Deel 3 in de “Robotmaaier versus” reeks: Robotmaaier vs accu grasmaaier.

Inhoudsopgave

Robotmaaier vs accu grasmaaier

Ben je op zoek naar een nieuwe goede grasmaaier maar twijfel je nog tussen een maairobot en een accu grasmaaier? In deze tekst lees je meer over de plus- en minpunten tussen deze twee maaiers, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Accu grasmaaier: soepel en snoerloos

Een accu grasmaaier werkt eigenlijk hetzelfde als een elektrische maaier. Het grote verschil tussen deze twee maaiers is alleen dat je met een accumaaier geen last hebt van een snoer. Ook ben je met een accu maaier niet afhankelijk van een verlengsnoer of een contactpunt. Je kunt dus onbezorgd het gazon maaien. Met een accu grasmaaier gaat het maaien een stuk soepeler dan met een handgrasmaaier en de maaier maakt niet veel lawaai.

 

Robotmaaier: automatisch en zeer geschikt voor hooikoortspatiënten

Net als bij een accu grasmaaier heb je met een robotmaaier geen last van een snoer en heb je geen contactpunt en verlengsnoer nodig. Het grote pluspunt van een grasrobot is dat je helemaal geen omkijken meer hebt naar het onderhoud van jouw gazon. Het enige dat je hoeft te doen is het maaigebied af te bakenen en in het menu in te stellen wanneer je wilt dat de robotmaaier begint met maaien. De robotmaaier regelt de rest vanzelf. Omdat een robotmaaier ervoor zorgt dat het gras zeer kort blijft, heb je in het geval van hooikoorts en een pollen allergie veel minder last van het grasmaaien dan bij een andere maaier.

 

Natuurlijke bemesting

Ook hoef je met een grasrobot niet meer in contact te komen met grasrestjes. Robotmaaiers maken de grasresten namelijk zeer klein en geven het weer terug aan het gazon. Op die manier wordt jouw grasveld op een natuurlijke manier voorzien van voedingsstoffen. Een ander pluspunt van een robotmaaier is dat het apparaat geruisloos aan het werk gaat. Op deze manier heb je geen last van het maaigeluid wanneer je lekker in de tuin aan het ontspannen bent. Een accu grasmaaier is zeker het overwegen van aanschaffen waard, maar voor wie geen tijd kwijt wil zijn met maaien, is een robotmaaier kopen dus zeker een betere optie!

 

Alle artikelen uit de “Robotmaaier versus” serie: