Altijd al op zoek geweest naar een vervanger voor je tuinman (of voor jezelf)? Hou dan de Belgische firma Toadi eens in de gaten. Deze firma brengt in 2018 de Toadi robotmaaier op de markt die meer kan dan alleen je gazon maaien.

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Toadi robotmaaier

Naast het kort houden van je gazon, zal deze grasmaaier ook bladeren of kleine losse objecten naar een vooraf ingestelde plek brengen.

Toadi robotmaaier

Bladeren harken en onkruid wieden is dus niet meer nodig! Wat een verademing. Het mooie aan de Toadi robotmaaier is dat hij het verschil ziet tussen een vaste plant en bijvoorbeeld onkruid in de tuin. Hij zal ook je vaste objecten in de tuin herkennen en andere (rondslingerende) objecten proberen op te pakken en te verplaatsen. Is het object te groot dan krijg je een melding van de robot grasmaaier dat er iets op je gazon ligt wat er niet hoort.

Maaien

De met zonne-cellen uitgeruste robot grasmaaier kan tuinen met een maximale helling van 30 graden en een oppervlakte tot 900 vierkante meter zelfstandig onderhouden. De maaihoogte kun je zelf instellen. Heb je een vijver in de tuin, dan zal hij hier niet inrijden, maar netjes om de vijver heen het gazon onderhouden. De fabrikant belooft dat de onderhoudskosten van de Toadi robotmaaier nihil zijn. De batterij gaat bijvoorbeeld 3 tot 4 jaar mee waarna je hem zal moeten vervangen. Een nieuwe batterij kost rond de 100 Euro.

Beveiliging

Onbevoegden hebben gelukkig niks aan jouw Toadi robotmaaier. Insluipers komen daarentegen ook van een koude kermis thuis. Erg interessant is de terreinbeveiliging. Als je de Toadi robotmaaier goed hebt ingesteld weet hij precies wie er wel en geen toegang mag hebben tot jouw terrein. Rijdt de automatische grasmaaier robot in de tuin en ziet hij indringers of is er een andere reden om alarm te slaan, dan stuurt hij je een bericht. De machine controleert tevens of de deuren en ramen gesloten zijn en of er misschien een venster gebroken is. Wordt hij gestolen, dan schakelt hij zichzelf. Vervolgens stuurt de Toadi grasmaaier een GPS signaal naar de eigenaar zodat deze weet waar de robot zich bevindt. Daarnaast kun je dan, door de ingebouwde camera, meekijken met wat er gebeurt.

Toadi robotmaaier kopen?

Wil je graag een Toadi robotmaaier kopen, dan zul je moeten wachten tot het voorjaar 2018. Hou er wel rekening mee dat de maairobot iets duurder zal zijn dan een standaard robot grasmaaier. Door de extra functionaliteiten zal de outdoor robot ongeveer Euro 1800,- gaan kosten. Dit geld heb je overigens snel terugverdiend door de besparing op een tuinman en/of tijd. Meer informatie? Kijk dan eens op de website van de fabrikant (www.toadi.com).

8 thoughts on “Toadi robotmaaier

 1. Beste Els,

  Neen, we hebben de Toadi robotmaaier nog niet in handen gehad. Op toadi.com vind je de in ieder geval de meest actuele informatie en onder andere een lijst met meest gestelde vragen over deze nieuwe robot grasmaaier.

  Vriendelijke groet,
  Team Robotmaaiervergelijken.nl

 2. zeer geintersseerd…
  hoe dicht kan de robotmaaier bij de randen? Of moet je nog nalopen voor de randen?
  raapt hij de spullen die op het gras liggen op? wat als er geen zon is? Hij kan dus 100 % tegen regen en sneeuw?
  wat zit er vervat in de prijs van het basismodel?

  1. Hi lucas,

   Ik merk net jouw post op. Spullen oprapen kan de robot voorlopig nog niet. Dit wordt wel in het volgende model voorzien. Hij kan wel indringers detecteren.

   Op dit moment blijft hij max. 25cm van de rand om zichzelf te beschermen. Dit wordt naar de toekomst nog verbeterd en gratis via wifi update geïnstalleerd.

   Hij kan het hele jaar buiten in weer en wind. En laadt wireless op aan een laadpaaltje. Contacteer ons gerust bij verdere vragen.

   Hartelijke groeten,
   Wouter Toadi

 3. Hoi Toadi, Admin, Ik zag de TOADI vandaag voor het eerst, op louter toeval via Google. Ik ben gelijk benieuwd en natuurlijk, belangstelling maait meteen ermee.

  Ik zag op YT hoe de Toadi omkeren bij het naderen van de moestuin tegen aan het einde van het grasveld. Toch ging en/of steekte de ene wiel even op de modder van de moestuin. Dat mocht, volgens mij inzicht, niet moeten gebeuren… dus, is er sprake van instelling die tekort schiet ivm miniem afstand en voortijdig (om)draaien?

  De zwembad bij mij ligt het al met stenen tegels rondom om voldoende afstand zo’n ongeluk te voorkomen en/of vermijden. Toch maak ik zorg over de ingestelde limiet die het toelaat.

  Ik wil de TOADI hoofdzakelijk maaien en ook mulchen, oprapen is wat ik niet verwacht van een tuin-robotmaaier. Al die andere versnufjes is mooi uiteraard en zeker mooi meegenomen maar liever wil ik zien hebben dat het maaien als prioriteit, uitstekend en doel treffelijk zijn werk uitvoerde, keer op keer totdat het ingebouwde sensor(en) weet dat het mes versleten is en tijd om te laten vervangen via sms/wifi berichtgeving. En door dit hoofdzakelijk eigenschap, minder gaat worden met het aanschaaf kosten?

  Ik zou ook graag zien en vinden, een aangebrachtte usb poort zitten waarmee een extra 20,000wAmp accu met velcro wordt boven op/binnen-in bevestigd kunnen zijn, desnoods als tegen extra stroom ondersteuning. het is veel goedkoper tegenwoordig een opgeladen nood accu van 20 – 40,000wAmp te kopen dan die hoofd accu die eens per 4 jaar of minder vervangen moesten.

  Wat het dubbele ingebouwde camera betreft, zijn ze voor mij minder nodig/overbodig zelfs omdat mijn vóór en achter gevels en rondom zijn al voorzien met 8x 8mp hoge resolutie CCTV cameras ivm de beveiliging.

  Wat boeit mij nochtans is het feit dat de totaal oppervlakte wordt in kaart gebracht en berekend om de TOADI zijn werk goed te laten bedekken van zijn taak, niet meer en niet minder gaat worden.

  Wanneer kan iemand langs komen om een Demo te voeren met een aangepaste TOADI volgens mijn bepaalde verwachtingen in December op zijn vroegst?

  Ik woon in de Gemeente Leudal, zeer vlakbij het Belgische grens in Limburg.

  Mvrgr…. DL.
  (Aug 02, 2019.)

 4. Hallo,

  Toadi heeft ondertussen een andere naam gekregen: Willow. En het bedrijf heet nu EEVE. De robot is sterk geëvolueerd sinds 2019 en is nu een volwaardige speler in de markt. Waarschijnlijk de slimste maairobot die je vandaag kan kopen. Je vindt alle informatie op eeve.com

  Groeten,
  Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *