Robomow RC312u review | De Robomow RC312u is een nieuwe variant van de RC312. Dit betekent dat het een verbeterd model is. In deze review bekijken we naast de Robomow RC312u zelf, ook de grootste verschillen tussen de RC312u en de goedkopere versie ervan, namelijk de RC304u.Robomow RC312

Vergelijk direct Robomow robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Robomow robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Vergelijking Robomow RC312u met de Robomow RC304u

Het verschil in prijs is ongeveer 500 euro. De RC312u is te koop vanaf 1549 euro en de RC304u vanaf 999.

De duurdere versie beschikt over een bereik van 1.200 vierkante meter en de goedkopere versie over een oppervlakte van 500 vierkante meter. Wanneer je een erg groot gazon hebt maakt dit dus zeker uit. De duurdere versie gaat net wat langer mee. Deze kan 60 tot 70 minuten achter elkaar aanwerken en de goedkopere versie doet dit 45 tot 50 minuten. Daarentegen is de oplaadtijd van de Robomow RC312u wel weer langer ten opzichte van de RC304u. Bij de dure versie is dit namelijk 1 tot anderhalf uur en bij de goedkope versie 50 tot 70 minuten. De duurdere versie heeft iets bredere wielen welke voor iets meer grip zorgen. Beide kunnen ze overigens een hellingsgraad tot 36% aan, wat behoorlijk stijl is. Ook beschikken ze beide over diefstalbeveiliging zodat stelen geen nut heeft.

Je wilt dat je nieuwe robotgrasmaaier van Robomow het gras automatisch maait zonder dat je er teveel omkijken naar hebt. Echter, je wilt ook dat veiligheid van zowel de maairobot en als je dierbaren niet in het geding komt. Daar heeft de fabrikant een oplossing voor gevonden. Wordt de Robomow RC312u opgetild? Valt de maairobot om of botst hij ergens tegenaan? Dan zal het messenblad direct stoppen met draaien zodat jijzelf, je kinderen, huisdieren of pop van je kleinkind niet beschadigd wordt.

Robomow RC312u in de praktijk

Installatie van de Robomow RC312u

Bij ontvangst van de Robomow RC312u krijg je naast een laadstation ook haringen en grensdraad meegeleverd zodat je gelijk aan de slag kunt gaan. Wanneer de grensdraden om het gazon zijn gelegd en aangesloten op het laadstation is het tijd om de robotgrasmaaier te programmeren. Het is eenvoudig een wekelijks programma in te stellen. Het bedieningsmenu is zeer gebruiksvriendelijk. Om snel te starten kun je de grootte van je gazon invoeren en het tijdstip waarop je wilt dat de grasmaaier gaat starten. Ben je klaar, dan zal de Robomow RC312u automatisch het basisstation verlaten en het gras gaan maaien. Als de grasrobot klaar is met maaien keert hij terug naar het basisstation waar hij de accu op zal laden en wachten op de volgende taak die je hebt ingepland.

Je heb er dus praktisch geen omkijken meer naar! Het enige wat je af en toe aan robotmaaier onderhoud zult moeten doen is de wielen en behuizing reinigen en slechts 1x per jaar de messen vervangen.

App en regensensor

Steeds meer robotmaaier fabrikanten leveren een robotgrasmaaier af met bedieningsmogelijkheid op je telefoon of tablet. Zo ook de Robomow RC312u. Na het installeren van de App (Android of iOS) kun je makkelijk de robotmaaier programmeren en realtime informatie bekijken. Regent het buiten? Het is niet nodig om de grasmaaier robot handmatig binnen te zetten. De Robomow RC312u is weerbestendig en zal wanneer hij regen detecteert automatisch terugkeren naar het laadstation om daar te wachten totdat het gestopt is met regenen. Na verloop van tijd pakt hij zijn maaiprogramma weer op.

Waarom doet hij dit? Net als wanneer je zelf wel eens nat gras maait, of maait met regen, zul je merken dat het een stuk moeizamer gaat en er allerlei grasresten aan je maaier blijven kleven wat het maairesultaat niet ten goede komt. De Robomow RC312u is dan ook uitgerust met een regensensor omdat de fabrikant begrijpt dat je een goed maairesultaat wilt en niet al te vaak de maairobot wilt schoonmaken. Netjes!

