Robomow RC304 review | Robomow is hét merk achter robot grasmaaiers. Door middel van verschillende technologieën, maar ook met name gezond verstand, ontwikkelen dit bedrijf hun producten zo dat ze voor iedere consument beschikbaar zijn en het in iedere levensstijl zou moeten kunnen passen. De Robomow RC304 robotmaaier is er een waar je als consument blij van wordt.

Robomow RC304 robotmaaier - voorzijde

Vergelijk direct Robomow robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken
Vergelijk direct Robomow robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Robomow RC304 review

De Robomow RC304 robotgrasmaaier wordt aanbevolen wanneer de te maaien oppervlakte niet groter is dan 400 vierkante meter en er geen hellingen groter dan 36 graden aanwezig zijn. Samen met het basisstation vormt deze maairobot een mooie aanwinst voor je tuin.

Het is met deze maairobot van Robomow mogelijk een wekelijks programma in te stellen, waarop de robot gazonmaaier gedurende de week exact het schema zal naleven. Dit model staat voor gebruiksvriendelijkheid en gemak. Je voert de oppervlakte van de tuin in en op welke tijdstippen je wilt dat de robot grasmaaier aan de slag gaat. De rest doet de het toestel zelf!

Daarnaast beschikt de Robomow RC304 robotmaaier ook nog eens over een app die ervoor zorgt dat je hem op afstand kunt besturen. Ook geeft de machine op op deze manier belangrijke informatie door. De app is zowel voor Iphone als Android verkrijgbaar.

Robomow RC304 in de praktijk

https://youtu.be/cNKOVlT6VfU

Veiligheid

Voor de gebruikers van een Robomow RC304 robotmaaier staat veiligheid op de eerste plaats. Het is en blijft een elektrisch apparaat en dat moet uiteraard aan de veiligheidsvoorschriften voldoen zodat er geen ongelukken mee kunnen gebeuren. Zo beschikt hij over een regensensor die regen weet te detecteren. Dit is zeer essentieel aangezien deze elektrische grasmaaier niet gaat maaien als het regent. Ten eerste omdat er dan kortsluiting kan ontstaan en ten tweede omdat dit ook niet goed is voor het gras. Nat gras kan hij natuurlijk wel maaien, echter het maairesultaat kan dan wat tegenvallen door vast klittende grassprieten en dergelijke. Je zult de Robomow RC304 dan ook wat vaker schoon moeten maken. En dit is nu juist niet de bedoeling van een stand alone grasmaaier.

De robotgrasmaaier gaat dus terug naar zijn basisstation wanneer het begint te regenen. Wanneer het gestopt is met regenen wacht hij nog 3 uur voordat hij verder gaat met zijn programma omdat het het gras dan weer een stuk droger is.

Alarm en pincode

Gelukkig is de Robomow RC304 uitgerust met beveiligingsaccessoires zoals een alarm en een unieke pincode. Dit zorgt ervoor dat de grasmaaier robot minder snel gestolen wordt en het sowieso onbruikbaar wordt nadat het gestolen is. Dit dient tegenwoordig toegevoegd te worden omdat er steeds vaker robot grasmaaiets werden gestolen.

Werktijd en laadtijd

Hoe lang kan de Robomow RC304 maaien? Deze krachtpatser heeft een prima maai/laad ratio. De grasrobot is voorzien van een zeer efficiënte 26 Volt LiFePO4 lithium-ion batterij. Op een acculading kan hij pakweg 50 minuten maaien waarna hij zijn laadstation op zal zoeken. Het laden duurt ongeveer 60 minuten. Dit is zeker niet slecht! Het elektriciteitsverbruik is slechts 9kWh per maand.

Messen

Het Robomow RC304 model is speciaal ontworpen voor de kleinere tuin. Waar andere robotmaaiers zijn uitgerust met een roterende schijf waar 3 mesjes aan bevestigd zijn, beschikt de maairobot over 1 krachtig maaimes met 3 snijkanten. Dit maaimes is in beide draairichtingen te gebruiken zodat hij nog langer mee gaat! De robotmaaier zal dan ook automatisch elke 12 uur de draairichting van het messenblad veranderen. Een belangrijk kenmerk is verder dat de maairobot een randmaai functie heeft. Dit betekent dat het maaimes van de Robomow RC304 tot de buitenkant van zijn wielen kan maaien! De maaihoogte is in te stellen tussen de 15 en 60mm.

