Inhoudsopgave

Wiper Blitz 2.0 robotmaaier

Met een robotgrasmaaier ben je altijd het beste uit. Tenminste, als je de juiste hebt aangeschaft. Je moet daarom altijd goed weten wat jou te wachten staat en welke specificaties het beste bij jouw tuin passen. Wanneer je slechts een kleine tot middelgrote tuin hebt, dan hoeven veel robotmaaiers al niet meegenomen te worden in jouw zoektocht. Een model die hier wel om de hoek komt kijken is de Wiper Blitz 2.0 robotmaaier. Onderstaande informatie laat precies zien wat deze handige tuinmachine voor jou kan betekenen en welke specificaties erbij komen kijken.

Koop nu een Wiper Blitz 2.0 robotmaaier

Wiper Blitz 2.0

De Wiper Blitz 2.0 is een kleine en compacte robotmaaier zonder draad waarmee gebieden tot maximaal 400 vierkante meter gemaaid kunnen worden. De grasmaaier robot is hiervoor voorzien van vierwielaandrijving, verschillende sensoren en een krachtige accu. Tevens kan de robotmaaier eenvoudig hellingen tot 50 procent bedwingen, waardoor ieder terrein ermee geholpen is. De wendbaarheid maakt het ook mogelijk om een vreemde indeling van de tuin te kunnen herkennen en de obstakels te ontwijken. Zelfs zonder omtrekdraad is de robotmaaier thuis in jouw tuin.

In de doos

 • Wiper Blitz 2.0
 • Handleiding
 • Basisstation
 • Aansluitstekkers

Installatie van de Wiper Blitz 2.0

De Wiper Blitz 2.0 robotmaaier is in enkele minuten gebruiksklaar. Je moet hiervoor namelijk het basisstation op de juiste plaats zetten en eventueel de omtrekdraad gaan spannen. Vanaf dat moment kan de robotmaaier het gebied gaan scannen en weet deze precies wat hem te doen staat. Stel hierbij ook de juiste maaihoogte voor de robotmaaier in, waardoor je altijd geniet van het beste gras. Indien je de omtrekdraad niet ingesteld hebt, moet je goed opletten dat de sensoren ingesteld staan. Doe je dit niet dan kan de tuinmachine ineens het gazon van je buren gaan maaien of een duik in de sloot nemen.

Technische specificaties

Wiper Blitz 2.0 robotmaaier

 • Accu: Lithium-Ion
 • Vermogen: 25 Volt
 • Maaibreedte: 24 centimeter
 • Maaihoogte: 2 tot 48 millimeter
 • Gazonoppervlakte: 400 vierkante meter
 • Mulching functie: Ja
 • Geluidsniveau: 72 dB
 • Maximale hellingshoek: 45 procent
 • Afmetingen (H x B x D): 25 x 36 x 45
 • Materiaal: Kunststof

Bediening en onderhoud van de Wiper Blitz 2.0

Alle bediening van de Wiper robotmaaier gebeurt aan de hand van het bedieningspaneel. Het bedieningspaneel geeft jou inzicht in de verschillende sensoren, die in enkele klikken geïnstalleerd zijn. Tevens vind je hier alles wat je nodig hebt om de juiste frequentie van de maaiwerkzaamheden te krijgen en heb je toegang tot de maaihoogte. Je kunt deze instellingen te allen tijde veranderen, zodat alle opties altijd aan jouw wensen aan blijven sluiten. Je bepaalt uiteindelijk zelf hoe het gras eruit komt te zien en wat de robot maaier hiervoor moet doen. Het eindresultaat wordt hierdoor verbluffend.

Voor- en nadelen van de Wiper Blitz 2.0

Kijken we naar de voordelen van de Wiper Blitz 2.0 robotmaaier dan hebben deze allemaal iets te maken met veiligheid. Zo heb je een sensor beschikbaar voor het optillen van de robotmaaier, een om botsingen te voorkomen en eentje die voorkomt dat de robot grasmaaier omvalt. Hiermee kan direct voor meer efficiëntie gezorgd worden. De grasrobot kan overal moeiteloos tussendoor en werkt zelfs in de kleinste ruimtes. Hier draagt de krachtige accu ook zijn steentje aan bij. Deze batterij heeft voldoende capaciteit om de gehele tuin te kunnen maaien voordat de Wiper robotmaaier teruggaat naar het oplaadstation.

Het is daarbij ook goed om te bekijken wat de nadelen van de Wiper Blitz 2.0 zijn. Dit is voornamelijk de prijs. Ondanks het compacte formaat betaal je namelijk aardige prijs voor deze volautomatische grasmaaier. Voor dit prijskaartje krijg je wel een apparaat dat altijd doet wat van hem verwacht wordt. Een ander nadeel zou kunnen zijn dat er geen besturing via een app mogelijk is. Je zult hierdoor altijd naar de robotmaaier toe moeten lopen om nieuwe instellingen te kunnen plaatsen. Maakt je dit niet uit, dan is deze robotmaaier zonder draad misschien wel de beste robotmaaier voor jou!

Conclusie

Als je niet veel nodig hebt om de tuin op de juiste manier te kunnen maaien, dan is de Wiper Blitz 2.0 robotmaaier een goede oplossing. Deze robotgrasmaaier kent geen heel moeilijke onderdelen, waardoor je snel aan de slag kunt. De verschillende sensoren op de robotmaaier zorgen ervoor dat er altijd veiligheid en efficiëntie is en de machine doet de rest vanzelf. Zodra je de instellingen ingegeven hebt, heb je er dus geen omkijken meer naar. De robotmaaier kent helaas wel een aardig prijskaartje. Voor een kleine tuin is dit wellicht een van de betere oplossingen die je kunt vinden tijdens jouw zoektocht.

Meer informatie over de Wiper Blitz 2.0

One thought on “Wiper Blitz 2.0 robotmaaier

Comments are closed.