Een robotmaaier kopen is een slimme keus voor diegene die geen zin heeft om zelf het gras te maaien en op te ruimen. Een robot grasmaaier brengt dan ook vele voordelen met zich mee. Maar heeft een robotmaaier nadelen? Gelukkig zijn er bijna geen nadelen op te noemen, maar als we er dan toch een uit moeten lichten?

Robotmaaier nadelen?

Bestel direct een robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een robotmaaier in België
Nu kopen

Robotmaaier nadelen?

Een automatische grasmaaier is niet goedkoop in de aanschaf en je zult hem eenmalig moeten installeren. Vanaf dat moment is heb je er bijna geen omkijken meer naar. Maar toch kan de robot maaier niet alles. In diverse reviews ben je dit kleine probleem vast al tegen gekomen. Benieuwd wat het is? Juist, gazonranden.

Een van de vervelendste robotmaaier nadelen, want een robotmaaier onderhoudt je gazon binnen de grenzen die je zelf stelt. Om het gazon leg je een perimeterdaad die ervoor zorgt dat de robot grasmaaier in het afgebakende gebied blijft. Op deze manier zal hij niet de tuin van je buurman gaat maaien of pardoes de sloot in rijden. In de meegeleverde handleiding of instructie wordt exact uitgelegd waar je de grensdraad moet leggen. Dit zal echter nooit helemaal op de scheiding tussen het gazon en de tuin zijn. De maairobot heeft namelijk ruimte nodig om te keren en zal dus nooit elk stukje van de gazonrand kunnen maaien, zodat er altijd iets werk voor je overblijft.

Heb ik nu wel of niet een probleem?

Grenst er een terras of voetpad op gelijke hoogte aan je gazon? Dan is dit niet zo’n probleem. De meeste robotmaaiers kunnen namelijk over tegels of voetpaden heenrijden, zodat deze gazonranden worden meegemaaid. Is je gazon omrand door tuin, dan is het beter om de grastrimmer tevoorschijn te toveren. Met een keer per week rustig de graskantjes bijtrimmen zorg je ervoor dat het gazon er tip top en strak bij ligt.

Je moet altijd bedenken dat je vroeger meer tijd kwijt was met het grasmaaien en ook de graskanten handmatig bij moest werken. Laat dit kleine probleem je er niet van weerhouden om een robotgrasmaaier aan te schaffen, want hij bespaart je eenvoudig heel veel tijd die je aan andere dingen kunt besteden. De robotmaaier nadelen vallen zogezegd in het niet bij de voordelen die een robotmaaier je biedt.

Gazonranden bijwerken? Grastrimmer kopen!

Ben je voorzien van alle robotmaaier accessoires, dan is het misschien handig om voor plekken die de maairobot lastig kan maaien (tegen muurtjes of om obstakels) een grastrimmer aan te schaffen. Er zijn diverse soorten grastrimmers op de markt. Wil je alleen je gazonranden bijtrimmen en misschien de kanten goed strak afsnijden? Dan heb je voldoende aan een grastrimmer met draaibare kop.

2 thoughts on “Robotmaaier nadelen

  1. Ik heb een strookje stenen van 15cm om het gazon aangelegd, eenmalig extra werk en daar gaat de robotmaaier net overheen zodat dr randen mooi mee gemaaid worden

  2. Koop vooral niet een automower van Bosch Inedego. geod onderhouden; binnen in binnen gestald. Na twee jaar net buiten de garantie veel kosten. Na 4 jaar weer van alles stuk. Kosten € 465. Neen dus. Bij terugzending zonder reparatie moeten kosten onderzoek betaald worden. Bosch, houd je rotzooi maar. Ik ga een andere automower kopen van een goed merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *