Heeft een robotmaaier voordelen ten opzichte van andere grasmaaiers? Wanneer de iets hogere prijs voor jou geen probleem is en je het niet erg vindt eenmalig je gazon met grensdraad af te bakenen, kies dan voor een robot maaier. Er zijn genoeg robotmaaier voordelen op te noemen dit van je maairobot een uitermate geschikte tuinhulp maken.

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Robotmaaier voordelen

De voordelen zijn legio, maar het grootste voordeel is natuurlijk dat jij niet meer zelf het gras hoeft te maaien. Robot grasmaaiers zijn zo gemaakt dat ze tijd en geld besparen. Tijd die je misschien op een andere (betere manier) kunt besteden.

Bespaart tijd

Dit is een van de belangrijkste robotmaaier voordelen. Een volautomatische accu grasmaaier maait geheel zelfstandig en onafhankelijk het gazon. Op deze momenten hoef je niet in de buurt te zijn en kun je doen wat je zelf wilt. Een leuke film kijken, boek lezen of er een dagje tussenuit. Geen probleem. De robotmaaier doet zijn werk. Na het maaien keert de machine terug naar het basisstation waar de batterij in korte tijd weer wordt opgeladen. Nadat dit gebeurd is zal hij – afhankelijk van het maaiprogramma – er nog een maairondje bij doen.

Bespaart geld

Naast de besparing op tijd is een robot grasmaaier ook een stuk zuiniger dan een benzine grasmaaier of zitmaaier. Bij de overstap naar een robotmaaier betekent dit geen kosten meer voor benzine, filters, olie etc.

Ook een van de grootste robotmaaier voordelen waar je niet gelijk bij stil staat: te tuinman. Laat je af en toe een tuinman langskomen op je gras te maaien? Niet meer nodig. De robotgrasmaaier maakt een grasmaaiende tuinman overbodig. Daarnaast hoef je het gazon niet meer zelf te bemesten. Dit doet de maairobot voor je door middel van de grasrecycling functie. Ook hier bespaar je dus op bemestingsmiddelen.

Zeer veilig

Een robot grasmaaier is een zeer veilig apparaat omdat deze is uitgerust met diverse sensoren. Wanneer er 1 van deze sensoren geactiveerd wordt, stoppen de messen direct met draaien zodat mens, dier en obstakel niet beschadigd worden. Raakt de machine een obstakel zoals een boom of muurtje, dan zorgt de botssensor ervoor dat de grasmaaier robot direct stopt met maaien. Vervolgens draait hij om en zal in een andere richting verder gaan maaien. Wordt de maaier opgetild of kantelt deze, dan zorgen de til- en kantelsensoren ervoor dat het mes stopt met maaien. De hellingsensor zorgt er op zijn beurt voor dat de grasrobot niet op een te steile helling terecht kan komen. Onder robotmaaier voordelen verstaan we ook het alarmsysteem met pincode waarmee de meeste robots zijn uitgerust. Conventionele grasmaaiers beschikken normaal gesproken niet over deze functionaliteiten.

Efficiënt

Hoe het gras wordt gemaaid is altijd afhankelijk van de staat van de grasmaaier. Een robotmaaier heeft niet veel onderhoud nodig, maar wat je moet doen kun je beter wel goed doen. Maak je de robotmaaier regelmatig schoon en zorg je ervoor dat de messen in goede conditie blijven, dan levert de robotgrasmaaier je een subliem en strak gemaaid gazon. Ook hand of elektrische grasmaaiers zul je af en toe de messen moeten controleren en laten slijpen of vervangen. Doe je dit niet dan slaan de botte messen het gras stuk in plaats van deze netjes af te snijden. Hierdoor wordt de kans op ziektes en schimmels groter.

Gemak

De maairobot maait zelfstandig je gazon. Hij zal automatisch terugkeren naar het basisstation om de accu weer bij te laden. Vertrekken doet hij zonder een opdracht van jou, want veelal kun je een maaiprogramma instellen waaraan hij zich netjes zal houden. Daarnaast leveren steeds meer fabrikanten de robotmaaiers met app, zodat deze vanaf de bank te bedienen is via smartphone of tablet! Geen gedoe meer om de robotgrasmaaier uit de schuur te halen en uren op het gras aan het werk te zijn. Geen gras meer aanharken, opruimen en afvoeren. Et cetera.

Geen grasafval door mulching

Een van de andere robotmaaier voordelen is mulching. Diverse elektrische en benzine grasmaaiers hebben het, maar ook robotmaaiers beschikken over het algemeen over een mulch functie. Dit betekent dat de robotmaaier het gras in zeer kleine snippers over het gazon verspreidt. Deze snippers bieden op deze manier een natuurlijke bemesting van je gazon en zorgen daarbij voor een betere vochtigheidsgraad van het gazon.

Omdat de grasdeeltjes zo klein zijn hoef je ze niet op te ruimen en af te voeren. Doordat de robotmaaier dagelijks op het gazon aan het maaien is en hierdoor het gazon continu bemest wordt, zal het gras er na verloop van tijd groener, gezonder en mooier uit zien.

Lees meer..

Allergie vriendelijk

Heeft een robotmaaier voordelen voor mensen met hooikoorts of allergieën voor graspollen? Ja. Voor deze personen is een robot grasmaaier een uitkomst omdat je niet meer in aanraking komt met de grasresten. En omdat de robot het gras zeer regelmatig maait en klein versnippert, hebben de allergenen geen mogelijkheid om zich door de lucht te verspreiden.

Maait altijd

Een robotmaaier maait je gazon elke week opnieuw. De keren dat je geen zin had om het gras te maaien deed je het 1) niet en kreeg je problemen met je partner of deed je het 2) wel, maar met de grootst mogelijke tegenzin. Een robotmaaier scheelt je tijd en zin (die je toch al niet had). Spanningen in de thuissituatie over het niet gemaaide gras behoren hiermee tot het verleden.

Ruimte in de schuur

Misschien ken je het wel. Je komt in de schuur en hebt in de hoek een handmaaier of benzine grasmaaier staan. De machine staat zoals gebruikelijk altijd in de weg en ziet er ook niet mooi schoon uit. Je bent immers al lang blij dat het grasmaaien er op zit. Deze ruimte in de schuur zou je ook voor andere dingen kunnen gebruiken.

Erg stil

Een robotmaaier produceert ongeveer 60 decibel aan geluid, waar een gewone grasmaaier veel luider is. De automatische grasmaaier rijdt zijn rondjes zonder dat jij en je buren op een vrije dag gestoord worden door vervelende maai-gerelateerde geluiden.

robotmaaier voordelen - decibel tabel Geluiden vanaf 80 decibel kunnen schadelijk zijn. Benzine grasmaaiers produceren tot ongeveer 100 decibel aan geluid. Dit kan binnen enkele minuten al blijvende gehoorschade veroorzaken. Ben je in het bezit van een soortgelijke maaier, dan is het aan te raden gehoorbescherming te dragen. Maar wat te denken van je buren? Deze staan niet direct achter de grasmaaier, maar hebben wel te maken met geluidsoverlast. Een robotmaaier is dan een uitkomst. Deze zijn erg stil en zorgen ervoor dat zowel jij als je buren een wat aangenamer leven krijgen.

Robotmaaier voordelen: conclusie

Heeft een robotmaaier voordelen ten opzichte van conventionele grasmaaiers? Wat ons betreft wegen de voordelen makkelijk op tegen de paar nadelen die een robotmaaier heeft. Wij zijn erg benieuwd naar de voordelen die jijzelf ondervindt. Laat het ons weten door middel van het reactieformulier onder dit artikel!

Bestel direct een robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een robotmaaier in België
Nu kopen