Robomow RX50u review – Krachtige maairobot voor kleinere tuinen | Voor veel tuineigenaren kan de aanschaf van de krachtige robotmaaier de moeite waard zijn. Omdat het nieuwe, compacte model van de RX-serie bijzonder handig en betrouwbaar is. De Robomow robotmaaier maait kleine en middelgrote percelen tot 500 m². Hellingen tot 15% zijn geen probleem voor dit slimme model. De krachtige robotgrasmaaier kan bijzonder eenvoudig worden geprogrammeerd en aangestuurd via de app. Bovendien kunnen individuele start- en maaitijden worden gedefinieerd. De automatische grasmaaier heeft een dubbel maaimes van hoge kwaliteit en zorgt zo voor uitstekende maairesultaten. Je kun ook een Robomow RoboHome garage voor je robotmaaier kopen om deze te beschermen tegen de weersomstandigheden.

Robomow RX50u robotmaaier

Vergelijk direct Robomow robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Robomow robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Robomow RX50u

Robomow’s RX modellen hebben intelligente functies, gebruiksgemak en uitstekende maairesultaten. Veel tuineigenaren willen een Robomow robotmaaier kopen. De Robomow RX50u maait comfortabel en geruisloos met 64 dB in de Eco-modus en kan zijn werk tot 180 minuten doen zonder opladen. Wanneer de accucapaciteit laag is en het werk gedaan is, gaat de maaimachine automatisch naar het laadstation. De mulch functie zorgt er ook voor dat het gazon van natuurlijke meststoffen wordt voorzien en dat gazoneigenaren zich geen zorgen meer hoeven te maken over het afvoeren van gazonafval. Hindernissen zijn geen probleem voor de grasmaaier en verwondingen en beschadigingen worden voorkomen door de uitgebreide sensortechnologie. Het model is ideaal voor middelgrote gazons en kleinere hellingen. Met de Robomow RX50u kun je ook nog twee andere gebieden maaien. Wanneer je de compacte en wendbare robotmaaier aanschaft, kun je profiteren van een aantal voordelen.

Robomow RX50u – Wat zijn de voordelen van de compacte robotmaaier?

Ook voor tuineigenaren worden robotmaaiers steeds belangrijker. Omdat je de eigenaren van onroerend goed ontlast van de vervelende maaiwerkzaamheden waarvoor vaak weinig tijd is, afgezien van de stressvolle dagelijkse routine. Veel tuineigenaren willen daarom graag een van de krachtige en praktische robotmaaiers kopen. In tegenstelling tot de benzine varianten zijn de kleine, automatische tuinhulpjes bijzonder milieuvriendelijk, flexibel en geluidsarm. Maairobots van Robomow behoren tot de beste robotmaaiers in Europa. Omdat ze hoge prestaties, intelligentie en gebruiksvriendelijkheid bieden. De Robomow RX50u is klein, wendbaar en licht van gewicht. Het beschikt over een krachtige lithium-ion batterij. De tuinmachine laadt deze accu volautomatisch op bij een laag laadvermogen en na afloop van het maaiwerk. Het lage maandelijkse energieverbruik van 8 kW maakt het bijzonder zuinig en milieuvriendelijk.

Veiligheidsfuncties

De automatische robotmaaier heeft intelligente veiligheidsfuncties en is daardoor optimaal beschermd tegen diefstal en ongeoorloofde toegang. Daarbij voorkomen de aanwezige hef- en kantelsensoren letsel en schade. Bovendien heeft het toestel een pincode en een noodstopknop; bij bediening stoppen de scherpe messen onmiddellijk.

Hoe werkt de Robomow RX50u?

Het laadstation van de robotmaaier en de haken voor de bevestiging van de grensdraad zijn bij de levering inbegrepen. De grensdraden moeten apart worden aangeschaft en correct in je tuin worden geïnstalleerd. Je kun hierbij uiteraard gebruik maken van een aanlegservice om je hierbij te ondersteunen. De robot maaier kan dan in gebruik worden genomen. machine legt de gewenste afstand af en verkort het gazon met behulp van het hoogwaardige dubbele messen. Daarnaast vangt de maaier het versnipperde gras echter niet op, maar plaatst het terug op het gazon. Deze fijne grasstekken dienen als natuurlijke meststof voor het gazon en zorgen voor intensief vocht. De mulchfunctie voorkomt dat de tuineigenaar het gazonafval op een tijdrovende en kostbare manier moet afvoeren. Bij het maaien omzeilt de robotmaaier op betrouwbare wijze obstakels en voorkomt schade.

Energieverbruik

Op het afgebakende gazon navigeert de robot grasmaaier willekeurig over het gazon en zorgt voor optimale maairesultaten. Als de accucapaciteit van de maaier naar het einde toe taps toeloopt, gaat hij automatisch naar het laadstation. Het laadproces duurt tussen de 8 en 10 uur. Is de accu eenmaal volledig opgeladen, dan kan de robotmaaier tot 180 minuten maaien. Met 8 kWh per maand verbruikt de automatische robotmaaier zeer weinig elektriciteit en is bovendien bijzonder milieuvriendelijk. Met een maaicapaciteit van 100 Watt werkt hij betrouwbaar en bereikt hij optimale maairesultaten.

Speciale functies van de compacte maaigereedschapsrobot

De RX-modellen zijn de nieuwste Robomow robotmaaiers. De modellen worden gekenmerkt door gebruiksgemak, hoge intelligentie en ideale maairesultaten. De Robomow RX50u heeft een krachtig maaisysteem en een krachtige accu. Met de Robomow App is de grasrobot bijzonder eenvoudig te bedienen en te programmeren. Met het stevige tweebladige mes zorgt de robotmaaier ook voor optimale maairesultaten. Het apparaat is bijzonder eenvoudig te installeren en te bedienen. De speciale randmodus maakt het ook mogelijk om bijzonder nauwkeurig hoeken en randen te maaien. Dit bespaart de tuineigenaar de tijdrovende nabewerking. De maaihoogte kan ook individueel door de gebruiker worden gedefinieerd.

Voor gazons tot 500 vierkante meter

Met een wekelijks programma kan de RX50u bijzonder flexibel werken. Je kun ook start- en maaitijden definiëren via de app. De krachtige robotmaaier kan ook tot twee verschillende gazons verwerken. De maairobot werkt stil bij 64 dB in de Eco-modus en genereert een maximaal volume van 70 dB in de normale maaimodus. Dit betekent dat de machine ook ’s avonds gebruikt kan worden zonder de buren te storen. Met een maaibreedte van 18 cm en een wattage van 100 watt is de wendbare robotmaaier bijzonder geschikt voor kleine gazons tot 500 m². Hellingen tot 15%, oneffenheden en hoeken worden door de automatische tuingereedschap betrouwbaar beheerst. Voor de Robomow RX50u en vele andere Robomow robotmaaiers zijn ook speciale garages beschikbaar. Robomow RoboHome beschermt de robotmaaier effectief tegen regen en zonlicht en is eenvoudig te installeren op het laadstation.

Robomow RX50u – Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Als je deze Robomow robotmaaier wilt kopen, moet je eerst een aantal criteria in overweging nemen. De aankoopbeslissing moet in de eerste plaats gebaseerd zijn op de grootte en de aard van het te maaien gebied. De Robomow RX50u is aanbevolen voor kleine percelen en hellingen tot 15%. Om ervoor te zorgen dat de tuinhulp op de lange termijn optimale maairesultaten behaalt, moet je hem regelmatig laten onderhouden. Van tijd tot tijd is het ook aan te raden om de messen te vervangen, zodat je ook op de lange termijn een nauwkeurig gemaaid gazon vindt. Met de aanschaf van een krachtige grasmaaier robot vind je weer meer tijd voor de belangrijke dingen in het leven. De belangrijkste gegevens over de Robomow RX50u in één oogopslag:

  • Max. helling: tot 15%
  • Oppervlakte gazon: 500m²
  • Functie: volautomatisch
  • Werkende tijd: 180 min
  • Geluidsniveau: 64-69 dB
  • Basisstation: Ja
  • Bediening via app: Ja
Bestel direct een Robomow robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Robomow robotmaaier in België
Nu kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *