Inhoudsopgave

Robomow RX 20U Clever robotmaaier

Niet iedereen heeft er plezier aan om met tuingereedschap in de tuin te werken: en wanneer je gazon hebt is het belangrijk dit te onderhouden, of er nu zin in hebt of niet. Het gazon onderhouden wordt een stuk aantrekkelijker wanneer je weet dat je dit niet zelf hoeft te doen. Het is dan ook heel goed mogelijk om een robotmaaier aan te schaffen, zoals de Robomow RX 20U Clever. Wat voor robotmaaier is dit, wat zijn de belangrijkst voordelen en zijn er ook nadelen? Hier ontdek je alle belangrijke informatie over deze maaier, zodat het nog makkelijker wordt om te vergelijken en een goede keuze te maken.

Koop nu een Robomow robotmaaier

Robomow RX 20U Clever overzichtRobomow RX 20U Clever robotmaaier

Met de Robomow RX 20U Clever kies je voor een robotmaaier die geschikt is voor het onderhouden van de kleinere gazons. De maaier is zeer compact en wendbaar en daardoor ook perfect wanneer je een tuin hebt met veel objecten, zoals bloemenperkjes. De maaier is via de Robomow App te besturen en beschikt over een timer. Zo gaat deze volautomatische grasmaaier zelf aan de slag wanneer je niet thuis bent om de maaier aan te sturen. Voor gazons tot 200 m2 is deze maaier dan ook zeer geschikt.

In de doos

  • Robomow RX 20U Clever
  • Maaimes
  • Grensdraad en bevestigingsmaterialen
  • Handleiding

De installatie van de Robomow robotmaaier

Het is erg gemakkelijk om de Robomow RX 20U Clever in gebruik te nemen. Het enige wat je hoeft te doen is het aanleggen van het grensdraad rondom het gazon. Vervolgens kun je bij de maaier de maaihoogte instellen en het programma starten: de maaier doet te rest. Voor het eerste gebruik is het aan te raden om de handleiding goed door te nemen, omdat je op deze manier zeker weet dat je alles goed instelt. Het gebruik van de robot maaier is op deze manier ook een stuk eenvoudiger.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: tot 300 m2
  • Maaihoogte: 15 tot 45 mm
  • Snijbreedte: 18 cm
  • Mulchfunctie: Ja
  • Maximale maaiduur: 90 tot 120 minuten

Bediening en onderhoud

De bediening van de Robomow robot grasmaaier kan op twee manieren: via de app en handmatig. Handmatig is vooral bij het eerste gebruik van belang of wanneer je het ingestelde programma wilt wijzigen. Het is erg eenvoudig om de maaier te bedienen via de app, zodat je verzekerd bent van nog meer gebruiksgemak.

Een robotmaaier moet goed onderhouden worden, vooral wanneer je optimaal wilt profiteren van de lange levensduur. Zorg er daarom voor dat je de wielen en de behuizing na gebruik controleert op grassnippers, zand en ander vuil. Dit kun je schoonmaken met een vochtige doek en een borstel, maar niet met de hogedrukspuit. Verder is het slim om de messen en accu van de robotmaaier eens in de zoveel tijd te controleren.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel is dat de Robomow RX 20U Clever zeer geschikt is voor de kleinere gazons. Dit betekent dat deze maaier de perfecte kandidaat is voor jouw kleine tuin. Verder is het erg gemakkelijk om de maaier te bedienen met de app via je smartphone of tablet. Verder is het toestel voorzien van een groot maaimes die niet zomaar kapot gaat: hij kan goed tegen een stootje, zoals botsing met harde objecten als stenen. Een nadeel is dat je mogelijk grensdraad tekort komt voor je robotmaaier. Je krijgt standaard 80 meter aan draad meegeleverd, maar dit kan te kort zijn, afhankelijk van hoe jouw tuin is ingedeeld. Je zult in dit geval nog apart draad mee moeten bestellen.

Conclusie

De Robomow RX 20U Clever is een slimme en makkelijk te gebruiken robotgrasmaaier die perfect in jouw kleine tuin aan de slag kan voor het onderhoud van je gazon. Zoek je een onderhoudsvriendelijke, snelle en slimme maaimachine die jou van extra gemak voorziet? Dan is dit model (net als de Robomow RT 300) zeker aan te raden.

Meer informatie over de Robomow RX 20U Clever