Inhoudsopgave

Stiga robotmaaier

Stiga (opgericht in 1934) is een fabrikant die veel werkzaamheden eenvoudiger kan maken. Denk daarbij aan het vegen van terreinen, maar ook aan het maaien van het gazon. De krachtige apparaten zorgen ervoor dat je minder kracht nodig hebt om de taken te kunnen voltooien. Hiervoor zijn veel verschillende apparaten op de markt gebracht. De grote verscheidenheid aan specificaties maken het mogelijk om altijd een machine te vinden die aansluit bij je wensen. Zo ook met robot grasmaaiers. De Stiga robotmaaier komt in meerdere varianten, zodat je het gazon weer op de juiste hoogte kunt hebben, ieder jaar weer.

Vergelijk Stiga robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken

Vergelijk Stiga robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Stiga robotmaaier

Stiga robotmaaier - AUTOCLIP 528 SEen Stiga robotmaaier als de Stiga Autoclip M3 of de Stiga Autoclip M5 is er voor iedere tuin. Of deze nou rechthoekig en zonder obstakels is of juist weer met verschillende hellingen: de modellen zorgen ervoor dat er geen enkel grassprietje wordt overgeslagen. Geen enkele uitdaging is te veel voor deze robotmaaier en je kunt ervoor zorgen dat je zelf geen omkijken meer hebt naar de tuin. Na het ingeven van de instellingen hoef je immers niets meer te doen. Volautomatisch zullen de robotmaaiers volgens een willekeurig maaipatroon in spiraalbewegingen maaien, zodat er altijd perfect gemaaid gras achterblijft. Niets is te gek voor de apparaten van deze fabrikant en aan het einde van de dag schakelt het apparaat weer vanzelf uit.

Een van de modellen waar je naar kunt gaan kijken is de Stiga Autoclip 221. Deze robotgrasmaaier is ideaal voor de kleinere tuinen van maximaal 500 vierkante meter. Net als alle andere modellen kunnen hiermee hellingen tot wel 35 procent worden genomen. Het enige nadeel van deze robot grasmaaier is het ontbreken van de eco-mode. Deze zit wel weer op de Stiga Autoclip 223. Hiermee wordt er gedetecteerd wanneer het gras gemaaid moet worden. Zo heb je er nog minder omkijken naar. De Autoclip 223 kan tevens de grotere tuinen tot wel 800 vierkante meter aan. De dagelijkse maaitijd is hiervoor 3 uur.

Wat zijn de voordelen van Stiga robotmaaiers?

Of je nu een zeer eenvoudige rechthoekige tuin hebt zonder struiken, hellingen en andere obstakels of dat je een zeer complex gazon hebt waar alle uitdagingen inzitten, de Stiga robotmaaier draait er zijn hand niet voor om. Afhankelijk van het model is de Autoclip gemaakt om hellingen tot 45 procent te maaien. Keer op keer presteren ze onder veeleisende en zware omstandigheden, echter het resultaat mag er zijn. Want slechts na enkele maanden zul je zien dat de gezondheid van je gazon met sprongen vooruit is gegaan en het gras er nog nooit zo mooi heeft bijgelegen.

De Stiga robotmaaier kent verschillende voordelen. Als eerste heb je een volautomatische grasmaaier tot je beschikking, welke het gehele gazon kan maaien. Hiervoor zijn de modellen voorzien van de meest moderne accu’s, die hoge prestaties kunnen leveren en ook een langere levensduur hebben. Voor een langere periode achter elkaar maaien is ook geen probleem voor deze modellen. Pas wanneer de accu leeg is, gaat de maairobot terug naar het oplaadstation. Een ander groot voordeel is de beveiliging. Door middel van een PIN code zorg je ervoor dat derden niet aan de robotmaaier kunnen zitten.

Intelligent maaien

Naast dat de Stiga robotmaaier zorgt voor een messcherp maairesultaat, doet hij dit met intelligente algoritmes. Detecteert de Autoclip dik of hoog gras, dan activeert hij de intelligente spiraalbeweging voor een uitstekend gemaaid gazon op iedere plek. Daarnaast zijn smalle doorgangen geen probleem en hij kan goed omgaan met meerdere zones. Bestaat je tuin uit meerdere afzonderlijke gazons, dan kan de robot grasmaaier via een smalle doorgang over gras, een oprit of een terras geheel zelfstandig naar een volgende maaizone rijden. Middels het aangebrachte begrenzingsdraad weet hij precies waar hij wel en niet mag komen. Gazonranden worden ook netjes bijgewerkt omdat de Stiga robotmaaier over de funtie “boorden maaien” beschikt, waarbij het toestel strak langs de perimeterdraad kan maaien.

Beveiliging

Gemak en veiligheid dient de mens. Je wilt graag nog langer van je Stiga robotmaaier genieten en daar heeft de fabrikant een oplossing voor gevonden. Door de maairobot uit te rusten met een 4-cijferige PIN code beveiliging is hij beschermd tegen onrechtmatig gebruik en tevens diefstal. Zonder de pin-code is het niet mogelijk om de programmerings-modus in de grasrobot te bereiken. Robot grasmaaiers zijn erg veilig doordat ze beschikken over diverse detectiesensoren. Zo ook de Stiga robotmaaier. Kantelt deze, til je hem op of botst hij ergens zachtjes tegenaan? Sensoren detecteren deze momenten, met als resultaat dat de maaischijf onmiddellijk stopt met draaien en het stervormige snijmes direct stil valt. Zo wordt voorkomen dat er verwondingen op kunnen treden.

Regensensor

Gras maaien met regen geeft nog steeds niet het beste resultaat omdat het mulching effect teniet wordt gedaan en de robot grasmaaier meer moeite heeft om zich te verplaatsen. Los daarvan zal er met regen sneller vuil aan de grasmaaier robot gaan kleven wat inhoudt: schoonmaken! Iedere Stiga robotmaaier heeft een regensensor die ervoor zorgt dat de Autoclip, bij detectie van regen, automatisch terugkeert naar het laadstation. Hier blijft hij staan zolang het regent. Het is mogelijk om de regen detectiesensoren fijner af te stellen of uit te schakelen om beter te voldoen aan de op handen zijnde weersomstandigheden.

Gyroscoop

Navigeren kan de Stiga robotmaaier als de beste. Doordat hij is verwend met een gyroscoop heeft hij alle bewegingen 100% onder controle. Zowel het rechtuit rijden als de spiraalbewegingen worden continu gemeten en de maairobot is zich zodoende bewust van elke actie. Onnodige trajecten of afwijking van paden en rijroutes worden hiermee vermeden.

ECO Mode

Wanneer de grasrobot over een stukje net gemaaid gazon rijdt is het niet nodig om de mesmotor volop te laten draaien. Bij detectie van zojuist gemaaid gazon zal de mesmotor in snelheid worden gereduceerd en in het beste geval heeft hij al zoveel gemaaid gras gezien, dat hij terugkeert naar het basisstation om weer bij te laden en te wachten op de volgende maaicyclus.

Hoe werkt een Stiga robotmaaier?

Bijna iedere Stiga robotmaaier is te bedienen via de Autoclip Remote App. Deze app is gratis te downloaden en geeft je de gelegenheid om de robotmaaier vanaf een afstand te bedienen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is bluetooth of een gsm-verbinding. Daarna kun je de instellingen gaan plaatsen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de maaibewegingen, maar ook voor volledige controle over het apparaat. Je bepaalt hierdoor zelf of de robotmaaier zelfstandig aan de slag gaat of dat je deze sturing gaat geven.

Borstelloze motoren (uitsluitend bij de S-modellen)

Waar sommige robotmaaier fabrikanten hun gazonmaaiers nog uitrusten met koolborstel aangedreven motoren, zijn deze bij een Stiga robotmaaier vervangen door elektromagneten. Borstelloze inductiemotoren zijn efficiënter, slijten minder snel en zorgen voor een lager verbruik. Daarnaast wordt het geluidsniveau ook nog eens gereduceerd.

Alleen de beste Lithium-Ion accu’s

Door een Stiga robotmaaier te voorzien van een goede robotmaaier accu die gemaakt is met geavanceerde technologie, zorgt het toestel voor hoge prestaties met tegelijkertijd een langere levensduur. De maaitijd (werktijd) van een Stiga robotmaaier is bijna ongeëvenaard. Dankzij deze goede accucapaciteit kan de robot grasmaaier een lange periode aan 1 stuk maaien zonder steeds terug te hoeven keren naar het oplaadpunt. Terwijl andere robot maaiers je tuin meerdere keren per dag compleet bezetten, geeft een Stiga robotmaaier je alle tijd om lekker te genieten van en in je tuin wanneer jij dat wilt.

Speciale functies van een Stiga robotmaaier

De speciale functies van een Stiga robotmaaier hebben voornamelijk te maken met de app waarmee je hem kunt besturen. Hiermee kun je namelijk alle instellingen plaatsen. Tevens zijn de maaimachines uitgerust met een regensensor, waardoor deze tijdens een regenbui automatisch terugkeren naar het oplaadstation. Hiermee voorkom je veel schade aan het apparaat. De gyroscoop zorgt ervoor dat er altijd controle is over de bewegingen, waardoor er geen ongelukkigen gaan gebeuren. Als laatste is er nog de eco-mode, waarmee je de accuduur aanzienlijk kunt verlengen ten opzichte van de normale modus.

Autoclip Remote App

De Stiga robotmaaier is (op de Autoclip 221 na) te besturen via de Autoclip Remote App welke je gratis kunt downloaden voor  iOS of Android. Met deze mobiele app kun je van afstand met je tablet of smartphone je Autoclip robotmaaier besturen. De communicatie verloopt via een bluetooth of gsm-verbinding. Je wordt hiermee in de gelegenheid gesteld om op afstand de maaibewegingen van de robot maaier aan te passen. De Stiga Autoclip 530 SG is echter uitgerust met een gsm-module en gps-systeem, waardoor je de grasrobot kunt besturen waar je ook bent. Je bent dus in staat om volledige controle uit te oefenen. Wat kun je dan zoal doen met de app?

Standaard functies voor alle modellen (uitgezonderd de Autoclip 221)

 • De mogelijkheid om je Stiga robotmaaier te starten en te pauzeren.
 • Het laten terugkeren van de machine naar het basisstation.
 • Instellen van wekelijkse maaisessies en instellingen van verschillende maaizones programmeren.
 • Het aan en uit zetten van de Eco-mode welke de gemaaid gazon sensor in- of uitschakelt.
 • Gevoeligheid van de regensensor instellen, of de regensensor aan- en uitzetten.
 • Algemene instellingen aanpassen zoals taal, datum en tijd.
 • Eenvoudig toegang tot de handleiding van je Stiga robotmaaier.
 • Een link naar de beste Stiga YouTube tutorial video’s.

Extra functies (beschikbaar op Autoclip 528 S en de Autoclip 530 SG)

 • Real-time de status van je grasmaaier robot inzien met details over de duur van de huidige maaisessie.
 • Real-time details over de voortgang bij het opladen en een indicatie wanneer de maairobot weer aan het werk denkt te gaan.
 • Details inzien over de laatste maaisessie van de Stiga robotmaaier.
 • De keuze om drie vooraf gedefinieerde wekelijkse werkmodes in te stellen. Dit betreft de “vakantie-mode”, “lente-mode” en “zomer-mode”.

Extra functies (enkel beschikbaar voor de Stiga Autoclip 530 SG met GSM/GPS module)

 • Berekenen van de grootte van het gazon.
 • Een plattegrond van de tuin met de positie van de grasrobot en voortgang van de huidige maaisessie.
 • Zones uitsluiten die je op dit moment niet gemaaid wilt hebben.
 • Systeemmeldingen (waaronder foutmeldingen)
 • Alarmsignaal ontvangen wanneer de Stiga robotmaaier buiten een perimeter geraakt (bijvoorbeeld door diefstal)

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Een Stiga robotmaaier aanschaffen is ook goed bekijken welke specificaties er nodig zijn om de tuin onder handen te nemen. Hiervoor moet je als eerste weten welk oppervlakte er te vinden is, zodat je voorkomt dat er niet voldoende gemaaid kan worden op een dag. Ook moet je gaan bekijken of de eco-mode aanwezig is. Hiermee kun je jezelf namelijk veel werk besparen en zal je energierekening ook niet te hoog worden. Bovendien is het budget een belangrijke. De modellen komen namelijk in verschillende prijsklassen, waardoor je al gauw meer geld uit gaat geven dan nodig is. Maak daarom eerst een goede vergelijking en zorg dan voor de beste keuze.

