Robotmaaier in de gemeente | Dat een robotmaaier veel tijd en mankracht bespaart, daar zijn veel instanties al achter. Na golfclubs en voetbalverenigingen zet de gemeente nu ook graag robotmaaiers in om de gazons in de wijken en stadsparken netjes te houden. Een grasmaaiende robotmaaier in de gemeente Zevenaar houdt de grasvelden in topconditie.

Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk de best verkochte robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Robotmaaier in de gemeente Zevenaar

robotmaaier in de gemeente

Een robotmaaier in de gemeente? Ze zijn al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Eén van de gemeentes die veelvuldig en naar tevredenheid gebruik maakt van robotmaaiers is gemeente Zevenaar. Zo zet de gemeente robotmaaiers in op diverse sportparken en bij de atletiekbaan. Tevens is er een robotmaaier actief op de zonneweide bij het zwembad. De gemeente heeft voor robotmaaiers gekozen omdat het gebruik van deze machines veel manuren en geld bespaart. Robotmaaiers hebben als groot voordeel dat ze helemaal zelfstandig kunnen maaien. Hierdoor houden de werknemers van de groenvoorziening tijd over voor andere klussen.

Ook bij nat weer kan gemaaid worden

Naast het zonneveld bij het zwembad worden er ook robot grasmaaiers ingezet bij de sportvelden, omdat hier grote behoefte was aan een andere manier van grasonderhoud. De grasrobots kunnen makkelijk worden ingesteld en het terrein dat zij moeten maaien moet eenmalig worden afgebakend. Voor de rest doen de robotmaaiers al het werk. Dankzij de Bigmow-maaiers zien de gemeentelijke grasvelden er weer mooi uit. Dat komt onder andere doordat de maairobot meerdere keren per week maait en de robotmachine geen druksporen achterlaat. Nog een voordeel van robotgrasmaaiers is dat ook bij nat weer kan worden gemaaid omdat ze waterbestendig zijn.

Gras recycling

Een ander pluspunt van een robotmaaier is dat deze machine niet alleen maait, maar tegelijkertijd de grasresten nuttig wegwerkt. Je hoeft dus zelf geen grasresten af te voeren of in contact te komen met het gras. De grasmaaier robot maakt de grasrestjes namelijk zeer klein en geeft ze weer terug aan het gazon, zodat het grasveld automatisch en op een natuurlijke wijze voedingsstoffen krijgt. Dit proces heet mulching. Ook beschermt het laagje verpulverd gras het gazon tegen hitte en krijgt onkruid minder ruimte om tussen het gras door omhoog te komen. Gemeente Zevenaar is erg tevreden over het resultaat van de robotmaaier.

Geruisloos en met oplaadbare accu

Met een robot maaier ben je niet afhankelijk van stopcontacten en heb je geen last van snoeren. Daarnaast werkt een maairobot ook nog geruisloos, zodat je op ieder moment de maairobot aan het werk kan zetten. Ook heb je met een robotmaaier geen vervuilende uitstoot, omdat de grasmaaier werkt op een accu. Is de accu leeg? Geen probleem, de machine gaat uit zichzelf terug naar het basisstation om op te laden.

Goed beveiligd

Voor het maaien van grotere grasvelden is het dus erg handig om een robotmaaier in te schakelen. Doordat de grasrobot goed is beveiligd met een toegangscode is het apparaat onbruikbaar voor personen die geen inlogcode hebben en zal de accu grasmaaier niet snel meegenomen worden. Mocht dat toch gebeuren, dan is dankzij het GPS-systeem al snel te achterhalen waar de maairobot zich bevindt.

Toekomst robotmaaier in de gemeente: meer robotmaaiers voor onderhoud van sportvelden

De belangrijkste reden voor het aanschaffen van een robotmaaier is dat een gemeente gaat bezuinigen op het onderhoud van sportvelden. Tevens vinden de (vaak) vrijwilligers het maaien van de velden een te grote en tijdrovende klus. Deze twee factoren tezamen maken dat we in de toekomst steeds meer robotmaaiers op sportvelden kunnen gaan zien!