Inhoudsopgave

Robomow RK1000 Pro robotmaaier

Op zoek naar de beste robotmaaier voor jouw gazon? De Robomow RK1000 Pro is dan een van de mogelijkheden die jij hebt. Voordat je een robotmaaier aanschaft is het belangrijk om te weten wat jouw voorkeuren zijn en wat de belangrijkste voordelen van de maaier zijn. Daarnaast heb je mogelijk ook te maken met nadelen: ook deze moet je in overweging nemen, zodat je de beste beslissing maakt. Op deze pagina lees je een uitgebreide review van deze maaimachine, zodat het voor jou een stuk makkelijker wordt om de keuze voor een robotgrasmaaier te maken.

Koop nu een Robomow robotmaaier

Robomow RK1000 robotmaaierRobomow RK1000 Pro overzicht

De RK1000 Pro is een robotmaaier van het merk Robomow. De maaier is geschikt voor een gazon tot 1000 m2 en heeft daarnaast tal van aantrekkelijke eigenschappen. Zo heeft de maaier het vermogen om de randen van het gazon mee te maaien. Verder heeft deze robotmaaier ook een stopknop en draaggreep, een 4,3 inch touchscreen en een laag geluidsniveau. Maar bovenal zorgt de grasmaaier robot ervoor dat jouw gazon er snel weer uitziet om door een ringetje te halen.

In de doos

  • Robomow RK1000 Pro
  • Laadstation
  • Grensdraad en bevestigingsmateriaal
  • Handleiding

De installatie van de Robomow RK1000 Pro

De installatie van deze robotmaaier neemt niet veel tijd in beslag. Het enige wat je hoeft te doen is de instellingen doorvoeren via het display en het grensdraad te plaatsen op de door jouw gewenste plekken. Op deze manier bepaal je het werkgebied van de maaier en zal deze hier ook niet buiten treden. Het is mogelijk om twee gescheiden zones te maken. Om alles te weten te komen over de installatie, zodat je deze goed uitvoert, is het aan te raden om de meegeleverde handleiding door te nemen.

Specificaties

  • Gazonoppervlak: tot 1000 m2
  • Maaihoogte: 20-100 mm
  • Snijbreedte: 21 cm
  • Mulchfunctie: Ja
  • Maximale maaiduur: 60 minuten

Bediening en onderhoud

Het is goed mogelijk de Robomow grasmaaier robot te bedienen vanaf je smartphone. Je kunt hiermee onder andere de maaitijden instellen, maar ook meerdere zones beheren, de maaier handmatig aansturen en ervoor zorgen dat de maaier naar het laadstation terugkeert. Verder krijg je op je telefoon ook meldingen over de accustatus van de maaier, evenals de vertrektijden en eventuele beveiligingsalerts.

De Robomow RK1000 Pro heeft niet veel onderhoud nodig: de motor is borstelloos en daardoor onderhoudsvrij. Het is wel belangrijk om af en toe de wielen en messen te controleren op vuil zoals zand en viezigheid, zodat dit geen invloed heeft op de werking van de maaier. Op deze manier haal je alles uit de levensduur van je robotmaaier.

Voor- en nadelen

Er zijn een aantal voordelen waar je van profiteert wanneer je kiest voor de Robomow RK1000 Pro. In de eerste plaats maak je met deze robotmaaier gebruik van de unieke randmaaitechnologie, dankzij de messen die buiten de wielen draaien. De stille maaier maak ongelijke gazons met zeer veel gemak gelijk en strak. Het omnidirectionele detectiesysteem zorgt ervoor dat de maaier altijd op de hoogte is van de omgeving, waardoor je altijd profiteert van een mooi resultaat.

Heeft de robot grasmaaier ook nadelen? Een mogelijk nadeel is dat de prijs voor deze robotmaaier aan de hoge kant is. Je bent wel verzekerd van een zeer kwalitatieve maaier. Verder is het een mogelijk nadeel dat de maaier niet is voorzien van een regensensor. Dit betekent ook dat je met schoonmaken geen tuinslang kunt gebruiken, maar alleen een vochtige doek.

Conclusie

Een goede robot maaier nodig die zeer duurzaam is en over veel extra functies beschikt? Dan is de Robomow RK1000 Pro een zeer goede aankoop. De maaier heeft een borstelloze motor, een zeer laag geluidsniveau en is daarnaast zeer geschikt om ook tuinen met heuvels en hobbels te voorzien van een strak en gelijkmatig gazon. Kijk anders ook eens naar de Greenworks Optimow 10 Pro.

Meer informatie over de Robomow RK1000 Pro