Inhoudsopgave

McCulloch robotmaaier

McCulloch gaat nog niet heel lang mee in de wereld van de robotmaaiers. Toch zijn er al enkele goede automatische maaimachines gebouwd, waarmee ieder gazon er weer perfect uitziet. Daarbij zijn ze te allen tijde gunstig geprijsd, waardoor er voor iedereen een goed model tussen zit. De verschillende modellen hebben daarbij meerdere capaciteiten, waardoor de hoogste capaciteit op maximaal 1.000 vierkante meter uitkomt. Wat je ook zoekt in een robotmaaier, McCulloch heeft het allemaal en kan bijdragen aan meer eenvoud bij het onderhouden van het terrein.

Het bedrijf is in 1943 opgericht en brengt in 1949 de revolutionaire 1-hand kettingzaag “model 3-25” voor professionele gebruikers (bos industrie) op de markt. Eind jaren 60 breidt het concern zicht uit naar de consumenten tuinproducten als heggenscharen, grastrimmers en bladblazers. Sinds 2008 is het merk onderdeel van de Husqvarna Group. Vandaag de dag voert concern een compleet assortiment aan tuingereedschap, waar ook de McCulloch robotmaaier deel van uit maakt. Een McCulloch robotmaaier geeft je “the power to get it done”.

Vergelijk McCulloch robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken

Vergelijk McCulloch robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

McCulloch robotmaaier

McCulloch robotmaaier - ROB S600

In 2017 ziet de eerste McCulloch robotmaaier (ook wel ROB genoemd) het daglicht. Leunend op eigen kennis en ervaring op het gebied van tuinproducten gecombineerd met technologie ontwikkeld door Husqvarna zijn er inmiddels een aantal gunstig geprijsde maairobots gelanceerd. De tuinmachines bevatten een een li-ion accu en een messensysteem met 3 maaimessen welke een totale maaibreedte heeft van 17cm.

Iedere McCulloch robotmaaier is voorzien van de technologie van Husqvarna. Dit zorgt ervoor dat er voldoende innovativiteit geboden is om de juiste maaihoogte te verkrijgen. Dag en nacht kan de automatische grasmaaier aan de slag, waarbij het ook niet uitmaakt welke weersomstandigheden er zijn. Het afgemaaide gras blijft dan liggen, zodat er ook nog een natuurlijke bemesting plaatsvindt. Hierdoor groeit het gras nog beter en heb je er geen omkijken meer naar. Ook met obstakels kan deze robotmaaier overweg. De sensoren zorgen ervoor dat alles ontweken wordt en er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Een van de modellen die je kunt krijgen is de McCulloch RM600. Dee is voorzien van drie maaimessen, waardoor je een vrij brede maaibreedte krijgt. Daarbij zijn er verschillende hef- en botssensoren op het apparaat te vinden. De robotmaaier weet daarom precies wanneer afgeslagen moet worden. De diefstalbeveiliging zorgt ervoor dat er niets mee begonnen kan worden zonder de juiste pincode in te voeren. Zo ook bij de RM1000. Het enige verschil tussen beide modellen zit hem in de maximale capaciteit.

Wat zijn de voordelen van McCulloch robotmaaiers?

Een McCulloch robotmaaier kent verschillende voordelen. De McCulloch robotmaaier is zo gemaakt dat hij dag en nacht paraat staat. Hij maait overdag, hij maait ’s nachts, hij maait met zon en met regen. En het afgemaaide gras? Dit blijft gewoon liggen omdat het als natuurlijke bemesting voor het gazon fungeert. Daarnaast zijn deze robotgrasmaaiers voornamelijk bedoeld voor de grotere oppervlakten variërend van 400 tot 1.000 vierkante meter. Daarbij is de accu volledig onderhoudsvrij en hoeft pas na 4 jaar vervangen te worden.

Veiligheid is gewaarborgd omdat de maairobot is volgestopt met hef- en botssensoren. Diefstalbeveiliging mag ook niet ontbreken, want wordt het toestel opgetild zonder eerst de juist pincode in te voeren, dan zal er een luid alarmsignaal klinken. Een nadeel van de robotmaaier is het stroomverbruik. Iedere keer gaat deze namelijk terug naar het oplaadstation, waarna er stroom verbruikt wordt voor het opladen. Ook de mesjes moeten eens in de zoveel tijd vervangen worden.

Hoe werkt een McCulloch robotmaaier?

