Viking iMow MI 632 review | Het gras zelf maaien is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bestaan er sinds een aantal jaren automatische grasmaaiers die jou het werk uit handen nemen. Een van de fabrikanten die robotmaaiers produceert is Viking. In deze review bekijken we de Viking iMow MI 632 welke geschikt is voor een gazonoppervlak van 3.000 vierkante meter.

Viking iMow MI 632

Vergelijk direct Viking robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Viking robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Viking iMow MI 632

 • Capaciteit van maximaal 3.000 m2 (aanbevolen 1.000 m2)
 • Uitneembaar en helder bedieningspaneel
 • Groot dubbelzijdig geslepen mes

Viking iMow MI632 in de praktijk

Productiviteit

Capaciteit werkgebied

Heeft je tuin een maximale oppervlakte van 3.000 vierkante meter, dan kun je bij deze Viking robotmaaier terecht. Hij is echter alleen in staat om gazons van deze afmeting te maaien in ideale maaiomstandigheden. Dat wil zeggen: je hebt een vlak gazon met een eenvoudig rechthoekige vorm gazon, geen hellingen, geen obstakels, geen bijkomende zones en niet te snel groeiend gras. Volgens de fabrikant presteert hij dan ook optimaal bij een oppervlakte van 1.000 m2.

De Viking iMow MI 632 beslist geheel zelfstandig of en wanneer hij terugkeert naar het laadstation om te laden. Is de maairobot aan het werk en gaat het regenen of is de batterij bijna leeg? Het toestel rijdt op eigen kracht terug naar het laadstation. Een slimmigheidje is dat hij zelf besluit of hij een snelle laadbeurt nodig heeft om de huidige maaibeurt af te werken. Zo niet dan zal hij de accu opladen in de normale spaarzamere stand.

Accu en laadstation

Op een volle acculading is de Imow MI 632 in staat om anderhalf uur te maaien. Dit is netjes, vooral ook omdat de ruim 1 kg zware Li-Ion 29 Volt accu (met een capaciteit van 4.5 Ah) in 60 minuten weer is op geladen. Dit opladen gebeurt op het laadstation, welke je een mooi plekje in de tuin hebt gegeven. Het is mogelijk om zowel de maairobot als het basisstation tegen felle zon en regen te beschermen middels het iProtect zonnedak (beschermhuis). Hierdoor wordt de levensduur aanzienlijk verlengd. Standaard wordt deze robotmaaier garage overigens niet meegeleverd.

Sensoren

Een Viking robotmaaier is veilig in het gebruik. De beschermkap van de iMow robotmaaier is namelijk beweeglijk en bevat diverse sensoren die bewegingen van de kap kunnen herkennen. Wanneer de Viking iMow MI 632 een obstakel raakt dan wordt de kracht van de impact langs de gehele kamp verdeeld, stoppen de messen en verandert de grasmaaier onmiddellijk van rij richting. Wil je de grasrobot op tillen dan stoppen de messen wederom om op deze manier te voorkomen dat je verwondingen op loopt.

Maaien en gras recycling

De Viking iMow MI 632 maait je gazon volgens willekeurige routes, waarbij de te maaien zone is afgebakend met een begrenzingsdraad. Het bewegen in de zone gebeurt via een willekeurig algoritme wat er voor zorgt dat ieder stukje van je gras gelijkmatig en goed gemaaid wordt met een onberispelijk resultaat tot gevolg. De snijhoogte is eenvoudig variabel in te stellen tussen de 20 en 60 millimeter middels een draaiknop die zich bovenop de maaier bevindt.

Het robuuste, dubbelzijdig geslepen mes van 28 centimeter maait het gras nauwkeurig en netjes. Doordat het lemmet aan beide kanten geslepen is en de draairichting hiervan regelmatig verandert, kun je nog langer van je messenset genieten omdat het mes gelijkmatig slijt. De afgesneden gras topjes hoef je gelukkig niet meer op te ruimen. Dit gras wordt fijngehakt en blijft op de grond liggen waar het dient als natuurlijke meststof voor de bodem. Het zogenoemde mulching is dus zowel milieuvriendelijk als efficiënt!

Onderhoud

Wordt het mes bot en het maairesultaat minder, of is het mes beschadigd geraakt? In de gebruikershandleiding staat duidelijk uitgelegd hoe je het mes kunt vervangen, maar ook op Youtube heeft de fabrikant vele instructievideo’s geplaatst. Zie bijvoorbeeld onderstaande video waarin wordt uitgelegd wat de stappen zijn.

Viking en Stihl iMow: vervangen van het mes

iMow app (alleen voor de “C” modellen)

Waar de Viking iMow 632 niet beschikt over een mogelijkheid om deze met een smartphone of tablet app te bedienen, is deze functie wel aanwezig bij de iMow 632 C (gazons tot 3.000 m2) en de iMow 632 PC (gazons tot 4.000 m2).

De applicatie (beschikbaar voor iOS en Android) verbindt de robot grasmaaier met een tablet of mobiele telefoon en zorgt op deze manier voor een ontspannen en erg gemakkelijke bediening van de machine. Op deze manier is het mogelijk instellingen te wijzigen of het maaien te onderbreken, wat zorgt voor nog meer vrijheid en flexibiliteit, maar je toch volledige controle en toegang over de Viking robotmaaier geeft. Het menu is duidelijk en het navigeren door de verschillende opties gaat erg snel.

Toebehoren

Koop je de Viking iMow MI 632 dan krijg je standaard geen bevestigingspinnen en perimeterdraad meegeleverd. Dit betekent dat je deze materialen er nog extra bij zult moeten kopen. Verder zijn er nog diverse accessoires te koop zoals tractiewielen, reservemessen en beschermingshuisjes.

Viking iMow MI 632 review: conclusie

De fabrikant heeft in de afgelopen jaren een aantal prestigieuze internationale designprijzen in de wacht gesleept en dat is ook niet zo gek. Als we kijken naar deze Viking iMow MI 632 is het een betrouwbare oplossing voor grote oppervlakken. Door gebruik te maken van een dynamisch maaiplan en een afneembare bedieningspaneel is de maaier erg geschikt voor een ontspannen levensstijl. Neem je de iets hogere prijs en het gebrek aan een app op de koop toe, dan is de Viking een slimme keus.

Het kopen van een Viking robotmaaier kan niet bij elke online webshop en vaak ben je aangewezen op geselecteerde dealers. Deze kunnen de machine voor jou installeren wanneer je dit liever niet zelf doet, maar zolang je geen twee linker handen hebt kun je dit ook eenvoudig zelf doen. Met behulp van de duidelijke handleiding en instructievideo’s die de producent op internet beschikbaar heeft gesteld gaat het je zeker lukken.

Voordelen

 • Groot verwijderbaar grafisch scherm voor optimaal gebruiksgemak
 • Goede maaitijd/laadtijd ratio door gebruik te maken van Stihl technologie
 • Lage geluidsproductie van 63 decibel
 • Werkt met een snijvlak van 28 centimeter

Nadelen

 • Iets prijziger dan concurrenten
 • Geen bevestigingsmateriaal meegeleverd
 • Alleen de “C-modellen” hebben het comfort van bediening met app

Belangrijkste specificaties van de Viking iMow MI 632

De Viking iMow MI 632 heeft de volgende belangrijkste technische specificaties:

 • Capaciteit werkgebied: 3.000 m2 (aanbevolen 1.000 m2)
 • Maximale helling: 19 graden / 35%
 • Maaihoogte (min-max): 20-60 mm
 • Snijbreedte: 28 cm (1 mes)
 • Werktijd: 90 minuten
 • Laadtijd: 60 minuten
 • Geluidsniveau: 63 dB
 • Beveiliging: sensoren en pin-code
 • Overig: de Viking robotmaaier wordt geleverd met handleiding en basisstation, maar zonder afbakeningsdraad en pennen
Bestel direct een Viking robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Viking robotmaaier in België
Nu kopen

5 thoughts on “Viking iMow MI 632 review

 1. Als je het mes vervangt door even nieuw mes moet die eerst geslepen woirden ?? Of kan die zonder meer geplaatst warden

  1. Beste Frans,

   Ga je de robotmaaier mesjes vervangen voor nieuwe exemplaren, dan zijn deze af fabriek reeds geslepen. Extra slijpen is dus niet nodig.

   Vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 2. Ik heb deze iMow nu ruim een jaar in gebruik; bevalt goed.
  Maar ik wil graag weten wat het stroomverbruik is per jaar/seizoen.
  We hebben een gazon van 2000 m2 en de iMow rijdt gemiddeld 18 uur per etmaal (in het seizoen)

  Kunt u aangeven hoeveel kwh dat per jaar zal zijn?

  groeten, Sjoerd

  1. Beste Sjoerd,

   Dagelijks 18 uur continue werk- en laadtijd afgewisseld resulteert in een elektriciteitsverbruik van circa 6 kWh per week.

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

 3. Is het gewoon dat de robot zo door de omheinde bekabeling heen rijd, en in ons geval
  zo de vijver in gaat. We hebben deze robot nu 3 jaar, en is total loss door het water.
  Vraag is, hoe kan hij door de begeleidende kabel heen komen?

Comments are closed.