Deel 2 in de “Robotmaaier versus” reeks: Robotmaaier vs elektrische grasmaaier.

Inhoudsopgave

Robotmaaier vs elektrische grasmaaier

Wanneer het maaiseizoen is aangebroken, dan worden de grasmaaiers weer uit de schuren gehaald. Heb je een mankement ontdekt aan jouw grasmaaier of is het gewoon tijd geworden dat je een andere grasmaaier koopt? In onderstaande tekst lees je meer over twee zeer goede opties, namelijk de robotmaaier en de elektrische maaier. Lees snel verder en kijk welke maaier het best bij jou past.

 

Elektrische grasmaaier

Een handmatige grasmaaier is het meest ouderwets en voldoet prima voor wie het leuk vindt om zelf het gras te maaien en geen fysieke problemen heeft. Voor wie van meer gemak houdt of wat minder kracht heeft, is een elektrische grasmaaier zeker het overwegen waard. De machines zijn niet heel duur in aanschaf en zijn makkelijk te onderhouden. Een nadeel van een elektrische grasmaaier is dat je altijd stroom nodig hebt en dus afhankelijk bent van een verlengsnoer en een contactpunt. Tijdens het maaien moet je ook goed opletten dat je niet struikelt of dat het snoer tussen de grasmaaier komt.

 

Robotmaaier

Een robotmaaier is een grasmaaier met nog meer luxe dan een elektrisch apparaat en is daardoor wel wat prijziger in de aankoop. Met een robot heb je geen omkijken meer naar het grasmaaien, je hoeft hem alleen nog af en toe te inspecteren en klein onderhoud te plegen. Je stelt alleen in wanneer de grasrobot aan de slag moet gaan, bakent het gebied dat gemaaid moet worden af en de robot doet de rest helemaal zelfstandig. Zeker voor mensen met hooikoorts of een pollenallergie is een robotmaaier echt een aanrader. Het gras wordt zeer kort gemaaid en direct verpulverd tot voedingsstof voor het gras. Hierdoor krijgen allergenen geen kans om vrij te komen.

 

Een perfect gazon

Ook doordat je met een robotgrasmaaier helemaal niet meer in contact hoeft te komen met het gras en de grasrestjes heb je minder last van jouw hooikoorts of allergie. Een robotmaaier maait erg nauwkeurig en is ook licht van gewicht. Hierdoor beschadigt jouw grasveld minder snel en blijft het gazon langer mooi. Als je niet houdt van grasmaaien, weinig tijd hebt of last hebt van een pollenallergie, dan is een maairobot voor jou zeker de ideale oplossing!

 

Alle artikelen uit de “Robotmaaier versus” serie: