Robomow RS625 Pro review | Robomow ontwikkelt al robot grasmaaiers sinds 1995 en staat voor kwaliteit. Dat laat het merk dan ook zien met de Robomow RS625 Pro. Dit is een iets uitgebreidere variant dan Robomow RS625. De maairobot is in staat tuinen van maximaal 4.000 vierkante meter te onderhouden en te bedienen via een smartphone wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. Doordat de fabrikant een uitstekende (after sales) service heeft, zorgt zij ervoor dat je lang en met veel plezier van je robotmaaier kunt genieten. In deze review zoomen we nader in op de Robomow RS625 Pro.

Robomow RS625 Pro - bovenaanzicht

Vergelijk direct Robomow robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Robomow robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Robomow RS625 Pro

 • Capaciteit van maximaal 4.000 m2 (aanbevolen 2.600 m2)
 • GSM Module voor (storings)meldingen
 • Krachtige borstelloze DC maaimotor
 • Maaibreedte van 56 centimeter

Robomow RS625 Pro in de praktijk

Robomow RS625u, RS625 Pro en RS625 Pro S?

Een Robomow grasrobot uit de RS-serie is te verkrijgen in 3 uitvoeringen. De RS625u wordt compleet geleverd inclusief begrenzingsdraad en bevestigingspennen om de draad mee vast te zetten. Waarbij je met dit model dus gelijk startklaar bent, zul je bij de RS625 Pro en RS625 Pro S zelf nog eventjes perimeterdraad en haringen bij moeten bestellen. Uiteraard is dit met een paar muisklikken mogelijk, maar wel goed om te weten. Overige verschillen

De “Pro” en “Pro S”-varianten worden zonder installatiekit (draad en pennen) geleverd, maar met een GSM module welke (storings)meldingen direct doorzet naar je smartphone. Draad en pennen zul je zelf moeten bijbestellen. De “Pro S” variant wordt geleverd inclusief de Robohome robotmaaier garage welke je Robomow robotmaaier beschermt tegen extreme weersomstandigheden.

Productiviteit

Capaciteit werkgebied & Maximaal niveauverschil

De Robomow RS625 Pro is in ideale omstandigheden in staat om tuinen tot maximaal 4.000 vierkante meter te bedienen. De maairobot draait zijn hand niet om voor kleine oneffenheden in het terrein is kan hellingen aan van maximaal 20 graden. Voordat je überhaupt een robotgrasmaaier aanschaft is het erg verstandig om de gazonoppervlakte te berekenen en te kijken of er sprake is van (steile) hellingen. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat de maairobot niet in staat is je gehele gras goed te maaien. De fabrikant houdt hier zelf ook al rekening mee, want zij geeft zelf een aanbevolen capaciteit op van 2.600 vierkante meter.

Accu

Maaitijd & Oplaadtijd

De robot grasmaaier heeft een 26 Volt Lithium (LiFePO4) accu met een capaciteit van 4.5 Ah. Hierdoor is hij in staat om op een volle acculading ongeveer 60 minuten te maaien, waarna hij automatisch zijn oplaadstation opzoekt. Je hoeft de robotgrasmaaier niet op te pakken en zelf aan de lader te zetten, hoe fijn is dat? Voor het opladen moet je rekening houden met 90 tot 120 minuten. Waar je bij sommige robotgazonmaaiers het basisstation op het gazon moet plaatsen, is het met de Robomow RS625 Pro mogelijk om het laadstation buiten het gazon (bijvoorbeeld in een border) op te stellen.

Maaisysteem

Messen

Aan de onderzijde van de Robomow RS625 Pro robotmaaier vinden we 2 sterke mesbladen met (3 snijkanten per blad die elk tot buiten de wielen kunnen maaien. Door de fabrikant wordt dit aangeduid als de randmaai-functie. Zo hou je de gazonranden namelijk mooi kort en hoef je minder met een grastrimmer te stoeien. Echter, dit apparaat is wel handig om je gazonkanten netjes strak af te snijden. De twee messen zijn van zo’n sterke kwaliteit dat ze slechts 1 maal per jaar vervangen hoeven te worden. Beide messen draaien overigens in een andere richting zodat je ze ook om kunt wisselen waardoor ze de andere snijkant van het mes gebruiken.

Zwevend maaidek

Om de Robomow RS625 Pro goed om te kunnen laten gaan met oneffenheden in het gazon, is hij uitgerust met een zogenaamd zwevend maaidek. Doordat de maaikop van de maairobot zich in verticale richting kan bewegen, kan hij zich perfect aanpassen aan de verschillende gazoneigenschappen. Het voordeel van dit zwevend maaidek is dat het voorkomt dat de grasrobot vastloopt en hiermee het gras en/of zichzelf schade toebrengt. Merkt de grasmaaier robot dat hij desondanks in de problemen kan komen, dan stop hij direct. Daarna rijdt hij een klein stukje achteruit en gaat een andere kant op.

Grasrecycling

Het gras wordt door de Robomow RS625 Pro netjes afgesneden op een door jezelf in te stellen maaihoogte. Omdat de grasrobot erg kleine stukjes gras afmaait en op het gazon achter laat, is gras opruimen dus niet nodig. Doordat de grasmaaier robot continu het gras maait en op deze natuurlijke manier bemest, heeft mos en onkruid ook minder kans om zich te laten zien en te verspreiden.

Unieke kenmerken

Turbo mode

De turbo mode laat de mesmotor sneller draaien om bijvoorbeeld een gedeelte met hoger gras sneller te laten maaien. In het voorjaar of tijdens het maaiseizoen wanneer het gras sneller groeit, is dit een welkome optie. Het is niet mogelijk om de robotmaaier continu op turbo mode te zetten, want dit slurpt aardig wat energie uit de lithium accu.

Randmaai mode

Ondanks dat de Robomow RS625 Pro reeds buiten de wielen kan maaien, is er nog een mooie feature aan het assortiment toegevoegd. Wanneer je de randmaai modus selecteert zal de robotgrasmaaier de begrenzingsdraad gaan volgen en langs de complete draad het gras aan de randen maaien. Grenst je tuin echter aan een muurtje of hek, dan kan er een kleine grasstrook overblijven die niet gemaaid wordt omdat de robot grasmaaier hier gewoon weg niet bij kan. Hierdoor zul je dan toch echter (helaas) de grastrimmer moeten gebruiken. En is de machine eenmaal klaar met het maaien langs de gehele grensdraad? Dan schakelt jij automatisch weer terug naar zijn reguliere maaischema.

SmartMow

Waar andere robotgrasmaaiers bij het bereiken van het grensdraad stoppen, achteruit rijden, omkeren en verder gaan met maaien is de Robomow RS625 Pro verwend met het SmartMow programma. Komt de grasmaaier robot in de buurt van de perimeterdraad, dan zorgt de software ervoor dat de maairobot in een vloeiende beweging wegdraait voor de draad om onnodige starts en stops te vermijden. Hierdoor is de belasting van maai- en wielmotoren minder en heeft de grasrobot ongeveer 10 procent minder maaitijd nodig dan robotgrasmaaiers die niet over deze techniek beschikken.

Eco mode

Om energie te besparen is het mogelijk de eco mode te kiezen. Op deze manier zal de robotmaaier bij het maaien van het gras zo min mogelijk energie verbruiken. Het toestel zal wel wat minder snel over je gazon rijden, dus hou er wel rekening mee dat het wat langer duurt vooraleer het gras weer tot de perfect hoogte is gemaaid. Deze optie is handig wanneer het gras niet zo snel meer groeit of wanneer je toch nog enkele luttele euro’s op je energierekening wilt besparen.

Maaibreedte & Maaihoogte

De maairobot is uitgerust met een mooi breed maaidek. Met een maaibreedte van 56 centimeter is deze grasrobot zeer snel in het kortwieken van je gazon. Waar andere robotmaaiers maaibreedtes rondom de 20 centimeter hebben, weet je dat je met de Robomow RS625 Pro een monstermaaier in je bezit hebt. Tot 2.600m2 kun je met een gerust hart deze robotgrasmaaier inzetten. De maaihoogte is manueel via een draaiknop op de machine of via je app instelbaar tussen 20 en 80mm zodat je zowel het gras wat korten of juist wat minder kort af kunt laten snijden.

Meerdere zones

Bestaat je tuin uit meerdere zones die via een terras of grasstrook te bereiken zijn, dan rijdt de Robomow RS625 Pro automatisch naar deze zones om te maaien. Is hij daar klaar, of raakt de batterij bijna leeg, dan verlaat hij de zone weer en keert terug naar het basisstation.

Regensensor

In ons land regent het regelmatig. Met de handmaaier ga je op deze momenten vast niet naar buiten om het gras eens lekker te kortwieken. Hier heb je als het goed is verschillende redenen voor. Gelukkig is ook de Robomow RS625 Pro uitgerust met een geïntegreerde regensensor (gevoeligheid instelbaar) die hem aangeeft om bij regen te stoppen met maaien en automatisch terug te keren naar het laadstation. Wanneer het is gestopt met regenen – en de weersomstandigheden het weer toe laten – zal hij na een poosje vanzelf weer vertrekken. Zo wordt beschadiging aan het gras voorkomen en kan de grasrobot optimaal gebruiken van de mulching functie.

Veiligheid & Beveiliging

Bots-, til- en kantelsensor

Aan veiligheid is ook gedacht, want de Robomow RS625 Pro robotmaaier heeft diverse sensoren. Wanneer de bumper van de maairobot een obstakel opmerkt, stoppen de messen gelijk met draaien en verandert de maaier van rijrichting. Ook als de maairobot wordt opgetild  of kantelt stoppen de messen meteen met draaien om verwondingen en beschadigingen te voorkomen. Je kunt de robotmaaier te allen tijde stoppen door op de rode STOP-knop te drukken die zich bovenop het toestel bevindt.

Alarm en PINcode

Je kunt ’s nachts en als je van huis bent de robot maaier gerust in de tuin achter laten. Een pin-code zorgt er namelijk voor dat nieuwsgierige onverlaten, dieven of kinderen het apparaat niet kunnen bedienen. De persoonlijke pincode voorkomt dat anderen de Robomow RS625 Pro ongeoorloofd kunnen gebruiken. Wil iemand toch zijn of haar geluk beproeven en is de verkeerde pincode ingetoetst, dan wordt je direct  gewaarschuwd. Enerzijds door een luid geluidssignaal (alarm) vanuit de maairobot en anderzijds wordt er een alarmmelding naar je telefoon gestuurd.

Bediening via App

Wil je de Robomow RS625 Pro instellen of zelfs besturen middels je smartphone? Dit kan middels een App. Heb je eenmaal de app geïnstalleerd, dan kun je hiermee onder andere de robotmaaier starten, terugsturen naar het laadstation of het maaischema veranderen. Daarnaast is het mogelijk om de maairobot handmatig te besturen zodat je de volledige controle overneemt. Verder kun je realtime zien wat de robot grasmaaier aan het doen is, wat de maaitijd, oplaadtijd en vertrektijden zijn. Updates zijn overigens eenvoudig te installeren.

GSM module

De Robomow RS625 Pro is voorzien van een GSM module met ingebouwde prepaid simkaart. Dit betekent dat de module bij afwijkingen of storingen in de maaier automatisch een smsje stuurt naar een door jouzelf in te stellen nummer. Zo blijf je middels deze operationele- en veiligheidsmeldingen dag en nacht op de hoogte. Belangrijk om te weten is dat deze GSM module alleen werkt met een data abonnement. Dit abonnement zit de eerste 3 jaar bij de prijs inbegrepen. Wanneer de 3 jaar bijna om zijn ontvang je vanzelf een voorstel om dit te verlengen met 1 of 2 jaar. Verlenging kost Euro 4,90 per extra jaar. Tip: de meldingen worden verzonden als zogenaamde push-berichten. Hiervoor dien je je mobiele apparaat wel toestemming te geven deze te mogen ontvangen.

Accessoires

Standaard wordt de Robomow RS625 Pro robotmaaier geleverd met GSM-module en Power Wheels (extra brede wielen), maar zonder grensdraad en haringen. Optioneel zijn er naast deze basiszaken ook nog andere robotmaaier accessoires te bestellen, zoals bijvoorbeeld de RoboGrips voor net dat beetje extra grip en een Robohome robotmaaier garage. Een beschermhuis beschermt je robotmaaier alsmede het laadstation tegen vuil.

Robomow RS625 Pro review: conclusie

Consumenten met een groot gazon kunnen eigenlijk niet om de Robomow RS625 Pro heen. Deze zeer krachtige, efficiënte en robuuste robotmaaier zorgt er keer op keer voor dat je gazon er piekfijn uitziet. Niet voor niets is de Robomow RS625 bij Coolblue de beste keus voor gazons groter dan 1.000 vierkante meter! Aandachtspunt is wel dat de “Pro” en de “Pro S” modellen worden geleverd zonder installatiekit (grensdraad en haringen). Deze kun je uiteraard wel apart bijbestellen.

Robomow RS625 Pro - onderkantVoordelen

 • Randmaaien voor het kort houden van je gazonranden
 • Krachtige maaibladen met 3 snijkanten (bruikbaar in 2 draairichtingen) geven een grote maaibreedte van 56 cm
 • GSM module voor storingsmeldingen in combinatie met de App voorziet je van alle benodigde informatie
 • Modulair ontwerp voor eenvoudig vervangen van onderdelen
 • Voorzien van extra brede wielen voor betere grip en minder spoorvorming

Nadelen

 • Beschikt over een kleinere accu dan de Robomow RS625 Pro S die tot 100 minuten kan maaien
 • Niet standaard voorzien van de RoboGrips en Robohome robotmaaier garage
 • Met 20kg is het apparaat niet eenvoudig op te tillen

Belangrijkste specificaties van de Robomow RS625 Pro

Nog even de belangrijkste specificaties van de Robomow RS625 Pro op een rijtje:

 • Capaciteit werkgebied: 4.000 m2 (aanbevolen 2.600 m2)
 • Maximale helling: 20 graden / 36%
 • Maaihoogte (min-max): 20-80 mm
 • Maaibreedte: 56 cm (2 messen)
 • Werktijd: 55-70 minuten
 • Laadtijd: 90-110 minuten
 • Geluidsniveau: 66 dB
 • Beveiliging: sensoren, alarm en pincode
 • Stroomverbruik per maand: 27 kWh
 • Overig: de Robomow RS625 Pro wordt geleverd zonder grensdraad en krammen
Bestel direct een Robomow robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Robomow robotmaaier in België
Nu kopen