Deel 1 in de “Robotmaaier versus” reeks: Robotmaaier vs handgrasmaaier.

Inhoudsopgave

Robotmaaier vs handgrasmaaier

Als je op het punt staat een nieuwe grasmaaier te kopen, dan sta je voor de keuze welke grasmaaier je het best kunt kopen. Handgrasmaaiers zijn goed betaalbaar, maar een robotmaaier heeft wel erg veel voordelen. In onderstaande tekst vind je meer informatie over de twee verschillende soorten grasmaaiers en wat de voor- en nadelen van deze maaiers zijn.

 

Verschillen tussen de grasmaaiers

De handgrasmaaier heeft als voordeel dat het werkt op spierkracht. Je hebt dus geen stroom of accu nodig en de handgrasmaaier is goedkoop in de aanschaf. Met een handgrasmaaier ben je zelf in de tuin bezig en voor veel mensen geeft dat een rustgevend gevoel. Wanneer je een robotmaaier hebt, dan heb je helemaal geen omkijken naar het grasveld. Je stelt in het menu de tijd in dat de robotgrasmaaier moet maaien, bakent het gebied af dat gemaaid moet worden en het apparaat regelt de rest zelfstandig. Zo houd je dus meer tijd over voor andere dingen en je fijn kunt relaxen terwijl jouw gazon effectief gemaaid wordt.

 

Pluspunten robotmaaier

Er nog meer pluspunten te noemen bij het gebruiken van een robotmaaier. Een maairobot werkt met een oplaadbare accu, zodat je geen last hebt van een snoer. De robot is zo slim gemaakt, dat het apparaat zelf weet wanneer het moet terugkeren naar het basisstation om op te laden. Handig toch? Ook is een grasrobot stiller dan een handgrasmaaier. Daarnaast maait de grasrobot erg nauwkeurig. Het gras wordt gelijkmatig kort gewiekt, wat niet alleen mooi is om te zien, maar eveneens gunstig is voor mensen met een pollenallergie of die last hebben van hooikoorts.

 

Ideaal voor hooikoortspatiënten

Allergenen krijgen met een robot maaier namelijk geen kans om zich te verspreiden en doordat je zelf niet in contact hoeft te komen met het gras, kun je met een robot maaier als hooikoortspatiënt dus zonder bijverschijnselen het gazon netjes houden. Dankzij de maairobot hoef je ook geen grasresten op te ruimen. De robotmaaier verpulvert namelijk de grasrestanten, waarna deze achter blijven op het gras. Op deze manier dienen ze als waardevolle voedingsstof voor het gazon.

 

Alle artikelen uit de “Robotmaaier versus” serie: