Inhoudsopgave

Robomow RT 300 robotmaaier

Een strak en perfect gazon, waar je zelf niets aan hoeft te doen: lijkt dat je wel iets? Dan is het zeker een aanrader om na te denken over de aanschaf van een robotmaaier. Hiermee zorg je voor het ultieme gebruiksgemak maar ben je ook altijd verzekerd van een mooi onderhouden gazon. Een goede robotgrasmaaier zorgt natuurlijk voor veel gemak, maar biedt ook tal van extra’s waarmee hij zich onderscheidt van de rest. Benieuwd naar de specificaties, voor- en nadelen van de Robomow RT 300? Hier lees je alle informatie en ben jij in staat een goede beslissing te maken.

Koop nu een Robomow robotmaaier

Robomow RT 300 overzichtRobomow RT 300 robotmaaier

Met de Robomow RT 300 kies je voor een automatische grasmaaier die jouw tuin in de beste conditie houdt. De maaier neemt jouw maaiklus uit handen en zorgt ervoor dat je tuin er altijd strak bij ligt. Je kunt deze robotmaaier zeer eenvoudig bedienen via de app: het enige wat je hoeft te doen is de juiste instelling kiezen en de robot maaier laten starten. Is de maaier klaar, dan gaat deze zelf terug naar het laadstation. Het toestel is, zoals de naam doet vermoeden, geschikt voor een gazonoppervlakte tot 300 vierkante meter. Dankzij de meegeleverde robotmaaier accessoires wordt het instellen en gebruiken van deze maaier nog makkelijker

In de doos

  • Robomow RT 300
  • Laadstation
  • Grensdraad en bevestigingsmateriaal
  • Handleiding

De installatie van de Robomow RT 300

Je installeert de Robomow RT 300 heel gemakkelijk met de meegeleverde accessoires. Het grensdraad gebruik je om het werkgebied van de maaier te bepalen. Dit kan met maximaal 2 zones. Het is mogelijk dat je hierbij een tuinpad of terras oversteekt. Daarna kun je een weekprogramma instellen: je bepaalt hierbij de dagen waarop je grasmaaier robot aan de slag gaat met je gazon. Alle details over de installatie en het eerste gebruik lees je in de handleiding.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: tot 300 m2
  • Maaihoogte: 15 tot 60 mm
  • Snijbreedte: 18 cm
  • Mulchfunctie: Ja
  • Maximale maaiduur: 75 minuten

Bediening en onderhoud

Je kunt deze robotmaaier van Robomow koppelen aan je smartphone door middel van bluetooth. De speciale app geeft je de mogelijkheid om je robotmaaier heel gemakkelijk te bedienen. De app heeft ook een functie waarmee het mogelijk is om de robotmaaier gericht te sturen. Zo weet je zeker dat er geen enkele plek wordt overgeslagen

Een robot maaier gaat lange tijd over een gazon heen, en dit betekent dat er gras, zand en ander vuil vast kan blijven zitten in de messen of wielen. Het is dan ook belangrijk om je maaier goed te onderhouden, zodat je zeker weet dat deze goed blijft werken. Controleer ook eens in de zoveel tijd de accu. Goed robotmaaier onderhoud zorgt ervoor dat je de levensduur van de Robomow RT 300 verlengd: zo maak je nog langer gebruik van deze welkome tuinhulp.

Voor- en nadelen

De Robomow RT 300 heeft als belangrijkste voordelen dat het mogelijk is om in 2 zones te maaien. Daarnaast kun je het ook zien als een groot voordeel dat je de maaier via de app kunt bedienen. Verder is het ook mogelijk de maaier met de hand te besturen en maakt het niet uit als het terrein bestaat uit heuveltjes en hobbels. De maaier is beveiligd met een alarm tegen diefstal. Ook heeft de robotmaaier sensoren waarmee botsingen met objecten voorkomen worden; maar ook letsel. Een mogelijk nadeel van het toestel is dat de maaier wordt geleverd met relatief weinig grensdraad. Of je tekort komt is vooral afhankelijk van de vorm van je gazon. Daarnaast is er geen verbinding met wifi mogelijk, waardoor je in de buurt moet zijn om je tuinmachine via de app te kunnen bedienen.

Conclusie

Ben je op zoek naar een goede, makkelijk te bedienen en redelijk goedkope robotmaaier? Dan is de Robomow RT 300 zeker een goede optie. De maaier is niet alleen heel gebruiksvriendelijk, maar is ook zeer veilig in gebruik en zorgt daarnaast ook voor een heel strak resultaat in maar liefst 2 zones. Een ander redelijk betaalbaar alternatief is de Zoef Berta MR18Z.

Meer informatie over de Robomow RT 300