Robomow RS635 review | De Robomow RS635 is een krachtige machine en kan makkelijk hoog gras aan dankzij zijn krachtige wielmotoren en twee buiten de wielen maaiende messen. Hij is geschikt voor gazons tot maximaal 3.500 m2. De aanbevolen grootte is 2.000 m2. De robot maaier wordt geleverd met onder andere 500 draadpinnen, 400 meter draad en is te bedienen door middel van de Robomow app.Robomow RS635 robotmaaier

Vergelijk direct Robomow robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Robomow robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Robomow RS635 review

Waar kleinere lichtere robotmaaiers soms wat moeite hebben met langer gras, maait de Robomow RS635 dit moeiteloos kort. Onthoud wel dat hoe langer het gras, hoe meer kracht de maaimotoren moeten zetten en hoe luider de robot wordt. De maximale hellingsgraad waarop de robotgrasmaaier kan maaien is 36%. In vergelijking met andere merken hoeft de Robomow RS635 minder vaak uit te rijden omdat hij is uitgerust met een breed maaidek.

De maaibreedte is maar liefst 56cm en hij beschikt over 2 zeer sterke mesbladen (3 punten per blad). Deze messen komen tot net iets buiten de wielen zodat deze ook de gazonranden goed kort kunnen maaien. De fabrikant noemt dit de randmaaifunctie. De messen worden wel binnen de behuizing gehouden zodat veiligheid voor mens en dier is gewaarborgd. Verder is de machine zeer veilig door kantel-, bots- en tilsensoren.

Wat opvalt is dat de mesmotoren elk in een andere richting draaien. Voordeel is dat je de messen van plaats kunt verwisselen zodat de automatisch de andere snijkant gebruiken! De maaihoogte is in te stellen tussen de 20 en 80mm en deze robotmaaier van Robomow kan gemiddeld anderhalf uur maaien op een volle accu. Het laden zelf duurt 90 tot 120 minuten. De maai/laad ratio van deze grasrobot is dus uitstekend.

Robomow RS635 in de praktijk

App

Wil je graag de Robomow RS635 robotmaaier via een app bedienen? Dat kan! De app die beschikbaar is voor iOS en Android zorgt ervoor dat je de machine eenvoudig in kunt stellen. Ook kun je de maairobot middels je smartphone besturen om hem naar plaatsen te dirigeren die je graag gemaaid wilt hebben. En regent het? Geen nood. Door de ingebouwde regensensor keert hij uit zichzelf terug naar het basisstation.

Over het gewicht nog het volgende. Heb je geen in om naar de sportschool te gaan en met gewichten te lopen zwoegen? Til dan gewoon een paar keer de robotmaaier op. Met een gewicht van 20 kilo is dit zeker een zware jongen te noemen.

Robomow RS635 review: de plus- en minpunten op een rijtje

Robomow RS635 robotmaaier - onderkantVoordelen

  • Is zeer geschikt voor het maaien van lang gras met zijn krachtige messen (maaibladen)
  • Door unieke randmaaifunctie kan hij tot buiten zijn wielen maaien
  • Super snel door zijn brede maai oppervlak
  • Een zeer goede mulch functie waarmee hij lang gras gemakkelijk versnippert en de gazonbodem meteen bemest wordt
  • Modulair, wat betekent dat je diverse onderdelen makkelijk kunt vervangen

Nadelen

  • De geluidsproductie ligt iets hoger dan bij andere robotmaaiers
  • De robotmaaier is niet uitgerust met afgrondsensor, die hem laat uitwijken wanneer hij een afgrond nadert
  • Met 20kg is dit een van de zwaardere grasrobots

Update: de RS635 is inmiddels vervangen door de Robomow RS635 Pro S.

Bestel direct een Robomow robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Robomow robotmaaier in België
Nu kopen