McCulloch Rob S600 robotmaaier review | Wat het ontwerp betreft, heeft de fabrikant de McCulloch RobS600 (model 2019) geoptimaliseerd in vergelijking met zijn voorganger. De kenmerken en functies zijn indrukwekkend. Daarnaast is er nu een app-besturing, die alleen werkt via een Bluetooth-interface. Een van de voordelen van de Rob S600 is de weerbestendige behuizing, die het reinigen veel gemakkelijker maakt. Zo kan de automatische grasmaaier gemakkelijk worden besproeid met een tuinslang. Bovendien kan de robot in alle weersomstandigheden werken, of het nu druilerig of hevige regenval is. Ook de bedrijfstijd, de oplaadtijd en het volume kunnen positief worden beoordeeld. Met slechts 60 dB(A) zal de R06 S600 niemand storen.

McCulloch ROB S600 robotmaaier

Vergelijk direct McCulloch robotmaaiers in Nederland
Prijzen vergelijken

Vergelijk direct McCulloch robotmaaiers in België
Prijzen vergelijken

Inhoudsopgave

Installatie & Inbedrijfstelling

De McCulloch Rob S600 robotmaaier kan zich niet oriënteren zonder zijn omtrekdraad. De leveringsomvang omvat 150 m perimeterdraad, wat ruim voldoende is voor 600 m² groen. Wij raden je aan om een beetje meer kabel te bestellen voor veel obstakels die met draad omgeven moeten worden. Bomen, struiken en bloembedden moeten apart met draad worden omringd. De draad wordt bevestigd met 200 haken. Klem de haken eenvoudigweg over de draad en druk ze stevig in de grond. Ook de positie van het laadstation moet worden bepaald. De voet moet zo dicht mogelijk bij een 230 volt stopcontact worden geplaatst. Sluit vervolgens het laadstation aan op de omtrekdraad. De basisfunctie van de ROB S600 is nu klaar voor gebruik.

Maaibreedte & maaihoogte

Dankzij het mulchsysteem laat de McCulloch S600 geen grote grassprieten achter die achteraf moeten worden verzameld. De maaibreedte van het messensysteem is 16 cm. Hierdoor kan de robot maaier volgens de fabrikant een maximale oppervlakte van 45 m² per uur maaien. Dit betekent dat de tuinmachine alleen geschikt is voor kleine gazons. Bovendien heeft de maaier een maaihoogteverstelling tussen 20 en 50 mm. Dit betekent dat het maaihuis slechts 20 mm boven de grond hangt en de stengels zeer vlak maait. Hierbij moet worden opgemerkt dat de omtrekdraad zeer strak is aangelegd. De grasmaaier robot heeft dus geen kans om de draad door te maaien, maar dit kan van tijd tot tijd gebeuren. Zodra de grensdraad door de maaimachine is gemaaid, stopt de Rob S600 automatisch. Een nieuwe start is alleen mogelijk met gerepareerde kabel.

Batterij & laadtijd

Een 2,0 Ah Li-Ion batterij stelt de McCulloch robotmaaier in staat om tot 65 minuten te werken. De oplaadtijd van 60 minuten is vrij kort. Beide waarden zijn dus positief. De batterij wordt volledig automatisch en zonder enige externe interventie opgeladen. Voordat de accu volledig leeg is, komen de McCulloch Rob S600 maairobots automatisch in het laadstation en starten het automatische laadproces. Als de accu volledig is opgeladen, keert deze direct terug naar het gazon, waar de maaier automatisch het maaiproces voortzet. De krachtige accu maakt ook het maaien van het gazon op hellingen mogelijk. Daarnaast kan de Rob S600 gemakkelijk hellingen tot 35% aan.

Geluid

Net als bij de vorige modellen is het bedrijfsgeluid zeer laag. De McCulloch Rob S600 is door de fabrikant gespecificeerd als 60 dB(A) en staat direct achter Gardena’s maairobots. Met een laag geluidsniveau onderweg en nauwelijks hoorbaar tijdens het maaien is nachtwerk is geen enkel probleem. De robot grasmaaier zal je noch je buren storen, noch zal hij je uit een diepe slaap trekken. Ook op zon- en feestdagen kan de robot zijn rondgang zonder onderbreking maken. Vooral voor tuineigenaren in woonwijken is het geluidsniveau zeer belangrijk, omdat de buren zich hier snel gestoord kunnen voelen.

App-besturing via Bluetooth

De robotmaaier biedt een programmeerhulp met een intuïtief bedieningspaneel. De wizard maakt het zeer eenvoudig om de robotgrasmaaier te installeren en te programmeren. De app maakt het maken en opslaan van maaischema’s kinderspel. Daarnaast biedt de app een probleemoplossende functie. Zoals reeds vermeld, werkt de app alleen via een Bluetooth-interface. Dit betekent dat de McCulloch robotmaaier alleen op afstand bediend kan worden via de Bluetooth-verbinding. Er is hier geen WLAN-verbinding, waar rekening mee moet worden gehouden voor de aankoop. Bovendien is de grasrobot voorzien van een antidiefstalbeveiliging met een pincode. Hierdoor kan de Rob S600 worden beschermd tegen onbevoegden en dient hij tevens als kinderbeveiliging. Er is ook een geïntegreerd alarmsysteem. Na elk alarm is de robotmaaier vergrendeld en kan alleen met de juiste PIN-code weer worden ontgrendeld.

Conclusie over de McCulloch ROB S600 robotmaaier

McCulloch Rob S600 is ideaal voor een tuin met een grasoppervlakte tot 600 m² en een slimme maaier met veel functies. Dankzij de flexibele plaatsing van het laadstation en de eenvoudige programmeertool is de installatie en programmering zeer eenvoudig. De robotmaaier rijdt zelf op de gewenste tijdstippen door de tuin en mulcht het gemaaide gras. Hierdoor hoef je het gras niet te verwijderen en groeit het gazon beter en voorkom je het ontstaan van bijvoorbeeld sneeuwschimmel. Wanneer de batterij vrijwel leeg is, rijdt de robot maaier naar het oplaadstation op te laden. De app met bluetoothverbinding zorgt voor een eenvoudige bediening van de maaierfuncties. Daarnaast heeft de machine een tijdbesparende functie en beschikt hij over een vooraf ingestelde maaifuncties en schema’s. Het pakket bevat alle noodzakelijke aansluitingen voor een snelle en eenvoudige installatie, 200 nietjes en 150 m begrenzingskabel.

McCulloch robotmaaiers genieten een zeer goede reputatie en scoren met absolute betrouwbaarheid. De lithium-ion-accu verdient lof en overtuigt met een goede bedrijfstijd en een korte oplaadtijd. De app-besturing is ook een verbetering ten opzichte van zijn voorgangers, al is het maar voor gebruik in je eigen tuin.

Bestel direct een McCulloch robotmaaier in Nederland
Nu kopen

Bestel direct een McCulloch robotmaaier in België
Nu kopen

2 thoughts on “McCulloch Rob S600 review

 1. Mijn McCulloch S600 laadt niet meer op. Het lijkt wel alsof hij ontlaadt ipv oplaadt.
  We hebben hem ca 3 jaar en hij loopt bijna dagelijks van 9 tot 17 uur.
  Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
  Kan de batterij NU al “OP” zijn?
  Hartelijk dank voor een snelle antwoord op mijn vraag.

  Met vr gr Kathleen Oldenburger

  1. Beste Kahtleen,

   Bedankt voor je vraag. Het lijkt ons niet waarschijnlijk dat de batterij van de robot grasmaaier nu reeds aan het einde van de levensduur is. Het beste kun je even contact opnemen met de klantenservice van McCulloch (of de winkel waar je deze hebt aangeschaft).

   Met vriendelijke groet,
   Team Robotmaaiervergelijken.nl

Comments are closed.