Voordelen

Robomow RC304 robotmaaier - onderzijde

De Robomow RC304 is een robotmaaier met een bereik van 400m2 onder ideale omstandigheden. Dat betekent: geen hellingen, geen obstakels en niet maaien als het gras nat is. Heb je een tuin die voorzien is van diverse objecten en schuin lopende stukken, dan kan hij makkelijk 300m2 onderhouden. Daarnaast is de maaibreedte 28 centimeter, wat gunstig is want hij maait dus ook naast de wielen. Hierdoor worden er geen stukjes over het hoofd gezien. Verder kan de Robomow RC304 van zone wisselen en over stukken tegels naar andere gebieden toe rijden. Ieder gazon kan vanaf iedere plek benaderd worden en dat maakt deze robot maaier erg uniek. Ook is het vervangen van onderdelen eenvoudig uit te voeren, omdat de Robomow RC304 modulair is opgebouwd. Robomow onderhoud is erg eenvoudig.

Nadelen

Een nadeel is dat de maairobot wel een stuk prijziger is dan concurrenten met vergelijkbare capaciteiten. De kwaliteit die het product levert is uitstekend en daar betaal je ook voor. Het Robomow RC304 model kost ongeveer 1200 euro en dat is een hoge prijsklasse voor het product. Dit geld zit hem niet alleen in de robot grasmaaier zelf, maar ook de service die wordt geboden is een stuk beter dan dat je bij de andere merken ziet. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je ondanks de randmaaifunctie nog wel her en der kleine randjes zelf zal moeten bijwerken met een kantentrimmer.

Ondersteuning en service

De website van de fabrikant is erg gebruiksvriendelijk en ook het zoeken van contact wordt erg makkelijk gemaakt. Via de website kom je bij het helpcentrum terecht. Hier vind je verschillende categorieën waaruit je kunt kiezen. Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Dan kun je eenvoudig contact opnemen waarna een medewerker je snel van dienst zal zijn. Robomow installatie is niet lastig om te doen.

Onderhoud

Een Robomow RC304 robotmaaier heeft weinig onderhoud nodig. Af en toe de maairobot reinigen met een licht vochtige doek en het mes vervangen is voldoende. Mocht je toch een onderhoudsbeurt willen regelen (bijvoorbeeld in de winter) of je robotmaaier tussentijds willen laten checken? Dan kun je het beste naar een Robomow dealer. Deze dealers zijn vrijwel overal in Nederland te vinden. Op de website van de fabrikant staat een kaart van Nederland met alle dealers in jouw buurt en hier de contactgegevens van.

Robomow RC304 review: conclusie

Al met al is de Robomow RC304 is een erg goede robot gazonmaaier die zelfs buiten de wielen kan maaien voor een mooi afgewerkte gazonrand. Hij maait het gras efficiënt, is snel en heeft weinig onderhoud nodig. Ben je bereid voor iets meer kwaliteit ook iets meer te betalen? Dan is dit misschien wel de beste robotgrasmaaier voor jou.

Bestel direct een Robomow robotmaaier in Nederland
Nu kopen
Bestel direct een Robomow robotmaaier in België
Nu kopen

3 thoughts on “Robomow RC304 review

 1. De slechtste koop uit mijn leven. Na 1 jaar kreeg ik problemen. Robot op 3 jaar tijd 4 keer binnengebracht om telkens verschillende redenen. De laatste keer heb ik meer dan 3 maanden gewacht om mijn toestel terug te krijgen. En het was geeneens mijn toestel. De belettering was verdwenen, de sticker van het serienummer was afgetrokken. De app werkte niet meer (uiteraard het serienummer was niet meer herkenbaar). Werd constant van kastje naar de muur gestuurd. toestel terug laten ophalen. Plots moest er weer een ander onderdeel vervangen worden en de garantieperiode was verstreken. Nu is mijn RC304 in mijn tuinhuis op pensioen, heb de perimeterdraad volledig verwijderd (vervelend als je verticuteert). Game over Robomow, Never again. Koop dit niet.

  1. Ik overwoog om er één aan te schaffen, maar ik lees meer slechte reviews. Als u uw RC304 niet meer gebruikt, dan wil ik hem wel overnemen om het in mijn tuin nog eens te proberen. ik ben te bereiken op h h (at) k e n d o (punt) nl.

 2. Zolang het apparaat het doet is er niets aan de hand.
  Totdat er problemen ontstaan, dan ben je klaar en zit je met een dure groene doos.

  Robomow komt afspraken niet na, reparaties worden niet of slecht uitgevoerd.
  App is na reparatie niet meer te gebruiken (waarschijnlijk i.v.m. vervangen mainboard).
  Ook na 3x resetten is de voorgestelde oplossing om het nog eens te proberen, met telkens 48u wachttijd.

Comments are closed.