Deel 5 in de “Robotmaaier versus” reeks: Robotmaaier vs zitmaaier.

Inhoudsopgave

Robotmaaier vs zitmaaier

Met een nieuw maaiseizoen voor de deur, kopen veel mensen een nieuwe grasmaaier. Twijfel je misschien tussen een robotmaaier en een zitmaaier? Lees in de volgende tekst meer over de plus- en minpunten van deze maaiers en bepaal welke grasmaaier het meest geschikt is voor jouw gazon.

 

Zitmaaier of Robotmaaier?

 

Voor- en nadelen van een zitmaaier

Een zitmaaier is ideaal voor wie moeilijk staat of zelf geen kracht wil zetten tijdens het grasmaaien. Waar je met een grasmaaier telkens heen en weer loopt en druk op de grasmaaier moet uitoefenen, hoef je met een zit maaier enkel te zitten. Zeker voor minder validen is een een zitmaaier dus erg prettig. Ook voor grotere tuinen is een zit-maaier een handig apparaat om te hebben.

Een nadeel van een zitmachine is wel dat het enkel bruikbaar is bij een groot gazon. Als je een klein veldje hebt dat bijgehouden moet worden, dan is dit type grasmaaier geen optie. Nog een minpunt van dit type maaier is dat deze machine vaak groot is. Daardoor is een zit-grasmaaier lastig om op te bergen. Ook maakt de machine meer lawaai en moet dit apparaat regelmatig en grondig onderhouden worden. Een zitmaaier is vooral geschikt voor grote tuin zonder struiken en tegels.

 

Voor- en nadelen van een robotmaaier

Een grasrobot daarentegen is ook geschikt voor kleine tuinen. Dankzij de slimme techniek kan deze grasmaaier geheel zelfstandig het gazon onderhouden. Het enige dat je hoeft te doen is de grasrobot in te stellen via een eenvoudig menu, het grasveld af te bakenen en de rest wordt verzorgd door de robotmaaier. Met een maairobot kun je heerlijk ontspannen terwijl het gazon wordt bijgewerkt, want het apparaat werkt ook nog eens erg stil. Het handige is ook dat een robotmaaier zichzelf weer oplaadt en dat je niet vastzit aan contactpunten.

 

Minpunten robotmaaier?

Veel minpunten vallen er niet te ontdekken aan een robot grasmaaier. Het enige wat genoemd kan worden is de redelijk hoge aanschafprijs in verhouding met andere grasmaaiers. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat alle ongemakken die gepaard gaan met het onderhouden van een gazon vervallen, dus voor veel tuinliefhebbers is dat zeker een extra uitgave waard.

 

Alle artikelen uit de “Robotmaaier versus” serie: