Robotmaaier op het voetbalveld | Steeds vaker zien we een robotmaaier op het voetbalveld. Veel amateurclubs in Nederland kampen met een groot tekort aan vrijwilligers. Voetbalverenigingen waar gespeeld wordt op natuurgras hebben dikwijls problemen met het vinden van mensen die de speelvelden onderhouden of hebben geen budget om deze grote klus uit te besteden. Om dit probleem te ondervangen stappen, net als golfclubs, ook veel voetbalverenigingen over op robotmaaiers voor het onderhouden van hun speelvelden. De resultaten en ervaringen zijn zeer positief te noemen.

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Robotmaaiers houden de Nederlandse voetbalvelden netjes

robotmaaier op het voetbalveld

Gemeente Bernheze kiest er samen met voetbalvereniging Prinses Irene voor om robotmaaiers in te zetten voor het onderhoud van de speelvelden en dit bevalt beide partijen erg goed. De grasmatten zien er perfect verzorgd uit, zonder dat het veel tijd en werk kost. Robotmaaiers maaien namelijk geheel zelfstandig de velden. De beheerder stelt alleen in hoe lang de robotmaaier op het voetbalveld moet maaien of welk gebied aangepakt moet worden, bakent het terrein af en kan het echte werk overlaten aan de robotmaaier. Dankzij het mulching-systeem zitten de voetbalclubs ook niet met restafval.

Grasrecycling

Mulching is namelijk een techniek waarbij de resten gras weer worden uitgeblazen over de grasmat. Dit kun je zien als een natuurlijke en verantwoorde manier van bemesten. Op deze manier krijgt de grasmat dus extra voedingsstoffen toegediend, groeit het gras beter en hoef je geen grasresten af te voeren. Ook beschermt het verpulverde laagje gras de grasmat tegen hitte en zorgt het voor een betere vochtbalans. Daarnaast neemt de luchtdoorlaatbaarheid van het voetbalveld door deze mulching-techniek wel 20 tot 40 procent toe. Hierdoor is het bodemleven veel gezonder, wat het uiterlijk en de bespeelbaarheid van het voetbalveld zeer zeker ten goede komt.

Kwalitatief betere voetbalvelden

Ook voetbalvereniging ODV (Ontspanning Door Voetbal) uit Wijnjewoude maakt gebruik van robotmaaiers. Doordat de robotmaaiers heel vaak maaien, blijven de voetbalvelden keurig verzorgd. De Friese voetbalclub is dan ook zeer tevreden over het resultaat. Ook de spelers merken dat de voetbalvelden sinds het gebruik van de robot grasmaaiers kwalitatief veel beter zijn geworden. Zo hoeven spelers bijvoorbeeld na een wedstrijd hun kicksen amper uit te kloppen, omdat er veel minder gras tussen de noppen blijft zitten. Ook hoeven de schoonmakers hierdoor aanzienlijk minder schoon te maken in de kleedruimtes. Zo wordt voetballen voor zowel spelers als vrijwilligers een stuk leuker.

Robotmaaier op het voetbalveld: volle grasmat

Tevens heeft de voetbalclub veel minder last van onkruid dan voorheen en is de grasmat groener en voller dankzij de robotmaaier. Spelers glijden minder snel uit, waardoor ze zich minder snel blesseren. De schijven van de robot maaier herstellen ook kleine beschadigingen van de grasmat. Hierdoor hebben de vrijwilligers amper werk aan het weer in orde maken van het speelveld. Een ander positief aspect van de robotmaaier is het lichte gewicht. Hierdoor beschadigt het grasveld niet en laat de grasrobot geen druksporen achter. Het voetbalveld ziet er dus altijd mooi uit.

Weer of geen weer

Zelfs bij regen kan de robotmaaier op het voetbalveld gewoon doorgaan met grasmaaien. Op die manier kan de club dus zorgen voor continuïteit en wordt de grasmat altijd gemaaid wanneer dat gepland staat en nodig is. Doordat de maairobot uit zichzelf weer naar het basisstation terugkeert wanneer de accu leeg dreigt te raken hoeft de opdrachtgever zich ook niet te bekommeren om het opladen. Weer of geen weer, het inschakelen van een automatische grasmaaier is voor voetbalverenigingen altijd een goed idee!

3 thoughts on “Robotmaaier op het voetbalveld

 1. Goede morgen
  Wij als voetbalvereniging DZS te Wijdewormer krijgen een geheel nieuwe accommodatie, bestaande uit een kunstgrasveld en een grasveld. Omdat wij ook moeten privatiseren, moeten wij vele werkzaamheden zelf uitvoeren of laten uitvoeren. Voor het maaien van het grasveld zouden wij graag een robot willen toepassen.
  Kunt een offerte uitbrengen voor een robotmaaier voor het maaien van 1 stuks voetbalveld.

  Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd en zie de offerte gaarne tegemoet.

  Mvgr. Petro Knook
  Field manager voetbalclub DZS

  1. Beste Petro,

   Wij kunnen je helaas geen offerte uitbrengen. Wel kunnen we je verwijzen naar bijvoorbeeld de website van Etesia. Wanneer je een robotmaaier zoekt voor het onderhouden van een voetbalveld (+/- 9.000 vierkante meter), is de Etesia ETm65 een goede keuze. Via de site van Etesia (www.etesia.nl/producten/etm65) kun je meer informatie vinden en/of dealers zoeken om hier eenvoudig een offerte bij op te vragen.

   Vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *