We zien dat er steeds meer producenten van (elektrisch) tuingereedschap de overstap maken naar robot grasmaaier en dat is niet zo gek! Robot grasmaaien heeft de toekomst. Er zijn inmiddels diverse merken robotmaaiers op de markt, maar welke fabrikanten maken deze producten en zijn er per fabrikant misschien meerdere merken robotmaaiers? Wat zijn de beste robotmaaier merken? Naast de onbekendere robotmaaier merken zoals bijvoorbeeld Wolf Garten en SABO bestaan er diverse bekende robotmaaier merken.

Merken robotmaaiers - de beste robotmaaier merken

Inhoudsopgave

De beste robotmaaier merken

Robomow

Robomow wordt geproduceerd door MTD Products en is sinds 1995 wereldwijd leidend op het gebied van robotmaaiers die het leven leuker en gemakkelijker maken. Het merk laat zien dat ze de nodige expertise in huis heeft om mee te draaien in de top van de markt. Niet alleen wat technologie betreft maar ook qua service. Door transparant te zijn over hun bestaan en de activiteiten die ze uitvoeren is het vertrouwen in het merk groot. Het gaat om de basis essentie van het product en dat houdt simpelweg in dat het gras gemaaid moet worden op een veilige manier. Robomow is een bekende speler op het terrein van robotmaaiers die een kosteneffectieve oplossing bieden voor vrijwel elk gazon. Een ander fabrikant die gebruik maakt van Robomow techniek is Cub Cadet.

Lees meer..

Gardena

Sinds 2007 is het bedrijf onderdeel van de Husqvarna Group. Het is opgericht in 1961 en is het oudste en meest innovatieve merk in alles wat met tuinonderhoud en tuingereedschap te maken heeft. Het bedrijf is marktleider op dit gebied en dat bereik je uiteraard niet zomaar. Gardena staat voor uitstekende kwaliteit, een goede prijs, innovatie en veiligheid. Vooral het laatste wordt hoog in acht genomen want veiligheid gaat voor alles! Er worden jaarlijks verschillende technologieën ontwikkeld om het gereedschap veiliger te maken zodat de kans op ongelukken nihil wordt. In 2012 heeft de eerste Gardena robotmaaier het levenslicht gezien.

Lees meer..

Husqvarna

Husqvarna is een in 1689 opgericht Zweeds bedrijf en een grote producent van tuingereedschappen en tuinmachines. Sinds 2006 maakt het Duitse Gardena onderdeel uit van de Husqvarna Group en is zij momenteel de Europese marktleider in irrigatie-installaties voor consumenten. Daarnaast valt ook McCulloch vandaag de dag onder de paraplu van Husqvarna. Koop je een robotmaaier van Husqvarna, dan weet je zeker dat het met kwaliteit, efficiency en betrouwbaarheid wel goed zit!

Lees meer..

McCulloch

Opgericht in 1943 maakt McCulloch sinds 2008 onderdeel uit van de Husqvarna Group. Oorspronkelijke begonnen met het vervaardigen van kettingzagen heeft het bedrijf zich in de afgelopen decennia gespecialiseerd in het leveren van efficiënte tuinproducten. Dit zijn onder andere kettingzagen, grastrimmers en heggenscharen, maar ook robotgrasmaaiers.

Lees meer..

Bosch

Bosch is in 1886 opgericht door Robert Bosch. De Bosch Group is actief op het gebied van o.a. automobieltechnologie, industriële technologie en consumentenproducten. De onderneming produceert elektrisch gereedschap, navigatiesystemen, strijkijzers, wasmachines en vaatwassers. Met een Bosch robotmaaier weet je dat je kwaliteit in handen hebt.

Lees meer..

Worx

Van alle merken robotmaaiers is Worx is de jongste. Het is aan een opmars bezig op het gebied van tuingereedschap en tuinonderhoud. De Worx gereedschappen worden geproduceerd door het Chinese bedrijf Positec Tool Corporation. Positec is opgericht in 1994 te Suzhou, China. In eerste instantie leverde het bedrijf power tools aan bekende merken als Bosch, maar vanaf 2004 produceert het bedrijf onder de merknaam Worx diverse tuin- en gazongereedschappen. Te denken valt aan grasmaaiers, grastrimmers, kettingzagen (Worx JawSaw), boor- en zaagmachines. In 2014 bracht het bedrijf haar eerste Worx Landroid robotmaaier op de markt. Het merk ontwikkelt zich snel door de grote investeringen die erachter zitten. Worx heeft zich als doel gesteld het meest innovatieve merk te worden.

Lees meer..

Viking / Stihl

Viking behoort sinds 1992 tot de Stihl groep. De tuinmachines worden vanaf dat moment via een netwerk van kwalitatief goede vakhandelaars verdeeld. Productie van tuingereedschappen vindt plaats in Langkampfen, Oostenrijk. Hier worden ook ook diverse producten van Stihl gemaakt. Zo kan er optimaal gebruik worden gemaakt van elkaars sterke innovatieve technieken, wat we terugzien bij onder andere het gebruik van accu’s die zowel in Viking als in Stihl machines passen.

Lees meer..

John Deere

De Deere & Company is in 1837 opgericht door smid en uitvinder John Deere. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een van ’s wereld meest toonaangevende bedrijven. Het succes is te danken aan de kernwaarden die draaien om integriteit, kwaliteit, betrokkenheid en innovatie. John Deere produceert naast tractoren ook onder andere maaidorsers, verticuteerders, balenpersen, frontcirkelmaaiers, fairwaymaaiers en kooimaaiers.

Lees meer..

Stiga

Stiga (1934) is onderdeel van Global Garden Products, een leidinggevende fabrikant gemotoriseerd tuingereedschap en grasmaaiers. Stiga heeft vele dochterondernemingen en een groot distributienetwerk. Met prooductielokaties in onder andere Zweden, Italië en Slovakije heeft zij een sterke marktpositie in verschillende Europese markten. Niet voor niets kun je met Stiga producten uitstekende prestaties verwachten.

Lees meer..

Yard Force

Yard Force is een bekende speler op het gebied van tuingereedschap, maar is nog niet zo lang bezig met het produceren van robot grasmaaiers. Desalniettemin hebben ze al verschillende goede maaimachines op de markt gebracht welke ook nog eens goed betaalbaar zijn.

Lees meer..

Garantie op de verschillende merken robotmaaiers

Wil je weten hoeveel jaar garantie de fabrikanten op hun producten geven? Kijk dan op deze pagina.