Inhoudsopgave

Robotmaaier garage

Iedere robot grasmaaier is gemaakt om met verschillende weersomstandigheden buiten te werken. Om de grasrobot en zijn laadstation te beschermen tegen regen en direct zonlicht kun je een robotmaaier garage kopen. We onderscheiden hierbij twee soorten, te weten de bovengrondse en ondergrondse robotmaaier garage.

Koop nu een robotmaaier garage

Bovengrondse robotmaaier garage kopen

Als je aan robotmaaier accessoires denkt, dan horen hier natuurlijk ook de beschermhuisjes bij. Deze beschermhuisjes die je op het gazon kunt zetten zijn het makkelijkst te installeren.

Robotmaaier garage Vaak is de robotmaaier garage middels een kliksysteem aan het basisstation vast te maken. Doordat het afdakje open te klappen is, kun je het bedieningspaneel van de maairobot goed bereiken. Daarentegen zijn er ook beschermhuisjes of afdakjes die je over het laadstation heen kunt plaatsen en met grondankers vastzet. Welke variant je ook kiest, de kabels aan de achterkant van het basisstation zijn altijd gemakkelijk bereikbaar.

Installatievideo Gardena beschermhuis

Ondergrondse robotmaaier garage kopen

In tegenstelling tot bovengrondse beschermhuisjes die je op het gazon of in je border zet, zijn er ook huisjes die uit het zicht verdwijnen. Het zijn er niet veel, maar er bestaan fabrikanten die ondergrondse garages produceren.

Je robotgrasmaaier verdwijnt via een liftsysteem in de grond. Robotmaaier garage - ondergronds De bovenkant van de garage is voorzien van kustgras of grind zodat het dak van de robotmaaier garage bijna niet opvalt wanneer het gesloten is. En doordat de grasrobot niet opvalt is hij beter beschermd tegen dieven en extra bestand tegen weersinvloeden. Het beschermhuis bevat het laadstation en er is een ventilator ingebouwd wat zorgt voor een aangename temperatuur.

Net zoals je bij de maairobot zoals de LandXcape LX790i een weekprogramma in kunt stellen, is dit ook bij het liftsysteem mogelijk. Is het tijd om te gaan maaien, dan gaat de maairobot met een liftsysteem omhoog en rijdt het gazon op. Is hij klaar of is het tijd om op te laden, dan rijdt de robot grasmaaier weer terug naar de garage. Hierna gaat hij met de lift naar beneden en zal daar de accu opladen en wachten totdat het weer tijd is om er op uit te gaan.

Dit innovatieve product bevat tevens een water afvoer systeem om overtollig regenwater direct af te voeren. Op deze manier wordt schade aan de grasrobot en het laadstation voorkomen.

Werking van een ondergrondse robotmaaier garage