Inhoudsopgave

Stiga Autoclip M5 robotmaaier

De zoektocht naar een robotmaaier kan twijfels opleveren. Wat is nu de beste optie voor jouw tuin en waar moet je precies naar kijken. Stiga is een van de topmerken op het gebied van tuingereedschap en ook de Stiga Autoclip M5 is een van de topproducten bij dit merk. Wat zijn de verschillen tussen de Stiga Autoclip M5 en M3, en wat zijn de grootste voordelen waar je bij de M5 mee te maken krijgt? Op deze pagina lees je een zeer uitgebreide review met voor- en nadelen, maar ook informatie over onderhoud en installatie. Op deze manier is het een stuk makkelijker om een goede keuze te maken.

Koop nu een Stiga robotmaaier

Stiga Autoclip M5 overzicht

Stiga Autoclip M5 robotmaaierDe Stiga Autoclip M5 is de nieuwere versie van de Stiga Autoclip M3 en het is dan ook belangrijk om te kijken naar de belangrijkste verschillen tussen deze twee. Een eerste verschil is de omvang van het gazon. De Stiga Autoclip M5 is geschikt voor gazons tot 500 m2, terwijl dit bij de M3 tot 300m2 gaat. Daarnaast is er ook een verschil in maaidiameter. Bij de M5 is dit 25 cm, terwijl dit bij de M3 22 cm is. Je kiest met de M5 dan ook voor een net iets uitgebreidere versie die geschikt is voor een groter gazon.

In de doos

  • Stiga Autoclip M5
  • Lithium batterij
  • Oplaadkabel
  • Handleiding

Installatie van de Stiga Autoclip M5

Voordat je de robot maaier in gebruik wilt nemen, is het eerst belangrijk deze te installeren. Je dient de maaier eerst volledig op te laden in het laadstation. Daarna kun je de instellingen gemakkelijk en snel doorvoeren. Dit is handmatig mogelijk op het apparaat zelf, maar je kunt de maaier via bluetooth ook koppelen aan je smartphone. Zo regel je vanaf een afstandje het programma dat de maaier moet afhandelen. Alles over de installatie van je robot grasmaaier lees je in de meegeleverde handleiding.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: tot 500 m2
  • Maaibreedte: 25-60 mm
  • Snijbreedte: 25 cm
  • Mulchfunctie: Nee
  • Maximale maaiduur: 50 minuten 

Bediening en onderhoud

Het is erg eenvoudig om de grasmaaier robot te bedienen. Het is mogelijk de maaier vooraf handmatig in te stellen, maar dit kan ook via je smartphone. Je bent zeer weinig tijd kwijt aan de bediening van de maaier, want zodra je het programma hebt ingesteld, heb je er geen omkijken meer naar. De maaier gaat automatisch terug naar het laadstation wanneer het tijd is om de accu op de laden.

Wanneer je een robot maaier aanschaft, brengt dit veel gemak met zich mee. Maar dit betekent niet dat er geen onderhoud verricht hoeft te worden. Het is eens in de zoveel tijd belangrijk om de maaier schoon te maken door grassnippers en zand te verwijderen met een zachte borstel en vochtige doek. Daarnaast doe je er goed aan om af en toe te kijken naar de robotmaaier mesjes en de accu. Op deze manier weet je zeker dat alles in goede staat verkeert en dat je optimaal gebruik kunt blijven maken van je maaier. Voer je geen onderhoud uit? Dan is het mogelijk dat de levensduur van je maaier achteruit gaat.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de Stiga robot grasmaaier is het gemak waarmee je de maaier bedient. Dit kan heel gemakkelijk vanaf je smartphone, waardoor je nauwelijks omkijken hebt naar de maaier. Een ander voordeel is de aanwezigheid van mulchfunctie. Dit zorgt ervoor dat je gazon op natuurlijke wijze wordt bemest, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Verder is de Stiga Autoclip M5 ook voorzien van sensoren voor regen en obstakels, hierdoor gaat de maaier vanzelf terug naar het laadstation als het regent en worden obstakels goed ontweken. Een mogelijk nadeel van de Stiga Autoclip M5 is de prijs. Met een prijs van €999 behoort de maaier tot de hogere prijscategorie. Daarnaast is de maaier, net als de M3, niet voorzien van een eco-stand voor extra duurzaam maaien.

Conclusie

Met de Stiga Autoclip M5 kies je voor een van de beste robotmaaiers die geschikt is voor gazons tot 500 m2. De maaier is niet alleen voorzien van een duurzame batterij, maar heeft ook een zeer korte oplaadtijd van maar 1 uur en 15 minuten. Verder gebeurt vrijwel alles automatisch en regel je het gebruik gemakkelijk vanaf je smartphone. Is gebruiksgemak in combinatie met goed resultaat precies wat je zoekt en ben je bereid hierin te investeren? Dan is dit model zeer geschikt.

Meer informatie over de Stiga Autoclip M5