Een Viking robotmaaier is powered by…… Stihl is bekende een fabrikant van elektrisch tuingereedschap als heggenscharen en kettingzagen, maar heeft alweer geruime tijd de iMow robotmaaiers in het assortiment. Nu zul je misschien denken, iMow, is dat niet van Viking? Dat klopt! Viking is onderdeel van de Stihl groep.

Vergelijk direct Viking robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Viking Gartenrobotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Viking robotmaaier / Stihl robotmaaier

Een iMow robotmaaier heeft vele voordelen ten opzichte van een normale grasmaaier. Met een Viking robotmaaier heb je tijd over voor andere dingen die je graag wilt doen. Nooit meer zelf het gras hoeven maaien, wie had dat dertig jaar terug kunnen bedenken. Gemak dient in dit geval de mens, want iedere Viking robotmaaier maait compleet zelfstandig je gazon en zorgt ervoor dat het gras telkens op de juiste lengte wordt afgesneden. Op deze manier krijg je een perfect gemaaid gazon. Middels een draaiknop bovenop de iMow robotmaaier is het eenvoudig mogelijk de standen in te stellen tussen de 20 en 60 millimeter. Staat op bepaalde plekken het gras hoger of dichter bij elkaar, dan past de robot maaier zijn maai snelheid aan.

De Viking robotmaaier schrikt niet van een kleine helling hier en daar en kan goed omgaan met licht glooiend en onregelmatig terrein. Hellingen tot 35 procent kan de maairobot goed maaien dankzij de sterke geprofileerde wielen. Deze wielen zijn niet alleen geruisloos, maar ook zelfreinigend. Met deze wielen rijdt hij graag over kleine gazons, maar draait zijn wielen er niet voor om wanneer hij tuinen tot wel 4.000 vierkante meter tegenkomt (afhankelijk van het model)

Viking robotmaaier in de praktijk

Laadstation

Is de Viking robotmaaier klaar met zijn werk of moet de accu worden opgeladen, dan keert hij op eigen kracht terug naar zijn laadstation. Wanneer de batterij weer is opgeladen zal hij uit zichzelf het dockingstation verlaten en op weg gaan om te maaien. Gaat het regenen en is de iMow robotmaaier nog lekker op het gazon aan het maaien? Geen nood, zijn (te deactiveren) regensensor zorgt ervoor dat hij naar het basisstation terugkeert om daar te wachten totdat het gestopt is met regenen.

Het terugkeren naar zijn laadstation gaat standaard vlak langs de perimeterdraad. Om spoorvorming te vermijden is het mogelijk om bij het terugkeren een variabele afstand ten opzichte van de begrenzingsdraad in te stellen. Je hebt dan wel wat bijkomend materiaal nodig (AED 600).

Doordat de Viking robotmaaier is uitgerust met een intelligent laadsysteem, is de grasrobotmaaier in staat om zelf te beslissen of hij een snelle oplaadbeurt nodig heeft om het laatste stukje gras af te kunnen werken, of dat hij zich volledig op de laden in de normale stand die een stuk spaarzamer is. Het dockingstation kan zowel op het gazon worden geplaatst als ook buiten het gazon, bijvoorbeeld in een border zodat het gras “vrij” hebt.

Mulchen

viking robotmaaier mi 632

Omdat de Viking robotmaaier tijdens het maaien het gras erg klein versnippert, kan dit op je gazon blijven liggen waardoor gras aanharken en opruimen niet meer nodig is. Dit proces van het klein versnipperen wordt ook wel mulchen genoemd. Het maaisel wat achter blijft dient hierbij als waardevolle bemesting voor je gazon zodat bijmesten normaal gesproken niet meer nodig is. Het maaimes zal bij elke stop van de mesmotor van draairichting veranderen zodat het dubbelzijdig geslepen mes op een gelijkmatige manier slijt en lang scherp blijft. Vervangen van het mes is erg eenvoudig, zonder gebruik te maken van gereedschap.

Geluidsniveau

Je buren zullen niet door hebben dat er een robotmaaier rondjes over je gazon rijdt. Misschien ook wel, maar dan alleen omdat je grasmat er zo perfect bij ligt en niet omdat ze de Viking robotmaaier horen brommen. De geluidsproductie ligt netjes rond de 60 decibel. Hebben je buren toevallig ook een iMow robotmaaier, dan is het prettig te weten dat de grensdraad werkt met een interferentie vrij signaal wat betekent dat het signaal geen andere signalen verstoort (dus ook niet het signaal van bijvoorbeeld de robot maaier in de tuin van de buren). Er is dus totaal geen noodzaak voor het inschakelen van de rijdende rechter.

Werktijd en laadtijd

De laadtijd bij de iMow 422 en iMow 422 P ligt op 90 minuten. Deze machines hebben een 18 Volt Li-Ion accu aan boord, waar de iMow robotmaaiers uit de “6”-serie beschikken over een iets krachtigere Li-Ion batterij van 29 Volt, waardoor in 60 minuten de accu weer lekker vol zit. Het is goed om te weten dat hoe duurder het model, hoe meer gras het toestel voor je kan onderhouden en hoe langer de maairobot op een enkele lading kan maaien. De Viking robotmaaier die geschikt is voor grote tuinen (MI 632 P) is in staat om met een volle batterij tot zelfs 150 minuten aaneengesloten te werken! Wist je dat bijvoorbeeld de iMow MI 422 er in slaagt om een gazon van 500 vierkante meter onder ideale omstandigheden met slechts 10 maaiuren per week in perfecte staat te houden?

Bedieningviking robotmaaier app

Op het heldere lcd display van de Viking robotmaaier kun je diverse instellingen eenvoudig en intuïtief ingeven, ook tijdens zonnig weer. Voor extra gebruiksgemak zijn de robotmaaiers uit de MI 6 – reeks zo ontworpen dat het bedieningspaneel uit het toestel kan worden genomen. Zo kun je rustig en op je gemak de instellingen bekijken en programmeren waar nodig. De Viking MI 632 C en de Viking MI 632 PC zijn te configureren door middel van een app. Je kunt natuurlijk altijd het heldere LCD display op de maairobot zelf gebruiken, maar een app op je smartphone of tablet maakt het wijzigen van instellingen nog gemakkelijker.

De iMow modellen met een “C” (staat voor “communicatie) hebben een GPS module aan boord die garandeert at de gebruiker van de app altijd weet waar zijn Viking robotmaaier zich bevindt. Het is mogelijk om met de app meerdere gebruikers aan te maken zodat bijvoorbeeld gezinsleden of buren voor een korte periode beperkte toegang kunnen krijgen.

Beveiliging

Iedere Viking robotmaaier is voorzien van veiligheidssensoren en beveiliging. De behuizing van de iMow robotmaaier is beweeglijk en bevat tal van sensoren die obstakels herkennen of detecteren wanneer de maairobot kantelt of wordt opgetild. Is de Viking grasmaaier in contact gekomen met een voorwerp dan wordt de impact kracht over de kap verdeeld en zal de robotgrasmaaier ogenblikkelijk van richting veranderen. Zodra je de machine optilt stopt de maaimotor met draaien en valt het mes direct stil. Op deze manier wordt voorkomen dat mens en dier verwondingen op kunnen lopen. Komt de Viking robotmaaier vast te zitten, dan stelt de grasrobot de gebruiker via de app hiervan op de hoogte. Zijn de messen aan vervanging toe of is er een onderhoudsbeurt nodig, ook dan krijgt je een melding binnen.

Diefstal

Daarnaast heeft een dief niks aan de iMow robot grasmaaier, want deze is uitgerust met ingebouwde diefstalbeveiliging door een persoonlijke pincode. Zonder deze code kun je de maairobot helaas niet instellen, wijzigen en in gebruik nemen. Een geruststellend gevoel. Mocht er toch een dief zijn die de Viking robotmaaier wil stelen, dan kan de grasmaaier de eigenaar via een sms bericht op de hoogte stellen. Daarnaast is het mogelijk om de huidige locatie van de robot grasmaaier weer te geven met behulp van GPS tracking.

Standaard geleverd

Een Viking robotmaaier krijg je niet alleen. In de doos tref je naast de iMow robotmaaier ook een dockingstation aan inclusief bevestigingsmateriaal. Verder is er nog de iRuler bijgevoegd. Dit is een liniaal en hulp voor het op de jusite afstand aanbrengen van de begrenzingsdraad. De grensdraad en bevestigingspinnen zul je overigens zelf bij moeten bestellen en dat geldt ook voor de Viking robotmaaier garage (iProtect zonnedak). Plaats je het basisstation namelijk op een zonnige plek in de tuin, dan zorgt een robotmaaier beschermhuis ervoor dat de grasmaaier robot beschermd wordt tegen zon, regen, hagel et cetera. Hierdoor wordt de levensduur van de robotgrasmaaier aanzienlijk verlengd.

Viking robotmaaier modellen

Viking iMow MI 422

 • Capaciteit werkgebied: 500 m2 (aanbevolen 300 m2)
 • Maximale helling: 19 graden / 35%
 • Maaihoogte (min-max): 20-60 mm
 • Maaibreedte: 20 cm (1 mes)
 • Werktijd: 30 minuten
 • Laadtijd: 90 minuten
 • Geluidsniveau: 62 dB

Viking iMow MI 422 P

 • Capaciteit werkgebied: 1.000 m2 (aanbevolen 650 m2)
 • Maximale helling: 22 graden / 40%
 • Maaihoogte (min-max): 20-60 mm
 • Maaibreedte: 20 cm (1 mes)
 • Werktijd: 60 minuten
 • Laadtijd: 90 minuten
 • Geluidsniveau: 62 dB

Viking iMow MI 632 en Viking iMow 632 C

 • Capaciteit werkgebied: 3.000 m2 (aanbevolen 1.000 m2)
 • Maximale helling: 19 graden / 35%
 • Maaihoogte (min-max): 20-60 mm
 • Maaibreedte: 28 cm (1 mes)
 • Werktijd: 90 minuten
 • Laadtijd: 60 minuten
 • Geluidsniveau: 63 dB

Viking iMow MI 632 P en Viking iMow MI 632 PC

 • Capaciteit werkgebied: 4.000 m2 (aanbevolen 2.000 m2)
 • Maximale helling: 19 graden / 35%
 • Maaihoogte (min-max): 20-60 mm
 • Maaibreedte: 28 cm (1 mes)
 • Werktijd: 150 minuten
 • Laadtijd: 60 minuten
 • Geluidsniveau: 63 dB
Bestel direct een Viking robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Viking robotmaaier in België
Nu kopen