Verschillende Stiga robotmaaier modellen

Stiga Autoclip 221

 • Capaciteit werkgebied: 500 m2
 • Maximale helling: 19 graden / 35%
 • Maaihoogte (min-max): 24-64 mm
 • Maaibreedte: 25 cm (1 mes)
 • Werktijd: 50 min
 • Dagelijkse maaitijd: 140 minuten
 • Maaisnelheid: 25 m/min
 • Ecomode: nee

Stiga Autoclip 223

 • Capaciteit werkgebied: 800 m2
 • Maximale helling: 19 graden / 35%
 • Maaihoogte (min-max): 24-64 mm
 • Maaibreedte: 25 cm (1 mes)
 • Werktijd: 2 uur
 • Dagelijkse maaitijd: 3 uur
 • Maaisnelheid: 28 m/min
 • Ecomode: ja, detectie gemaaid gazon

Stiga Autoclip 225 S

 • Capaciteit werkgebied: 1.100 m2
 • Maximale helling: 19 graden / 35%
 • Maaihoogte (min-max): 24-64 mm
 • Maaibreedte: 25 cm (1 mes)
 • Werktijd: 2.5 uur
 • Dagelijkse maaitijd: 5 uur
 • Maaisnelheid: 30 m/min
 • Ecomode: ja, detectie gemaaid gazon

Stiga Autoclip 228 S

 • Capaciteit werkgebied: 1.600 m2
 • Maximale helling: 19 graden / 35%
 • Maaihoogte (min-max): 24-64 mm
 • Maaibreedte: 25 cm (1 mes)
 • Werktijd: 3.5 uur
 • Dagelijkse maaitijd: 7 uur
 • Maaisnelheid: 30 m/min
 • Ecomode: ja, detectie gemaaid gazon

Stiga Autoclip 230 S (incl. cover oplaadstation)

 • Capaciteit werkgebied: 2.000 m2
 • Maximale helling: 19 graden / 35%
 • Maaihoogte (min-max): 25-60 mm
 • Maaibreedte: 25 cm (1 mes)
 • Werktijd: 4 uur
 • Dagelijkse maaitijd: 9 uur
 • Maaisnelheid: 30 m/min
 • Ecomode: ja, detectie gemaaid gazon

Stiga Autoclip 528 S

 • Capaciteit werkgebied: 2.600 m2
 • Maximale helling: 24 graden / 45%
 • Maaihoogte (min-max): 25-70 mm
 • Maaibreedte: 29 cm (1 mes)
 • Werktijd: 3.5 uur
 • Dagelijkse maaitijd: 8 uur
 • Maaisnelheid: 30 m/min
 • Ecomode: ja, detectie gemaaid gazon

Stiga Autoclip 530 SG (incl. GPS module en cover oplaadstation)

 • Capaciteit werkgebied: 3.200 m2
 • Maximale helling: 24 graden / 45%
 • Maaihoogte (min-max): 25-70 mm
 • Maaibreedte: 29 cm (1 mes)
 • Werktijd: 3.5 uur
 • Dagelijkse maaitijd: 7 uur
 • Maaisnelheid: 30 m/min
 • Ecomode: ja, detectie gemaaid gazon

Stiga Autoclip 720 S

Een erg krachtige machine voor grote oppervlakten. Dit model Stiga robotmaaier is in staat om gazons tot 6.000 vierkante meter perfect te maaien en heeft een monsterlijke werktijd van 5 uur (!) op een volle acculading. Optioneel voor deze Stiga robotmaaier is de batterij kit te koop met 2 extra batterijen die na plaatsing zorgen voor een verdubbeling van de werktijd naar een ongekende 10 uur.

 • Capaciteit werkgebied: 4.000 m2 (tot 6.000 m2 met Power Kit)
 • Maximale helling: 24 graden / 45%
 • Maaihoogte (min-max): 24-64 mm
 • Maaibreedte: 36 cm (1 mes)
 • Werktijd: 5 uur (10 uur met Power Kit)
 • Dagelijkse maaitijd: 9 uur
 • Maaisnelheid: 30 m/min
 • Ecomode: ja, detectie gemaaid gazon

Belangrijke kenmerken van Stiga robotmaaiers

 • De bediening gebeurt volledig op afstand
 • Voor zowel kleine als grote oppervlakten
 • Geen hoge energierekening dankzij de eco-mode
 • Meerdere beveiligingen te vinden

Koop nu een Stiga robotmaaier