De McCulloch robotmaaier kent een eenvoudige werking. In feite zijn er namelijk weinig instellingen die je kunt plaatsen. Wel moet je ervoor zorgen dat je het oplaadstation goed neerzet en de robotmaaier voorziet van een beveiligingscode. Zo krijg je direct een hard geluid te horen wanneer onbevoegden aan de robotmaaier zitten. Voor de rest hoef je er vrijwel niet meer naar om te kijken. De robotmaaier gaat namelijk aan het werk om het gras op de juiste hoogte te krijgen en gaat ook automatisch weer terug als de accu leeg dreigt te raken. Tevens heeft bijna niemand een compleet egal gazon. Vandaar is het goed om te weten of deze maairobots om kunnen gaan met (kleine) hellingen. Gelukkig wel! De R600 en R1000 kunnen hellingen tot 14 graden (25%) maaien, waarbij de nieuwere S400 en S600 zelfs heuveltjes met een hellingspercentage van 35% aan kunnen.

Speciale functies van een McCulloch robotmaaier

De enige speciale functie op de McCulloch robotmaaier is de beveiligingscode, waarmee je ervoor zorgt dat niemand anders met je robotmaaier aan de slag kan gaan. Voor de rest is het een simpel apparaat, waarmee je alleen de standaard maaihoogte in kunt stellen. Hiervoor kun je wel kiezen voor de verschillende weersomstandigheden, zodat je voorkomt dat het gras sneller doodgaat. Doordat er weinig speciale functies op te vinden zijn, is het wel een apparaat waar vrijwel iedereen mee overweg zou kunnen.

Nadat je eenmaal de perimeter draad rondom het gazon en obstakels hebt aangelegd en het toestel is ingesteld, doet de maairobot geheel zelfstandig zijn werk. Je hebt er bijna geen omkijken meer naar, want een McCulloch robotmaaier is ook nog eens gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. Qua onderhoud moet je denken aan het af en toe reinigen van de machine (messen, wielen en behuizing) omdat hier gras, zand en ander vuil zich kan verzamelen. Door de McCulloch robotmaaier regelmatig schoon te maken zorg je voor continu sublieme maaiprestaties. Het messen vervangen is overigens erg eenvoudig.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Een McCulloch robotmaaier schaf je aan wanneer je weet welke specificaties het beste bij je passen. Het is daarom verstandig om hier als eerste naar te kijken. Zo moet je rekening houden met de maximale capaciteit, zodat je geen enkele vierkante meter meer overslaat met je nieuwe robot grasmaaier. Daarbij kun je ook gaan kijken naar het geluidsniveau van de maaier. Als deze vaak op het gras te vinden is, dan wil je er zo min mogelijk last van hebben. Een lager geluidsniveau is dan belangrijk. Het meest belangrijke aspect van de McCulloch robotmaaier is het bedrag dat je eraan uit moet gaan geven. Ieder model is gunstig geprijsd, maar er zijn altijd bedragen die jij niet kunt betalen. Bekijk daarom altijd eerst wat het maximale bedrag mag zijn voor de robotmaaier, voordat je overgaat op de verschillende modellen. Er vallen er hierdoor al veel af, wat de keuze voor een bepaald model ook weer eenvoudiger kan gaan maken. Zo heb je altijd het beste model tot je beschikking en is het genieten.

Naast de initiële aanschafkosten heb je met een McCulloch robotmaaier ook te maken met lopende kosten zoals het elektra verbruik door het opladen en kosten van het vervangen van de mesjes. Over de accu kunnen we kort zijn. De accu is onderhoudsvrij en heeft een levensduur van 2 tot 4 jaar, afhankelijk van het aantal uren dat de robotmaaier wordt ingezet en de duur van het seizoen. Het vervangen van de accu is eenvoudig zelf te doen, maar je kunt het ook laten uitbesteden aan een erkende McCulloch dealer.

Verschillende McCulloch robotmaaier modellen

Er zijn momenteel meerdere McCulloch robotmaaier modellen in het assortiment waaruit je de beste robotmaaier voor het gazon kunt kiezen. Schaf je een grasrobot aan, dan worden er veel installatie materialen meegleverd. De ROB1000 bijvoorbeeld wordt geleverd inclusief 200 meter grensdraad, 400 haringen en een set reservemessen. Bij de ROB600 krijg je, naast de set reservemessen, 150 meter grensdraad en 200 haringen.

 • Capaciteit werkgebied: 400 m2 (S400) / 600 m2 (R600 en S600) / 1.000 m2 (R1000) / 
 • Maximale helling: 25% (R600 en R1000) / 35% (S400)
 • Maaihoogte (min-max): 20-50 mm
 • Maaibreedte: 17 cm (3 mesjes)
 • Werktijd: 65 minuten
 • Laadtijd: 50 minuten (R600 en R1000) / 60 minuten (S400 en S600)
 • Geluidsniveau: 59 dB (R600 en R1000) / 58 dB (S400 en S600)
 • Beveiliging: sensoren, alarm en pincode

Belangrijke kenmerken van McCulloch robotmaaiers

 • Een natuurlijke bemesting voor het gazon
 • Inclusief veiligheidsfunctie tegen diefstal
 • Voor de grootste terreinen beschikbaar
 • Technologieën van Husqvarna

Koop nu een McCulloch robotmaaier