Deel 4 in de “Robotmaaier versus” reeks: Robotmaaier vs benzine grasmaaier.

Inhoudsopgave

Robotmaaier vs benzine grasmaaier

In de maanden maart t/m oktober vergt de tuin veel aandacht; de bloemen en planten groeien weer, het onkruid komt tevoorschijn en het maaiseizoen is begonnen. Heb je geen zin om energie aan het grasmaaien te besteden? Misschien is een benzinegrasmaaier dan iets voor jou. Of wil je misschien liever helemaal geen omkijken hebben en gewoon genieten van een nette tuin en een strak gazon met een robotmaaier?

 

Voor- en nadelen van benzine grasmaaier

Wanneer je een benzine grasmaaier gebruikt, dan valt één ding heel duidelijk op: met een benzine maaier hoef je weinig kracht te zetten om te maaien. Voor mensen op leeftijd is dat zeker een groot voordeel. Fijn is ook, dat je met een benzine grasmaaier geen last hebt van een snoer en niet in de buurt hoeft te zijn van een stopcontact. Dankzij de krachtige benzinemotor kunnen deze maaiers ook gemakkelijk hoog gras kort maaien.

Een nadeel van een benzine grasmaaier is dat deze uiteraard niet heel milieuvriendelijk is. Daarnaast zorgt de benzinemotor ook voor geluidsoverlast. Grasmaaiers die voorzien zijn van een benzinemotor zijn ook vaak wat groter dan de gemiddelde grasmaaier en daardoor lastiger te stallen in een kleinere schuur. Daarnaast vergt dit type maaier veel meer onderhoud dan bijvoorbeeld een maairobot.

 

Voor- en nadelen van robotmaaier

In vergelijking met een benzine grasmaaier is een robot maaier geruisloos. De robotmaaier werkt niet op milieuonvriendelijke benzine, maar de accu wordt telkens automatisch opgeladen. Met een maairobot heb je geen omkijken meer naar jouw gazon. De maairobot neemt jou al het werk uit handen, zodat jij meer tijd over hebt om te relaxen. Doordat de automatische grasmaaier de grasresten verpulvert en weer teruggeeft aan het gazon, hoef je het grasveld niet extra te bemesten.

Ook is een grasrobot ideaal voor hooikoorts patiënten. Dankzij de automatische grasmaaier kom je niet meer in contact met het gras en doordat de robot het gras zeer kort houdt, ondervind je minder hinder van jouw allergie. Een minpunt van de grasrobot is waarschijnlijk toch wel de aanschafprijs, maar daarentegen hoef je zelf nooit meer jouw kostbare tijd aan grasmaaien te besteden!

 

Alle artikelen uit de “Robotmaaier versus” serie: