Robomow installatie is erg makkelijk. Of je nu een Robomow RX, RC of RS model hebt, het installeren en gebruiksklaar maken van de grasrobot is een eenvoudige klus die slechts eenmalig gedaan moet worden. Met deze installatievideo’s en stap-voor-stap instructie kan iedereen een robot grasmaaier installeren! Durf je het toch niet aan, dan kun je het installatie proces altijd door een erkende Robomow dealer laten uitvoeren.

Robomow installatie robotmaaier

Inhoudsopgave

Robomow installatie stap 1 | Opruimen en gras maaien

Voordat je gelijk begint met draden te sjouwen en je Robomow robot maaier te programmeren, eerst even terug naar af. Maak je gazon vrij van rommel zodat je nog een keer op de oude manier het gras kunt maaien. Dit maakt plaatsing van het oplaadstation en de afbakeningsdraad eenvoudiger.

Robomow installatie stap 2 | Een plek voor het basisstation zoeken

Het is handig om vooraf een schets van je tuin te hebben of te maken, zodat je snel inzicht hebt in afmetingen en obstakels. Weet je inmiddels waar je het laadstation gaat plaatsen? Plaatsing op een vlakke ondergrond is noodzakelijk, het liefst een beetje in de schaduw en uit het zicht. Daarnaast moet er voldoende ruimte rondom het basisstation zijn om de robot maaier goed af en aan te kunnen laten rijden. Een stopcontact in de buurt is ook een must zodat je geen super lange verlengkabels door je tuin hoeft aan te leggen. Plaatsing geschiedt parallel aan je gazonrand zodat de afbakeningsdraad hier eenvoudig doorheen kan lopen.

Robomow installatie stap 3 | Afbakeningsdraad aanleggen

De rol met draad heb je vast al gezien. Het perimeterdraad wordt in eerste instantie losjes rondom de gazonranden gelegd. Hiervoor is het aan te raden gebruik te maken van de Robomow liniaal voor de juiste afstand. Tevens kun je hiermee alvast bloemenperken of borders afbakenen door middel van het omlussen van dit gedeelte (zie onderstaande video). Is dit eenmaal gereed dan kun je de draad gaan vastzetten met draadpinnen, maar zorg ervoor dat je dit nog ongedaan kunt maken. De testronde is namelijk nog niet geweest.

Installatievideo | Installatie instructie Robomow RC

Robomow installatie stap 4 | Aansluiten van de draden

Ligt de afbakeningdraad stevig en netjes rondom je gazon? Heb je doorgangen naar anders zones toe goed aangelegd zoals uitgelegd in de gebruikers handleiding? De volgende stap is het aansluiten van de twee uiteinden middels een connector en het inpluggen hiervan in het basisstation. Hierna veranker je de kabels in de grond en sluit je de stroomkabel aan op het stopcontact.

Robomow installatie stap 5 | Instellen van de Robomow robotmaaier

De spannendste stap is het programmeren van de robot grasmaaier. Middels de overzichtelijke robotmaaier handleiding kun je onder andere de maaihoogte instellen en het maaiprogramma kiezen. Hierna laat je de grasrobot een testronde rijden om te kijken of hij overal goed bij komt. Is alles in orde, dan kun je de bevestigingspinnen langs de grensdraad goed in de grond verankeren en jarenlang genieten van je automatische grasmaaier!