze robot maaier ben je verzekerd van goede kwaliteit. De maaier kan niet alleen geprogrammeerd worden met een smartphone, maar ook de mesjes zijn zeer scherp waardoor jouw gazon er altijd strak bij ligt. Dankzij een hellingspercentage van 35% zijn ook heuvels in de tuin prima te bewerken door de volautomatische maaimachine.

In de doos

  • Wolf Garten Robo Scooter 400
  • Oplaadstation
  • Grensdraad en bevestigingsmateriaal
  • Handleiding

De installatie van de Wolf Garten Robo Scooter 400

De installatie van deze robotmaaier is zeer snel geregeld. Doordat je de maaier kunt programmeren op je smartphone kun je jouw nieuwe aanwinst zeer snel gebruiken. Via je smartphone stel je de maaier helemaal naar jouw wens in, zodat het nog makkelijker wordt om jouw gazon altijd mooi strak te houden. Plaats het grensdraad aan de randen van je gazon zodat de robotgrasmaaier altijd binnen deze grenzen blijft. Details over de installatie vind je in de meegeleverde handleiding.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: 400 m2
  • Maaihoogte: 15 tot 60 mm
  • Snijbreedte: 28 cm
  • Mulchfunctie: Ja

Bediening en onderhoud

De Wolf Garten robotmaaier is handmatig te bedienen, maar ook via je smartphone. Zodra je een programma hebt gekozen op je smartphone, gaat de maaier volledig zelfstandig van start. Zelf kun je ondertussen andere belangrijke dingen gaan doen. De maaier zal zelf terugkeren naar het laadstation zodra de accu leeg is of als het programma is afgewerkt.

Het onderhoud van een robot grasmaaier als de Wolf Garten Robo Scooter 400 stelt niet veel voor. De maaier is voorzien van een accu en als deze leeg is, zal de maaier zelf terugkeren naar het laadstation. Verder is het onderhoud erg eenvoudig: het is aan te raden de maaier na gebruik te controleren op vuil, zoals zand en grassnippers. Deze kun je er met een vochtige doek en zachte borstel afhalen.

Voor- en nadelen

De Wolf Garten Robo Scooter 400 heeft als voordeel dat het erg gemakkelijk is om deze grasmaaier robot te gebruiken, dankzij de mogelijkheid om deze via bluetooth met je smartphone te verbinden. Een ander voordeel is de aanwezigheid van de mulchfunctie, waardoor het gemaaide gras achterblijft en als bemesting op je gazon werkt. Ook heeft deze robotmaaier verschillende sensoren, onder andere voor de regen, waardoor deze direct terugkeert naar het laadstation als het regent. Een mogelijk nadeel van de tuinmachine is dat je hem niet van iedere afstand met je smartphone kunt bedienen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om de maaier vanuit je werk in te schakelen en aan het werk te zetten. Je maairobot beschermen doe je door de aankoop van een robotmaaier garage.

Conclusie

Deze Robo Scooter 400 is de ideale aankoop wanneer je op zoek bent naar een maaier die het gazon geheel zelfstandig verzorgt. De grote maaibreedte van maar liefst 28 centimeter en de eenvoudige bediening via smartphone maken deze robotmaaier tot een waardevolle aankoop waar je lang van kunt genieten. Een model wat grotere gazon aankan is bijvoorbeeld de Greenworks Optimow 15 robotmaaier.

Meer informatie over de Greenworks Optimow 15