Inhoudsopgave

Stiga Autoclip M3 robotmaaier

’s Zomers lekker in je Intex zwembad zitten terwijl een robotmaaier al het werk doet: lijkt dat je wel iets? Er zijn heel veel verschillende robotmaaiers te vinden die voor je klaarstaan om jou het maaiwerk uit handen te nemen. Maar waar moet je op letten als je een goede grasmaaier wilt aanschaffen? Kijk eerst naar de omvang van je tuin. Wanneer je een tuin hebt tot 300 m2, is een maaier als de Stiga Autoclip M3 mogelijk zeer geschikt voor jou. Wil je meer weten, zoals de specificaties, de voor- en de nadelen van dit apparaat? Dat lees je hier. Zo wordt het maken van de beste keuze een stuk makkelijker.

Koop nu een Stiga robotmaaier

Stiga Autoclip M3 overzicht

Stiga Autoclip M3 robotmaaierEen robotmaaier als de Stiga Autoclip M3 is van alle gemakken voorzien en daar kun je direct na aanschaf kennis mee maken. De robot maaier kan dagelijks gebruikt worden, is eenvoudig in te stellen en is daarnaast ook te programmeren via je smartphone. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je maaier via bluetooth verbinden met je telefoon. De compacte maaier is voorzien van een duurzame lithium-ion batterij, die een lange levensduur heeft. Wanneer je het apparaat aanschaft, kun je er dus vanuit gaan dat je kiest voor een robotmaaier waar je lang gebruik van kunt maken.

In de doos

  • Stiga Autoclip M3
  • Lithium-batterij
  • Oplaadkabel
  • Handleiding

De installatie van de Stiga Autoclip M3

Voordat je de Stiga Autoclip M3 maairobot in gebruik kunt nemen, is het belangrijk om eerst de installatie goed uit te voeren. Het grote voordeel is dat je de maaier eenvoudig via bluetooth aan je smartphone verbindt. Op deze manier heb je een veel beter overzicht van je programma’s en stel je de automatische maaier veel makkelijker en sneller in. De maaier wordt geleverd met een kit waarmee je de instelling snel uitvoert. In de meegeleverde handleiding staat alles wat je moet weten over de installatie van maairobot.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: 300 m2
  • Maaihoogte: 25-60 mm
  • Snijbreedte: 22 cm
  • Mulchfunctie: Ja
  • Maximale maaiduur: 50 minuten

Bediening en onderhoud

Het is goed mogelijk om deze Stiga robotmaaier dagelijks te gebruiken. Je kunt de handmatige stand instellen met een druk op de knop, maar je bent ook in de gelegenheid om een van de vooraf ingestelde programma’s te kiezen. De Stiga Autoclip M3 zal dan automatisch van start gaan met het ingestelde programma. Doordat je de maaier heel makkelijk en snel via je smartphone bedient, is het nog makkelijker om gebruik te maken van de robotmaaier.

Hoewel je nauwelijks omkijken hebt naar de grasmaaier robot, is het wel belangrijk om de maaier goed te onderhouden. Hierbij geldt: hoe vaker je de robotmaaier gebruikt, hoe vaker onderhoud nodig is. Zorg bijvoorbeeld dat de maaier vrij is van grassnippers en zand, maar controleer ook de messen en de accu. Op deze manier garandeer je een langere levensduur en maak je nog langer gebruik van je robotmaaier.

Voor- en nadelen

De Stiga Autoclip M3 is voorzien van een aantal handige functies die veel voordelen met zich mee brengen. Zo heeft de grasmaaier een duurzame 2.5 Ah lithium-ion batterij, die een lange levensduur garandeert. Verder is het een groot voordeel dat je de maaier kan koppelen aan je smartphone voor een nog eenvoudiger gebruik. De robotmaaier is daarnaast ook voorzien van regensensoren en sensoren voor obstakels. Een mogelijk nadeel van het apparaat, is dat het model wat aan de dure kant is. Daarnaast is het ook een mogelijk nadeel dat de maaier niet beschikt over een speciale Eco-modus voor extra duurzaam gebruik.

Conclusie

De Stiga Autoclip M3 is een robotmaaier in de hogere prijsklasse, maar je kunt dit wel zien als een goede investering waar je lange tijd van gaat profiteren. Omdat de maaier over zeer uitgebreide functies beschikt en daarnaast ook heel eenvoudig te bedienen is, zul je hier jarenlang gebruik van kunnen maken. De Stiga Autoclip M3 wordt dan ook zeker aangeraden om aan te schaffen voor het perfecte en makkelijke onderhoud jouw gazon en past perfect in een verzameling tuingereedschap met onder andere een goede hogedrukspuit en goede bladblazer. Zoek je een ander type robot grasmaaier, kijk dan eens naar de betaalbare EXTEL robotmaaier.

Meer informatie over de Stiga Autoclip M3