Inhoudsopgave

Robotmaaier accessoires

Er zijn diverse robotmaaier accessoires op de markt die er voor zorgen dat je robot grasmaaier dag in dag uit goed blijft functioneren. Om de maaimachine in topconditie te houden zul je hem namelijk met enige regelmaat moeten schoonmaken en wanneer nodig de mesjes moeten vervangen. Ook kun je kiezen voor extra begrenzingsdraad met bevestigingspinnen, een robotmaaier garage of een nieuwe accu. Bekijk hier welke robotmaaier accessoires er zoals te koop zijn.

Koop nu robotmaaier accessoires

Robotmaaier mesjes

Robotmaaier accessoires - robotmaaier set mesjes / messenEen robotmaaier zal geen optimaal maairesultaat afleveren zonder een sterke en scherpe messenset. Vaak krijg je bij je maaier een reserveset meegeleverd, maar er kom een tijd dat je de messen vervangen moet. Ieder merk en model heeft zijn eigen specifieke messen, dus let goed op welke je er onder zet. Belangrijk is om originele maaimessen te kopen. Zie hiervoor de meegeleverde gebruikershandleiding of neem een kijkje op de website van de fabrikant.

Robotmaaier begrenzingsdraad

Robotmaaier accessoires - robotmaaier begrenzingsdraad / grensdraad / afbakeningsdraad

Door het aanleggen van een begrenzingsdraad om je gazon baken je het werkgebied van de maairobot af. Dit grensdraad, perimeterdraad of afbakeningsdraad sluit je aan op het laadstation wat wat ervoor zorgt dat er een magnetisch veld ontstaat waarbinnen de maairobot zijn rondjes zal rijden. Let bij het kopen van een robotmaaier goed op de hoeveelheid meegeleverde grensdraad en haringen. Soms is dit niet voldoende om je hele terrein te omranden. Uiteraard kun je voor elk merk extra grensdraad mee bestellen.

Bevestigingspennen

Robotmaaier accessoires - robotmaaier haringen / krammen / klemmen

Eer zijn twee manieren om het grensdraad aan te brengen. Methode 1 is het ingraven van de grensdraad in je gazon met behulp van een spade of kantensteker. Dit is vooral handig als je regelmatig het gazon wilt verticuteren. Methode 2 is het grensdraad op het gazon neerleggen en vastzetten met haringen of pinnen. In de regel is het het gebruikelijk om om de 50 centimeter een haring te plaatsen zodat je zeker weet dat de draad netjes een strak op je gazon blijft liggen.

Robotmaaier garage

Robotmaaier accessoires - robotmaaier beschermhuis / garage

Bijna elke robot grasmaaier is weerbestendig. Dat moet ook wel, want het regent regelmatig en de maairobot is vaak op je gazon te vinden. Wanneer je de grasrobot niet onder een afdakje kunt plaatsen omdat dit lastig is met het laadstation dan kun je er voor kiezen om een robotmaaier huisje te kopen of zelf te maken. Deze robotmaaier garage beschermt zowel je grasrobot als het laadstation tegen barre weersinvloeden.

Robotmaaier accu

Dankzij de ingebouwde accu kan de maairobot zelfstandig je gazon onderhouden. Na verloop van tijd zal de accu echter aan kracht verliezen waardoor de maaicapaciteit en het maairesultaat vermindert. Om je grasmaaier robot weer nieuw leven in te blazen kun je voor iedere grasrobot een vervangende accu kopen. Deze kun je zelf vervangen, maar je kunt het ook door je dealer laten doen. Met een nieuwe accu zorgt je grasmaaier robot weer voor prima prestaties.

Tip: de grastrimmer / kantenmaaier

Robotmaaier vergelijken? Heb je gedaan. Robotmaaier kopen? Check! Robotmaaier accessoires bijbesteld? OK! Maar let op. Niet elke maairobot zal de rand van je gazon goed mee kunnen maaien. Dit is een van de weinige robotmaaier nadelen. Voor het netjes houden van je gazonranden kun je het best een grastrimmer / kantenmaaier gebruiken. Voor de kleinere gazons kun je ook een grasschaar kopen, maar op deze manier de randen van grote gazons bijknippen kan een tijdrovende klus zijn. Een goede grastrimmer kopen is dan een betere keus.

Veilig trimmen = gezond weer naar huis

Een grastrimmer kopen gaat hand in hand met letten op veiligheid. Bescherm jezelf goed tegen rondvliegend struikgewas en tegen een onverhoopte uitglijder met je kantenmaaier. Op zoek naar stevige werkkleding, schoeisel, handschoenen, gehoorbescherming of veiligheidsbril?

Meer informatie