Meerdere zones en randmaaien

Met de Robomow RC312u is het mogelijk om deze zo te programmeren dat hij uit zichzelf naar meerdere (3) voorgeprogrammeerde zones gaat rijden. En helemaal ideaal: hij kan hierbij zelfs een terras of voetpad oversteken!Robomow RC312u - onderzijde De randen van je gazon pakt hij goed mee omdat het maaimes buiten de wielen kan maaien. Deze randmaai functie neemt je veel werk uit handen. Waar andere robotmaaiers een strook van 10-15 centimeter overlaten, zal dit met de Robomow RC312u een stuk minder zijn! Let wel, je ontkomt er helaas niet aan toch nog kleine randen of gras bij muurtjes en hekken met een kantenmaaier bij te werken voor een strak resultaat. Het apparaat beschikt over 1 groot maaimes met 3 punten die een groot oppervlakte kan maaien. De maaibreedte is dan ook 28cm. Het drie-puntige maaimes hoef je slechts 1 maal per jaar te vervangen.

Grasrecycling

Een innovatieve techniek die de Robomow RC312u toepast, is het gebruik van zogenaamde grasrecycling, ook wel mulching genoemd. Hiermee kan het gazon zichzelf goed onderhouden. Grasresten hoef je niet op te ruimen omdat dit wordt gebruikt als compostmateriaal. De grasresten blijven namelijk liggen op het gras en zullen binnen korte tijd verteren waarmee ze goede organische voedingsstoffen afgeven aan de ondergrond. Door gebruik van deze natuurlijke bemesting zal je gazon er na verloop van tijd mooier en gezonder uit gaan zien. Ook vermindert een robotmaaier hooikoorts.

Design van de Robomow RC312u

Een groot voordeel is dat de robot grasmaaier gemakkelijk via de app te bedienen is waardoor hij eigenlijk nooit tijd verliest.

VoordelenRobomow RC312u

  • Met de randmaai functie maait de de Robomow RC312u tot buiten de wielen
  • Doordat de maaier beschikt over diefstalbeveiliging heeft stelen geen zin
  • Gebruiksvriendelijk en bediening via de app mogelijk
  • Mulching functie zodat je niet zelf het gemaaid gras bijeen hoeft te werken en af te voeren

Nadelen

  • Je zult toch af en toe kleine stukjes met een kantenmaaier moeten maaien voor een strak uitziend gazon
  • Voor gazons groter dan 1.200m2 kun je beter kijken naar de RS615, RS625 of RS635.

Prijzen

De prijzen liggen bij Robomow iets hoger dan bij andere merken die ook robotgrasmaaiers verkopen. Dat is een nadeel maar waarborgt ook wel weer de kwaliteit. Het is dus geen goedkope maairobot. Tussen de dealers en webwinkeliers van het merk zitten onderling ook flinke prijs verschillen. Zo hanteert de ene een prijs van 1549 voor de Robomow RC312u en bij de andere 1599 euro. Dit scheelt toch weer 50 euro voor precies hetzelfde product. Daarom is het handig om de prijzen online via onze site te vergelijken.

Robomow RC312u review: conclusie

De Robomow RC312u is een goed en krachtig exemplaar die in geen enkele tuin zal misstaan. Daarnaast heeft de gras robotmaaier, in vergelijking met de andere robotmaaiers, een strakker design. Met zijn stoere uiterlijk en oerdegelijke ontwerp is de Robomow RC312u een goede keus!

Waarom Robomow?

Robomow is in 1997 opgericht en is één van de jongere bedrijven in de robot maaier wereld. Ze bevinden zich in de topklasse van de markt en behoren dus tot één van de A-merken. Het bedrijf is zo succesvol omdat het dichtbij de doelgroep blijft staan. Ze luisteren goed naar wat hun klanten willen en passen zich daar op aan. De doelgroep die Robomow treft is er een die van garantie en zekerheid houdt en geen geld te weinig heeft. Daarom houden ze het idee simpel, tenslotte alleen het gras hoeft gemaaid te worden. Alles wat daarbij aan veiligheid en functionaliteit kan helpen optimaliseren ze, maar het kernproduct blijft het belangrijkst. Het mooie is dat de klanten hier erg tevreden mee zijn.

Daarnaast willen klanten goed geholpen worden wanneer ze zelf de oplossing even niet weten. Daar speelt het bedrijf perfect op in door een rustgevende gebruiksvriendelijke website te hebben en het contact met dealers te stimuleren. Ook kunnen vragen makkelijk via de website worden opgezocht of aan de klantenservice worden gemaild. Het bedrijf levert constant producten van hoge kwaliteit en is transparant. Dit is waarom zij ook zo succesvol zijn.

Naast de volautomatische robot grasmaaier is Robomow bezig met het automatiseren van nieuwe dingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld drones. De drones zijn erg in opkomst de afgelopen paar jaar en er wordt ingezien dat ze voor talloze doeleinden gebruikt kunnen worden. De drone staat nog maar in de kinderschoenen qua ontwikkeling en er is nog veel meer mee mogelijk. Het bedrijf ontwikkelt hier vrolijk in mee!

Bestel direct een Robomow robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Robomow robotmaaier in België
Nu kopen