Robotmaaier op de golfbaan: een aanwinst voor de club! | Kun jij je voorstellen hoeveel werk en manuren verloren gaan bij het netjes houden van het grasveld op de golfclub? Een robotmaaier bespaart de club kostbare tijd en uiteindelijk ook veel geld. Waar voorheen iemand moest worden ingehuurd voor het grasmaaien en netjes houden van de velden, doet een grasrobot bijna kosteloos en zeer effectief het werk. Steeds meer golfclubs stappen over naar robotmaaiers. Een robotmaaier op de golfbaan zul je dus meer en meer aan gaan treffen.

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Robotmaaier op de golfbaan: een aanwinst voor de club!

Optimaal onderhoud aan de grasmat

Het grote voordeel van een robotmaaier is dat de club zich verder niet bezig hoeft te houden met het maaien van de grasmat. Zeker bij een groot grasveld ben je vele uren kwijt aan het netjes maaien van de mat, zelfs wanneer je het met een zitmaaier doet. Een robot maaier neemt jou daarentegen al het werk uit handen. Zo kun je eenvoudig de maaitijd instellen en door het gebied af te bakenen, weet de robot grasmaaier welk terrein aangepakt moet worden. Omdat robotmaaiers meerdere keren in de week zonder moeite de velden bijhouden, krijgt het gras geen kans om buitensporig te groeien. Daarnaast blijft de grasmat er prachtig uitzien.

Robotmaaier op de golfbaan: 300 tot 500 manuren worden bespaard

robotmaaier op de golfbaan

Een 18 holes golfbaan van gemiddelde grootte zou naar schatting 300 tot 500 manuren kunnen uitsparen door gebruik te maken van drie robotmaaiers. De Twentsche Golfclub, gevestigd in Ambt Delden, is één van de golfclubs in Nederland die naar tevredenheid robotmaaiers inzet. Wanneer een robotmaaier een bepaald opgegeven gebied heeft gemaaid, kan de machine zelfs een SMS versturen naar de opdrachtgever. Op deze manier weet deze persoon weet dat de klus erop zit. Op deze manier houden de werknemers van de golfclub vele uren over. Uren die zij weer op een andere manier nuttig kunnen besteden.

Robotmaaier maait gestructureerd

Het gebruiken van een robotmaaier scheelt veel tijd en werk waardoor de medewerkers van de golfclub tijd over houden. Kostbare tijd die zij kunnen besteden aan andere belangrijke klussen, zoals kleine onderhoudswerkzaamheden aan de baan. Ook maait een robotmaaier zeer nauwkeurig. Waar je met een zitmaaier wel eens vergeet waar je wel en niet bent geweest, werkt een maairobot op een zeer gestructureerde voorgeprogrammeerde wijze.

De Twentsche Golfclub, die werkt met robotmaaiers van Enk Groen & Golf uit Renkum, is erg tevreden over het gebruik van de robotmaaiers. Het enige waarvoor nog menselijk ingrijpen nodig is, is voor het bijwerken van de hoekjes en randjes van de golfbaan. Daar kan een robot maaier namelijk niet komen. Maar dat valt in het niet als je het vergelijkt met het aantal uren dat medewerkers zonder robotmaaiers kwijt zijn aan het onderhouden van de golfbaan. Voor grote clubs is het aanschaffen van robotmaaiers dus zeker een serieuze overweging waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *