Tertill robot: de automatische onkruidwieder | Heb je er ook zo’n hekel aan, om op handen en knieën door de tuin te kruipen en het onkruid tussen de tegels of de planten te verwijderen? Het meest vervelende is dat je na een paar dagen zon en regen weer helemaal opnieuw kunt beginnen. Met de Tertill onkruidrobot behoort het onkruid verwijderen gelukkig tot de verleden tijd. Deze handige onkruid verwijderende robot werkt op zonne-energie en neemt jou het vervelende karwei graag uit handen.

Tertill robot - automatisch onkruid verwijderen

Vergelijk de best verkochte tuinmachines in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte tuinmachines in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Tertill onkruidrobot

Deze tuinmachine is klein en rond en past met zijn groene tint perfect in een natuurlijke omgeving. Bovenop de Tertill robot zijn zonnepanelen geplaatst. Tijdens zonnige dagen slaat het apparaat de zonne-energie op, maar ook op bewolkte dagen kunnen de zonnepanelen het zonlicht vangen. Dankzij deze zonnepanelen krijgt de onkruidrobot genoeg energie om jouw tuin aan kant te maken en kan hij ook op donkere dagen aan de gang om de tuin onkruidvrij te maken.

Dat op minder zonnige dagen het onkruid minder hard groeit is uiteraard ook een voordeel voor de Tertill robot. Het is dan niet zo erg dat hij niet zo veel energie heeft opgedaan, want er hoeft toch niet veel te worden gewied. De robotwieder hoeft dus nooit door jou opgeladen te worden, maar zorgt er zelf voor dat hij aan energie komt en deze energie goed verdeelt. Maar hoe verwijdert de tuinrobot het onkruid?

De werking van de Tertill tuinrobot

De Tertill robot rijdt rond op vier wielen. Doordat de machine over vierwielaandrijving en kantelende wielen beschikt, kan de automatische onkruidwieder gemakkelijk op oneven terrein rijden. Met behulp van de scheve, naar binnen kerende stand van de wielen, schraapt de Tertill robot het onkruid weg. Aan de onderkant van de robot bevindt zich daarnaast nog een klein nylon draadje, dat met een snel roterende beweging het onkruid kortwiekt. Deze Tertill onkruidwieder kan overigens zelf detecteren of een plantje onkruid is of niet.

Onkruid detecteren

Doordat de mechanische Tertill robotwieder iedere dag het onkruid wiedt, krijgt onkruid geen kans om te groeien. De robot meet met de geavanceerde sensoren de hoogte van het plantje dat hij tegenkomt. Als het plantje zeer klein is, detecteert hij het plantje als onkruid en gaat hij aan de slag om het onkruid te verwijderen. Heb je een klein bloemetje of plantje in de tuin dat je graag wilt laten staan? Bescherm het dan door het af te bakenen met draad of bedenk een andere constructie zodat de tuinrobot het plantje niet kan verwijderen. Omdat het verwijderde restje altijd erg klein is, kan dat door de onkruidrobot worden achtergelaten in de tuin welke het de resten gebruikt als natuurlijke voedingsbron.

Onkruidvrij zonder chemicaliën

Het hebben van een Tertill onkruidrobot heeft veel voordelen. Ten eerste bespaar je met de Tertill robot tijd en energie uit. Je hoeft je immers niet meer bezig te houden met het verwijderen van onkruid. En omdat de robot iedere dag het onkruid kan wieden, krijgt het onkruid geen kans om op te komen en zal het op een gegeven moment steeds minder in je tuin aanwezig zijn. In tegenstelling tot andere methodes om van onkruid af te komen, wordt er door deze onkruidverwijderaar helemaal geen chemicaliën gebruikt. Dit is uiteraard veel beter is voor de grond en het milieu in het algemeen.

Weerbestendig en controleerbaar

De automatische robotwieder van Tertill is weerbestendig en kan ook tijdens hevige regenbuien gewoon doorgaan met onkruid wieden. Zo weet je zeker dat het onkruid zo vaak mogelijk wordt verwijderd. Omdat de machine op zonne-energie werkt hoef je hem verder niet op te laden. Ten slotte nog een leuke bijkomstigheid: het tuingereedschap is uitgerust met de nieuwste technieken. Zo houdt de onkruidverwijderaar jou via een app op de hoogte van de omstandigheden in jouw tuin en laat hij je zien wat hij allemaal gedaan heeft. De aanwezige bluetooth in de onkruidrobot maakt dat mogelijk.

Gebied afbakenen

De werking van de onkruidrobot is zeer simpel. Je moet van te voren wel even de tuin afbakenen met draad, anders heb je kans dat de Tertill ervandoor gaat. Als je dat hebt gedaan, dan hoef je enkel op start te drukken en de robot gaat vanzelf aan de slag. Deze onkruid wiedende robot is heel geschikt voor de gemiddelde Nederlandse tuin, maar in zonnige weersomstandigheden kan de Tertill ook een groter oppervlak onkruidvrij houden.

Tertill robot kopen? Bestellen bij Kickstarter

Ben je enthousiast geworden over deze automatische wieder? Tertill is verkrijgbaar via Kickstarter.com. Als je de Tertill robot bestelt, dan krijgt je er ook kosteloos beschermkraagjes bij, die je kunt plaatsen rondom de kleine plantjes die geen onkruid zijn.

2 thoughts on “Tertill robot: automatische onkruidwieder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *