Inhoudsopgave

Sabo MOWIT 500F robotmaaier

De beste robotmaaier vind je alleen wanneer je alle opties voor jezelf op een rijtje zet. Er zijn namelijk veel modellen om rekening mee te houden en de specificaties kunnen ook iedere keer weer verschillen. Hierdoor pas je de robotmaaier altijd aan jouw tuin aan. Wanneer je een robotmaaier vergelijking gaat maken, kom je er al snel achter wat de beste keuze gaat zijn. Zo kun je ook de Sabo MOWIT 500F robotmaaier meenemen in de vergelijking. Deze tuinmachine kent voldoende eigenschappen om jou van alle gemakken voorzien te laten zijn. Tenminste, als je weet waar je op moet gaan letten.

Koop nu een Sabo MOWIT 500F robotmaaier

Sabo MOWIT 500F

De Sabo MOWIT 500F robotmaaier is de perfecte oplossing wanneer jouw tuin maximaal 1.800 vierkante meter groot is. Deze grote oppervlakten kunnen met slechts 1 volledige oplading gemaaid worden. Hiervoor kun je veel instellingen aanpassen en is het alleen nog maar bekijken of deze instellingen bij jouw tuin passen. Wanneer je aan de slag gaat met de maairobot is het ook goed om te zien hoe deze met obstakels overweg kan. Gelukkig gaat de machine automatisch achteruit wanneer er een obstakel gedetecteerd wordt. Hierdoor lopen de behuizing, messen en het obstakel geen beschadigingen op.

In de doosSabo Mowit 500F robotmaaier

 • Sabo MOWIT 500F
 • Handleiding
 • Basisstation
 • Begrenzingsdraad 150 meter
 • Verlengkabel 10 meter
 • Draadpinnen 100 stuks

Installatie van de Sabo MOWIT 500F

De Sabo robotmaaier ken teen eenvoudige installatie, doordat je alleen het basisstation hoeft te plaatsen. Dit basisstation is tevens het oplaadpunt van de maaimachine. Deze moet daarom altijd van stroom zijn voorzien. Wanneer je het laadstation geïnstalleerd hebt, is het alleen nog maar een kwestie van de robotmaaier programmeren, zodat deze weet wat hem te doen staat. Je kunt een van de programma’s kiezen, waardoor een automatische werking plaatsvindt, maar ook een programma waarmee de robot maaier op zijn intuïtie afgaat. Je bepaalt het allemaal zelf.

Technische specificaties

 • Accu: Lithium-Ion
 • Vermogen: 25 Volt
 • Maaibreedte: 32 centimeter
 • Maaihoogte: 19 tot 102 millimeter
 • Gazonoppervlakte: 1800 vierkante meter
 • Mulching functie: Ja
 • Geluidsniveau: 69 dB
 • Maximale hellingshoek: 42 procent
 • Afmetingen (H x B x D): 36 x 53,5 x 77,5
 • Materiaal: Kunststof

Bediening en onderhoud van de Sabo MOWIT 500F

De bediening van de Sabo MOWIT 500F is eenvoudig, doordat alle instellingen op de grasmaaier robot zelf plaatsvinden. Je kunt gebruik maken van een van de standaard instellingen, waardoor de robotmaaier altijd op een goede manier aan de slag gaat. Echter, het is ook mogelijk om zelf een programma samen te stellen. Tevens is er een STOP-knop te vinden op het apparaat, waarmee je ervoor kunt zorgen dat de robotgrasmaaier direct stopt als er gevaar dreigt. Het maaimes moet daarnaast eens in de zoveel tijd vervangen worden, zodat ervoor gezorgd wordt dat je met scherpe mesjes het gras af kunt snijden.

Voor- en nadelen van de Sabo MOWIT 500F

Deze robotmaaier van Sabo is een van de robotmaaiers voor de grotere tuinen. Hiervoor zijn veel verschillende functies toegevoegd en je kunt zelf bepalen of je de bediening overlaat aan het apparaat zelf of dat je jouw eigen instellingen plaatst. Tevens ben je verzekerd van voldoende veiligheid. De robot maaier detecteert alles en als dit niet gebeurt, kun je zelf op de grote knop duwen. Door deze veiligheidsfuncties worden veel ongelukken voorkomen. Handmatig de automatische grasmaaier opladen is ook niet meer nodig. Deze maairobot laadt zichzelf iedere keer geheel weer op, waarna hij weer aan de slag kan gaan.

Als je een nadeel moet benoemen van deze robotmaaier, dan is dit de prijs van de Sabo MOWIT 500F. Er hangt namelijk een aardig prijskaartje aan deze handite tuinmachine. Aan de andere kant krijg je hier wel weer veel gemak voor terug. Het is daarom niet direct een nadeel te noemen, maar je moet er wel rekening mee houden wanneer je gaat kijken naar een nieuwe maaimachine voor jouw tuin. Voor sommige mensen is dit model dus niet weggelegd en moet er gekeken worden naar een vergelijkbaar model van een lagere prijsklasse.

Conclusie

Voor de grootste tuinen is de Sabo MOWIT 500F de beste keuze die je kunt hebben. Deze robot grasmaaier is namelijk van alles voorzien om jouw tuin op de goede manier te kunnen bewerken. Wanneer je een van de standaard programmeringen hebt gekozen, ben je verzekerd van het beste eindresultaat. Je kunt hierdoor altijd alles zelf samenstellen en ervoor zorgen dat niets meer ontbreekt. Alles gebeurt altijd automatisch en met slechts een kleine investering kun je jarenlang plezier hebben van deze robotmaaier. Dus heb je een grote tuin en hoef je de machine niet zo nodig met een app aan te sturen? Dan kun je gerust deze robotmaaier kopen.

Meer informatie over de Sabo MOWIT 500F

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *