Inhoudsopgave

Robomow RK2000 robotmaaier

Een belangrijke reden om een robotmaaier aan te schaffen is zodat je op deze manier zelf geen tijd kwijt bent aan de verzorging van je gazon. Want wanneer je dit niet bijhoudt, zal het gazon er niet mooier op worden. Een robot grasmaaier is in dit geval een echte uitkomst. Maar hoe kies je nu de beste robot grasmaaier? Een van de topmodellen op de markt is de Robomow RK2000. Hier lees je alles over deze maaier en kun je voor jezelf ontdekken of dit de juiste tuinmachine voor jou is. Bepaal van tevoren je prioriteiten om zo de keuze nog makkelijker te maken.

Koop nu een Robomow robotmaaier

Robomow RK2000 overzicht

Robomow RK2000 robotmaaierDe Robomow RK2000 is een robotmaaier van het merk Robomow, dat bekend staat vanwege de zeer kwalitatieve robotmaaiers. Deze robotmaaier is geschikt voor gazons met een omvang tot 2000 m2. De zeer grote tuinen zijn dan ook geen partij voor deze maaier en liggen er altijd strak en verzorgd bij. Het apparaat is voorzien van een aantal bijzondere eigenschappen, zoals de gepatenteerde zelfreinigende wielen, waardoor onderhoud een stuk minder intensief is. Verder is deze robotmaaier geschikt voor hellingen tot 45%, waardoor tuinen met een helling ook geen probleem zijn.

In de doos

  • Robomow RK2000
  • Grensdraad en haringen
  • Handleiding

De installatie van de Robomow RK2000

Voordat je de grasmaaier robot in gebruik kunt nemen, is het eerst belangrijk om deze goed te installeren. Dit doe je onder andere door het grensdraad te bevestigen en zo het werkgebied van de maaier af te bakenen. Daarna kun je de Robomow-app downloaden: hiermee kun je de programmering voltooien en ben je in staat om je maaier direct te bedienen vanaf een afstand. Lees altijd de meegeleverde robotmaaier handleiding door om het gebruik zo makkelijk mogelijk te maken.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: tot 2000 m2
  • Maaihoogte: 20 tot 100 mm
  • Snijbreedte: 21 cm
  • Mulchfunctie: Ja
  • Maximale maaiduur: 120 minuten

Bediening en onderhoud

De bediening van de Robomow robot grasmaaier gaat, zoals je hebt gelezen, via de app. Dit betekent dat het erg eenvoudig is de robotmaaier aan te sturen van een afstand. Met de app regel je onder andere het maaiprogramma, maar kun je ook gemakkelijk zien waar de maaier zich in de tuin bevindt. Ook is het mogelijk om de maaier op een afstand in- en uit te schakelen of terug te sturen naar het laadstation.

De Robomow RK2000 is voorzien van zelfreinigende wielen, waardoor het nog makkelijker is om de maaier te onderhouden. Je bent met dit model dan ook minimale tijd kwijt aan de onderhoud van je robotmaaier. De borstelloze motor heeft ook geen onderhoud nodig. Het is nog wel belangrijk om de maaier eens in de zoveel tijd goed te controleren, bijvoorbeeld de maaimessen.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Robomow RK2000 is het gebruiksgemak: met de app is het makkelijker dan ooit om je maaier aan te sturen en te volgen. Op deze manier ben je nog minder tijd kwijt met het onderhoud van je gazon. Een ander groot voordeel is de mogelijkheid om gebruik te maken van spraakbesturing. De zelfreinigende wielen behoren ook tot de pluspunten van deze maaier. Er zitten niet veel nadelen aan deze volautomatische robotmaaier. Een punt dat mogelijk als nadeel gezien kan worden is de prijs. Het toestel behoort tot de hogere prijsklasse. Je krijgt hier wel veel kwaliteit voor terug. Een ander mogelijk nadeel is dat de maaier niet is voorzien van een regensensor.

Conclusie

Wanneer je een automatische grasmaaier wilt die van alle gemakken is voorzien is de Robomow RK2000 zeker een aanrader. De bediening met app of spraakbesturing, de uitgebreide instellingen voor maaihoogte en de aanwezigheid van liftsensor, hellingsensor en botsingsensor maken deze maaier tot een zeer veelzijdig apparaat waar je lange tijd veel plezier en vooral gemak van gaat beleven. Ben je in het bezit van een gazon met een oppervlakte van maximaal 500 vierkante meter? Dan kan de Gardena Sileno Minimo 500 iets voor jou zijn.

Meer informatie over de Robomow RK2000