Inhoudsopgave

MEDION MD 19727 robotmaaier

Ben je op zoek naar een goede grasmaaier? Een robotmaaier zorgt niet alleen voor optimaal gemak, maar is ook nog eens zeer efficiënt. Steeds meer huishoudens kiezen dan ook voor een robotmaaier. Er zijn heel wat modellen waar je uit kunt kiezen, waardoor het mogelijk lastig is een goede keuze te maken. Een van de robotmaaiers waar je uit kunt kiezen is de MEDION MD 19727 robotmaaier. Wat voor type grasmaaier is dit en welke specificaties heeft dit model? Alle informatie over deze robot grasmaaier vind je in deze productbeschrijving.

Koop nu een MEDION MD 19727 robotmaaier

MEDION robot grasmaaier MD 19727

MEDION MD 19727 robotmaaier

Met de MEDION MD 19727 robotmaaier kies je voor een handig apparaat waarmee je jouw tuinklussen een stuk makkelijker kunt uitvoeren. Deze robot maaier staat tot je beschikking wanneer je een strak gazon wilt. De automatische grasmaaier zorgt ervoor dat jouw gazon wordt gemaaid terwijl je zelf lekker kunt gaan ontspannen. Daarnaast ben je ook verzekerd van een goede verzorging voor je gazon, omdat de robotmaaier is voorzien van een mulchfunctie. Een goede robotmaaier als de MD 19727 is een aanwinst voor iedere tuin dankzij de ruime levering van handige extra’s en het gemak waarmee je jouw gazon onderhoudt.

In de doos

 • MEDION MD 19727 robotmaaier
 • Laadstation met bodemplaat
 • Voedingsadapter met aansluitkabel
 • Grensdraad
 • Bevestigingsnagels en -schroeven
 • Handleiding

Installatie van de MEDION MD 19727 robotmaaier

Het is erg eenvoudig om de MEDION MD 19727 robot grasmaaier te installeren. Zodra je de robotmaaier binnen krijgt, kun je eerst het laadstation installeren op een plek naar keuze. Daarna is het makkelijk om de maairobot naar jouw wens in te stellen. Bevestig het grensdraad op de gewenste plekken zodat de maaier binnen deze grenzen blijft. Alles over de installatie van deze grasmaaier vind je in de meegeleverde handleiding.

Specificaties

 • Gazonoppervlak: 400 m2
 • Maaihoogte: 30-60 mm
 • Snijbreedte: 16 cm
 • Mulchfunctie: Ja
 • Maximale maaiduur: 45 minuten

Bediening en onderhoud

Het is erg eenvoudig om deze robotmaaier van MEDION te bedienen. Dit kan met een druk op de knop bovenop de maaier. Het is dan ook zeer makkelijk om de maaier aan het werk te zetten. Zodra de maaier robot eenmaal bezig is, hoef je er niet meer naar om te kijken en zorgt de maaier ervoor dat het gazon er altijd strak bij ligt. De maaier gaat zelf terug naar het laadstation wanneer de accu leeg is.

Het is belangrijk om de behuizing van de grasmaaier robot regelmatig schoon te maken, evenals de wielen en de onderkant. Hiervoor gebruik je het beste een borstel en licht vochtige doek. Grassnippers of zand kunnen de maaier bevuilen, en om de levensduur te verlengen is goed onderhoud belangrijk. Ook het laadstation moet af en toe gecontroleerd en schoongemaakt worden. Controleer ook de robotmaaier messen en de accu, zodat je zeker weet dat jouw maaier in topvorm is.

Voor- en nadelen

Een voordeel van de MEDION MD 19727 robot grasmaaier is dat deze robotmaaier is voorzien van een regensensor. Is de maaier bezig op het gazon en valt er regen op het apparaat? Dan keert deze vanzelf terug naar het laadstation. Ook de mulchfunctie is een groot voordeel: hiermee bemest je het gazon op een duurzame wijze, zonder dat het je zelf moeite kost. Een derde voordeel is de mogelijkheid van de maaier om tot een helling van 20 graden te maaien.

Een mogelijk nadeel van dit tuingereedschap is dat het mogelijk wat lastig is om de maaier in te stellen voor het eerste gebruik. Dit kost je wat meer tijd, maar wanneer je dit eenmaal onder de knie hebt wordt het steeds makkelijker.

Conclusie

Een robotmaaier als de MEDION MD 19727 maairobot komt met heel veel gemakken en extra’s, zoals de mulchfunctie en de automatische terugkeer naar het laadstation. Behalve de instelling en aansturing van de robotmaaier heb je er verder geen omkijken meer naar en dat is dan ook de reden waarom het aan te raden is de MEDION robotmaaier aan te schaffen.

Meer informatie over de MEDION MD 19727 robotmaaier