Inhoudsopgave

Robomow RT700 robotmaaier

Met veel gemak het gazon in je tuin onderhouden? Dat kan met de aanschaf van een goede robotmaaier. Je hebt de keuze uit tientallen modellen, waardoor het moeilijk kan zijn de juiste keuze te maken. Een van de mogelijkheden die je hebt als het gaat om een degelijke en goed betaalbare robotmaaier is de Robomow RT700. Wat zijn de specificaties van dit model en wat zijn de voor- en nadelen? Op deze pagina lees je een uitgebreide review over het model, zodat het voor jou makkelijker is om een vergelijking en uiteindelijk een keuze te maken.

Koop nu een Robomow robotmaaier

Robomow RT700 robotmaaierRobomow RT700 overzicht

De Robomow RT700 is een robotmaaier die, zoals de naam doet vermoeden, is geschikt voor een gazon tot een oppervlak van 700 m2. De maaier heeft een aantal handige functies en eigenschappen die ervoor zorgen dat je altijd profiteert van optimaal gemak. De maairobot maakt deel uit van de nieuwe RT serie van Robomow: deze hebben offroad een goede grip maar kunnen ook steile hellingen tot 30% aan. Verder is de maaibreedte van 18 centimeter redelijk standaard, maar breed genoeg voor een goed maairesultaat, ook op een oneffen terrein.

In de doos

  • Robomow RT700
  • Laadstation
  • Grensdraad en bevestigingsmateriaal
  • Handleiding

De installatie van de Robomow RT700

De Robomow RT700 wordt geleverd met 200 meter aan grensdraad en de benodigde haringen voor de bevestiging. Het is dan ook belangrijk om eerst het werkgebied van de maaier af te bakenen, zodat de maaier hier niet van afwijkt. Verder is het direct mogelijk om de robot maaier in te stellen in diverse programma’s, afhankelijk van het werkgebied dat je hebt gecreëerd. Het is altijd belangrijk eerste de handleiding door te nemen, zodat je niet alleen de installatie goed uitvoert, maar dat je het gebruik van de maaier bij het eerste gebruik meteen goed onder de knie hebt.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: tot 700 m2
  • Maaihoogte: 15-60 mm
  • Snijbreedte: 18 cm
  • Mulchfunctie: Ja
  • Maximale maaiduur: tot 120 minuten

Bediening en onderhoud

De bediening van deze robotmaaier van Robomow is erg gemakkelijk: het is mogelijk om de maaier via de app te bedienen. Dit betekent dat je niet telkens naar de maaier toe hoeft te lopen om eventuele wijzigingen door te voeren in het programma. Je kunt dit allemaal vanaf een afstandje regelen. Daarnaast zal de grasmaaier robot zelfstandig naar het laadstation rijden wanneer de accu leeg is; hier heb je zelf dan ook geen omkijken naar.

Het onderhoud van de Robomow RT700 is belangrijk, omdat je op deze manier een langere levensduur krijgt. De maaier is voorzien van een gepatenteerde reiniger, welke het schoonmaakwerk veel minder maakt. Toch is het belangrijk de maaier na gebruik goed te checken, vooral de messen en de wielen. Op deze manier voorkom je dat de robot maaier minder goed werkt, bijvoorbeeld doordat er gras of zand vast zit.

Voor- en nadelen

De Robomow RT700 is een makkelijk te bedienen maaier met een aantal voordelen. Onder andere de zelfreinigende wielen zijn een groot voordeel: hiermee laat de fabrikant de kwaliteit zien van de nieuwe RT serie. Verder is er sprake van een speciaal ontwikkeld snijsysteem, waarbij je altijd goede resultaten krijgt: of je nu kiest voor een snijhoogte van 15 of 60 mm voor de ideale maaihoogte van gras. Verder zorgen het lage toerental en de geoptimaliseerde aandrijving altijd voor een stille werking, op ieder moment van de dag.

Heeft het apparaat dan ook nadelen? Een mogelijk nadeel van deze robotmaaier is dat dit model is voorzien van een borstelmotor: deze hebben over het algemeen meer onderhoud nodig dan een borstelloze motor. Hiermee is de maaimachine minder onderhoudsvriendelijk dan andere, vergelijkbare modellen. Daarnaast is de oplaadtijd van 180 minuten wat aan de lange kant.

Conclusie

De Robomow RT700 is een goede keuze wanneer je graag een makkelijke en duidelijk te bedienen maaier wilt aanschaffen. Robomow heeft met deze robotgrasmaaier een kwalitatieve en betaalbare maaier op de markt gebracht die van de belangrijkste gemakken is voorzien. Wil je nog minder onderhoud aan je maaier? Kijk dan naar een robotmaaier met koolborstelloze motor. Voor grotere gazons is de Cramer RM1500 wellicht een goede keuze.

Meer informatie over de Robomow RT700